Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Průvodce světem kondomů

Průvodce světem kondomů

Průvodce světem kondomů

20. července 2022 od Jana Kantorová

20. července 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Jde o nejoblíbenější antikoncepční metodu po celém světě. Máte pocit, že vás ve světě kondomů nemůže nic překvapit? Nebo je neradi používáte? Možná po tomto článku změníte názor, protože ten svůj „oblíbený“ si nakonec najde téměř každý.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Kondomy jsou jednoznačně nejběžnější pomůckou, a to nejen proto, že velmi účinně chrání proti nechtěnému početí, ale také proto, že dokážou ochránit své uživatele proti sexuálně přenosným onemocněním. Tohle jsou dva jasné důvody pro užívání kondomů při sexu, navíc mají ale některé z nich tu vlastnost, že dokážou sexuální hrátky zpříjemnit. 
 
použití kondomu

Jak si vybrat správný kondom?


1. Základní výbava

Nejčastěji užívaným kondomem je klasický latexový kondom, který slibuje ochranu až 90 %. Třeba Durex Classic kondomy (koupit v e-shopu). Latexové kondomy by neměly přijít do styku s oleji, protože pak hrozí riziko sklouznutí. Pokud tedy používáte lubrikační gely, volte ty na vodní či silikonové bázi. V případě, že vám latex způsobuje alergické reakce, běžně jsou dnes k sehnání i bezlatexové kondomy z polyuretanu - zkuste Durex Real Feel kondomy (koupit v e-shopu), které bývají sice o něco dražší, ale zároveň i tenčí.


2. Podle velikosti

Velikosti byste neměli porovnávat, jen co se týče oblečení nebo bot, ale také ji zohledněte při výběru kondomů. Běžný prezervativ měří po obvodu okolo 56 milimetrů, což odpovídá středoevropskému průměru. Kondom by se neměl při styku vysvlékat, být krátký nebo příliš těsný. Dnes už ale lze pořídit i kondomy s průměrem 4,7 centimetrů pro menší penis, nebo až do 6,9 cm pro velké penisy - například  Primeros The King Extra velké kondomy (koupit v e-shopu).
 
různobarevné kondomy

3. Tenké kondomy

Někteří lidé se vyhýbají prezervativům, protože u nich dochází ke snížení citlivosti. Ale i pro ně je velký výběr – dnes už na trhu najdete i ultra tenké kondomy, které propouštějí dokonce i teplo, a tak můžete mít pocit, že si sexu užíváte bez ochrany. Ideální jsou třeba kondomy Primeros Soft Glide extra tenké kondomy se zvýšenou dávkou lubrikace a svěží vůní​ (koupit v e-shopu)Durex Feel Thin Fetherlite Elite Extra Lubricated kondomy​ (koupit v e-shopu),  pro snadnější nasazení a zakončené rezervoárem. 

 
4. Dokonalé hrátky

Kondomy se sice primárně používají jako ochrana, ale je možné si s nimi při sexu užít ještě intenzivnější zážitek. Od toho tu jsou kondomy s vroubky a výčnělky pro větší požitek, například , Durex Kondomy Mutual Pleasure (koupit v e-shopu), který má vroubkované výstupky, aby ona dosáhla rychleji orgasmu a je vylepšený lubrikantem, který mu pomůže vydržet déle. Nebo  třeba Primeros Passion kondomy s vroubky a výčnělky (koupit v e-shopu), který při sexu dráždí. 
 
vroubkované kondomy

5. Něco extra

Pokud rádi experimentujete, najdete si to své i při výběru kondomů. Existují už i ryze ženské kondomy, které si žena zavádí do vaginy (ale nejde o pesar), prezervativy vyrobené z jehněčí kůže, svítící s fosforeskujícím pigmentem, ve tvaru srdce, v designových obalech, se stahovacími páskami po stranách nebo takové, které obsahují benzokain, látku, která způsobuje krátkodobé znecitlivění a tím zabraňuje předčasné ejakulaci.
 
Tip redakce:
I kondomy v současné době vyhovují zákazníkům, kteří vyznávají alternativní způsoby života. Proto už také seženete veganské kondomy, které neobsahují živočišné složky ani nebyly testovány na zvířatech. Jejich příchutě jsou z přírodních ovocných extraktů a v potravinářské kvalitě. Pro barvení se používají výtažky z rostlin a květin.
 
kondomy s příchutěmi

6. Super ochrana

Kondomy také můžete vybírat podle toho, jak chcete ochránit. Zesílené stěny kondomu zajistí ještě větší ochranu a díky lehkému znecitlivění také vlastně i delší výdrž partnera. Vyzkoušet můžete třeba kondomy Primeros Safeguard extra silné kondomy (koupit v e-shopu) nebo  Durex Extra Safe Thicker kondomy (koupit v e-shopu). Dále se můžete setkat i s kondomy, které obsahují spermicidy. Jejich ochrana je tak dvojí: mechanická a chemická.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

1 komentářů k článku
Ludmila Hlaváčová 4.prosince 2018
Máte tam trochu zmatek v těch obvodech a průměrech!!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít