Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Rudá manikúra: Která červená je ta vaše?

Rudá manikúra: Která červená je ta vaše?

Rudá manikúra: Která červená je ta vaše?

20. března 2019 od Karolína Hornová

20. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Červená je klasikou v lacích na nehty. Jejích odstínů jsou stovky a každá z nás si ji může dovolit – stačí dobře vybrat. Víme, jak najít „tu svoji“ červenou, jak ji nosit a s čím kombinovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Stejná barva, stovky odstínů a nádechů. Červené nehty mohou být klasické, provokativní, elegantní i divoké. Klidně můžete mít doma deset červených laků, ale s každým se budete cítit trochu jinak, každý se bude hodit k jiné příležitosti. Základem je „umět“ červenou nosit, nebát se jí. Je zajímavé, že si mnoho žen klidně nalakuje nehty sytě růžovou, žlutou, mentolovou nebo třeba černou barvou, ale z červené mají leckdy respekt – nebudou nehty moc výrazné? Nebude to působit lacině?

Nebojte se – o červené se říká, že je novou černou. Tak jako černá v oblečení může být nenápadná i výrazná a provokativní, stejného efektu dosáhnete s červenou na nehtech. Základem pro krásné červené nehty je dokonalá manikúra. Jedině tak barva vynikne v celé své kráse. Důležitá je i příležitost a v neposlední řadě – podtón vaší pokožky.


Vybírejte lak jako make-up

Ideální make-up vybíráme podle odstínu a podtónu pleti. Podtón pleti můžete mít buď studený (pokožka má tóny dorůžova, až domodra), teplý (pokožka má žluté a zlaté tóny) nebo neutrální (mix předchozích).

Jak poznat podtón své kůže? Propněte ruku v zápěstí a podívejte se na ně. Jakou barvu mají žilky? Pokud modrou až fialovou, máte studený podtón. Pokud je modrá nazelenalá nebo žilky působí jako modré, máte teplý podtón. Pokud si nevíte rady a nemůžete se rozhodnout, máte neutrální podtón. Platí také, že zlaté šperky více ladí k teplému tónu pleti, stříbrné ke studenému a k neutrálnímu se hodí obě barvy.

Odstíny červených lakůPokud máte jasno, můžete vybírat lak. Samozřejmě vám nechceme diktovat, abyste jiné odstíny nenosily nebo měnily své zvyky. Chceme spíše poradit těm, které tu „svou“ červenou ještě nenašly, a také všem, které chtějí zkusit změnu.

Tip redakce:
Nezapomeňte před nanesením laku nehty dobře
připravit na lakování. Červená je výrazná barva, která příliš neodpouští chyby.


Laky pro chladný podtón

Pokud máte chladný podtón pleti, budou vám slušet laky v chladných odstínech červené. Že to zní jako něco nemožného? Nebojte, i „chladná“ červená může být žhavá, výrazná i sexy. Ale také elegantní. Trik je v tom, že má barva takový odstín, jako bychom do ní přimíchali trošku modré. O které barvy konkrétně jde?

Studený podtónMalinové, třešňové a višňové odstíny. Pro klasický vzhled volte střední červenou se studeným nádechem (barva třešní nebo zrníček granátového jablka), pro tmavší, elegantnější vzhled, třeba na večer, můžete sáhnout po karmínové, temně vínové, červenofialové (jako šťáva z lesního ovoce). Taková červená může už mít jen krůček k černé. Pokud jste spíše sportovní typ a nosíte krátké nehty, bude vám slušet světlejší malinová a odstíny na hranici s růžovou. Zkusit můžete také tmavý odstín starorůžové nebo jahodovou červenou.


Laky pro teplý podtón

Olivová a snědá či opálená pleť si přímo říká o jižanský „šmrnc“. Teplé tóny své pleti prozáříte tím, co většinu napadne jako první, když se řekne „červený lak na nehty“: zářivě nebo ohnivě červenou, u které máte problém určit, zda a jaký má podtón. Slušet vám samozřejmě budou i laky s teplým podtónem – vyzkoušejte odstíny v barvách zralých rajčat a také klasickou červenooranžovou, kterou zmíníme i v dalším odstavci.

Teplý podtónZe světlejších tónů volte zářivě červenou nebo korálovou. A klidně i odstín, u kterého si už nejste jista, zda jde ještě o červenou, nebo už o oranžovou. Pokud máte ráda tmavší, elegantnější odstíny, sáhněte po tmavší, „orientální“ červené, nebo klidně i po vínové.


Laky pro neutrální podtón

Máte výhodu, že si můžete dovolit vybrat téměř jakoukoli červenou – barva vaší pokožky se jí opticky přizpůsobí – bude vypadat buď chladněji, nebo tepleji. Pokud patříte mezi světlé typy, které ale zároveň působí lehce „políbené sluncem“, můžete tento efekt barvou nehtů podpořit.

Neutrální podtónTeplé odstíny laku na nehty „vytáhnou“ z vaší kůže zlatavé tóny. Na běžné nošení zkuste korálově červenou nebo lososovou. Slušet vám bude také naprostá klasika, kterou proslavila Marilyn Monroe a další herečky padesátých let – střední, „základní“ červená s lehoučkým nádechem do oranžova. Světlejší odstíny zmíněných barev se budou hodit pro běžný den i na dovolenou. Eleganci podtrhnete výběrem tmavších tónů – zkuste bordó odstín s teplým podtónem nebo třeba tmavě hnědočervenou.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jana Slaná 26.března 2019
Upravené nehty je základem elegance!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít