Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Profesionálně hladké nohy: produkty, které opravdu fungují

Profesionálně hladké nohy: produkty, které opravdu fungují

Profesionálně hladké nohy: produkty, které opravdu fungují

19. května 2017 od Karolína Hornová

19. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Chloupky a triky, jak se jich co nejefektivněji zbavit, jsou před létem jedním z nejdiskutovanějších témat. Ženy vždy vítají dlouhodobý efekt. Ten si můžete dopřát pomocí voskových pásek, krémů nebo cukrové pasty. Přinášíme vám tipy na snadno dostupné a spolehlivé produkty.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Depilační krémy, které nedráždí pokožku

Když vás přestane bavit žiletka a její sice rychlý, ale krátkodobě přetrvávající výsledek, začnete se nejspíš poohlížet po alternativách depilace. Představa zatínání zubů a strhávání pásků s voskem vás možná trochu děsí, takže sáhnete po depilačním krému. Jeho nanášení je snadné a bezbolestné a výsledkem jsou nohy hladké o týden až čtrnáct dní déle než při použití žiletky. Nevýhodou je, že každý máme trošku jiné chloupky i pokožku – každý si tedy musí „vychytat“ produkt, který působí nejlépe. Pokud máte jemnou pokožku, sáhněte třeba po krému Veet Silk & Fresh pro citlivou pokožku nebo po depilačním krému Strep Argan Oil.

Trvalá epilace

Pokud s depilací pomocí krému začínáte (a především, máte-li citlivou pokožku), určitě nebuďte nedočkavá a raději si udělejte test na případnou alergickou reakci: stačí nanést trochu krému na citlivou pokožku vnitřního předloktí a nechat působit podle návodu. Vyhnete se tak případným nepříjemnostem v podobě vyrážky tam, kde ji rozhodně nechcete.


Tři, dva, jedna… vosk je osvědčená klasika

Voskové pásky jsou jednou z možností, jak se zbavit chloupků na podstatně delší dobu. Práci s ním zvládne každý, kdo dokáže v inkriminovaném okamžiku zatnout zuby a pásek strhnout dostatečnou rychlostí. Jen tak se totiž odstraní maximum chloupků. Pokud hledáte snadnou aplikaci a výsledek jako ze salonu, vyzkoušejte elektrický aplikátor Veet Easy Wax, který voskovou náplň rozehřívá a následně snadno aplikuje její vrstvu na nohy či paže. Pořídíte ho za poměrně příjemnou cenu kolem šesti set korun a pak už dokupujete jen voskové náplně: vybrat si můžete ze tří, včetně té pro citlivou pokožku a se složením na přírodní bázi. Při správném zacházení budete mít od chloupků pokoj až měsíc.

Trvalá epilace

Pořídit můžete samozřejmě i předpřipravené voskové pásky, se kterými je snazší práce, ale někdy nemají tak dobrý „záběr“. Při trpělivém zacházení efekt nicméně přetrvá tři až čtyři týdny. Seženete je jak ve verzi pro celé tělo, tak pro intimní partie a citlivější pleť obličeje. Často již obsahují zjemňující a zklidňující látky. Mezi takové patří osvědčený Veet Natural Inspirations s argonovým olejem nebo voskové pásky Strep Crystal s výtažky s mořských řas a vitaminem E nebo Strep Argan Oil. Po voskové depilaci nezapomeňte pokožku očistit od zbytků vosku a případně ošetřit zklidňujícím krémem či olejem.


Cukrová pasta: přírodní řešení se skvělým účinkem

Skvělým řešením, jak se dlouhodobě zbavit chloupků, je cukrová pasta. Zkuste třeba BioEpil od značky Purity Vision, která zároveň potěší příznivce přírodní kosmetiky. Obsahuje zklidňující růžovou vodu, dezinfekční olej z čajovníku a hojivý heřmánkový olej.

Z diskusí na internetu se často dozvíte, že pracovat s ní není žádná hračka a že je to produkt pro profesionály. Není to tak úplně pravda. Chce to trochu cviku a zručnosti, ale za ten výsledek to stojí. Pokud její nanášení ještě nemáte dostatečně v ruce, můžete si pomoct tak, že si z ní vyrobíte něco na způsob depilačních pásků: rozehřátou pastu natřete na pokožku, pevně na ni přitisknete pruh gázy a rychle odtrhnete.

Trvalá epilace

Výsledek je zaručený a mnohdy lepší než u předpřipravených voskových pásků. Při správném použití efekt depilace přetrvá až tři týdny. Cukrová pasta je navíc přírodní produkt, takže se hodí i pro lidi s citlivou pokožkou nebo pro jemnou pokožku v okolí rtů, v intimních partiích nebo v podpaží.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít