Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Seriál Beauty Bag, díl 3: "Krásná na aktivní dovolené"

Seriál Beauty Bag, díl 3: "Krásná na aktivní dovolené"

Seriál Beauty Bag, díl 3: "Krásná na aktivní dovolené"

30. srpna 2016 od Eva Suchomelová

30. srpna 2016 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

V předchozích dílech jsme si ukázali, co si zabalit do své kosmetické taštičky na dovolenou u vody a na poznávacím zájezdu. Dnes si řekneme, co nám nesmí chybět na aktivní dovolené.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Taková dovolená může mít podobu plavby na jachtě, etapové trasy na kole nebo třeba túry do hor. Každopádně budete muset skloubit kosmetické, hygienické, a často i zdravotní požadavky. A ještě k tomu si většinou ponesete svoje zavazadlo sama – tohle už je skoro mistrovská lekce, dámy!

1. Intimní ubrousky.

V lůně přírody často dlouho nenarazíte na nic podobného záchodu a ani sprcha nebude příliš častým zážitkem. Pro vaše intimní partie bude lépe, když v těchto chvílích použijete místo toaletního papíru šetrné intimní ubrousky. Stejnou službu udělají i dětské čisticí ubrousky.

2. Sprej proti klíšťatům.

Suvenýr v podobě boreliózy nebo encefalitidy určitě nechcete. Pořiďte si spolehlivý odpuzující prostředek a během dne jej obnovujte.

3. Kvalitní pinzeta.

Oceníte ji při vytahování třísky, klíštěte, a třeba i chloupku, který nečekaně vyrašil na naprosto nevhodném místě.

4. Gel na štípance a podrážděnou kůži.

Hmyz je v létě všudypřítomný a incident s komárem či vosou je nepříjemný. Chladivým gelem pokožku zklidníte a můžete ji použít i na menší spáleniny.

5. Krém nebo mléko s ochranným faktorem.

Při sportovních aktivitách člověk neřeší, zda je zrovna na slunci, či ve stínu. Preventivně použijte přípravek s vyšším faktorem a nezapomeňte ho obnovit, jakmile se zpotíte nebo namočíte.

6. Hydratační balzám na rty.

Vysoký sportovní výkon způsobuje větší ztráty vody v těle. Hlídejte si pitný režim a vedle toho si často mažte rty hydratačním balzámem. Na rtech je totiž dehydratace patrná nejdřív.

7. Krém či gel na namožené svaly.

I když přes rok pravidelně sportujete, dovolená svádí k tomu trhnout rekord ve výkonu. Bolavé svaly nohou, rukou či zad se pak večer vyčítavě ozvou. Pokud navíc ještě pálí, namasírujte jej přípravkem s obsahem máty, eukalyptu či kafru. Pokud jsou spíš zatuhlé, sáhněte po prohřívací emulzi.

8. Náplasti na puchýře a odřeniny.

Tentokrát se vybavte nejrůzněji tvarovanými náplastmi, aby se daly použít nejen na paty, ale také na dlaně, na kolena či lokty.

9. Tea Tree Oil.

Stačí malá lahvička, ale pro první dezinfekci nahradí při drobných zraněních celou lékárnu. Kápnutá do trochy vody na vypláchnutí úst nahradí ústní vodu a zažehnáte s ním  i neočekávaný pupínek.

Zdroj foto: Fotolia a archiv značek Nivea, Garnier, Alpa, Fenistil a Labello

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít