Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Podzimní vůně: Zahřejí i dobře naladí

Podzimní vůně: Zahřejí i dobře naladí

Podzimní vůně: Zahřejí i dobře naladí

6. listopadu 2017 od Eva Suchomelová

6. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

V chladných a na slunce chudých měsících roku je třeba víc než kdy jindy rozjasnit duši a dopřát si pocit tepla. Pomoci mohou i vhodně zvolené parfémy. Porozhlédli jsme se po regálech a vybrali jsme pro vás ty pravé.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vůně plné energie

Nejspolehlivějšími dobíječi energie jsou svěží tóny citrusů, například citronu, limetky, mandarinky, grapefruitu, sladkých pomerančů či neroli. Podobně fungují také bergamot a vavřín. Bývají nejčastěji obsaženy ve vrchní části vůně, tedy v tom, co z parfému ucítíte jako první. A to je přesně to, co potřebujete. Když to citrusově zajiskří, příval energie vás „nakopne“ lépe než hrnek silné kávy.

Příkladem takové „energetické“ vůně je třeba květinově dřevitě pižmová kompozice Moschino I Love Love. Evokuje optimistickou náladu slunce, lásky a zářivých barev. Hned na začátku vytryskne gejzír citrusových plodů - pomeranč, grapefruit, citron, doplněných o svěží červený rybíz. Pak přijde uklidňující růže s konvalinkou, orobincem a hřejivou skořicí s cukrovou třtinou. A poslední kapku pohody obstará pižmo s cedrem a dřevitými tóny.

Moschino I Love Love


Proti stresu

Finiš posledních měsíců v roce dokáže člověka dostat pod tlak, ale dlouhodobě stres škodí našemu zdraví i kráse. Naštěstí existují mezi tisícovkami vonných ingrediencí i takové, které mají uklidňující účinky. Pokud vás čeká náročné pracovní jednání, přijímací pohovor či třeba zkouška, sáhněte po kompozici s obsahem levandule, borovice či benzoe. Obdobně na mnoho žen působí i růže, pro sportovněji založené je tu cypřiš.

Právě pro takové zátěžové situace by se vám mohla hodit třeba květinově dřevitě pižmová vůně Esprit Pure for Women. Otvírá se energií vibrujícím citronem s listy bazalky a čerstvou hruškou, pak přijde zklidňující damašská růže s jasmínem a heliotropem, načež vaši mysl vybalancuje cypřiš s benzoí a pižmem. A bez mrknutí oka vše zvládnete!

Esprit Pure for Women


Pro lepší náladu

Vůní lze bojovat i proti splínu. Antidepresivní účinky má například ylang-ylang, jasmín a geranium, dále pak santalové a cedrové dřevo. Pohladí vás po duši, optimisticky vás naladí a vnesou úsměv do tváře.

Nádhernou parfémovou vodou, která splňuje vysoké nároky na účinnou podzimní vůni, je květinový extrakt Elisabeth Arden 5th Avenue. Už jen pohled na klasicky uhlazený a moderní styl flakonu, inspirovaného newyorským mrakodrapem, dodá potřebnou sebedůvěru. A což teprve, když si přivoníte! Elegantní kombinace konvalinky, magnólie a šeříku vám dodá sebevědomí, bergamot s mandarinkou a lipovým květem zaženou každou chmuru. V tom je výrazně podpoří i následný rozjasněný ylang-ylang, uklidňující růže, něžná fialka s tuberózou a konvalinkou, to vše okořeněno muškátovým oříškem a ochuceno šťavnatou broskví. Finále se se ctí zhostí decentní kosatec s hřejivou ambrou, vanilkou, hřebíčkem a po duši pohladí pižmo a santalové dřevo.

Elisabeth Arden 5th Avenue


Je vám zima? Přivoňte si!

To, co chcete na podzim i v zimě, je rozhodně pocit tepla a hřejivosti. Můžete zvolit sladké látky typu vanilky, benzoe a tonky. Uzemňujícím a hřejivým účinkem se vyznačuje také pačuli či ambra svou teple zlatou vůní. Jinou kategorií jsou tzv. gurmánské nóty typu čokolády a karamelu, sladce kořeněné tóny, jako je skořice, kardamom, hřebíček či mandlové aroma.

Kupodivu i romanticky květinová vůně vás může zahřát a prosvětlit vám pošmourný den. Třeba taková Eternity od Calvina Kleina je pro to jako stvořená. Nejprve přijde svěží nápor energie v podobě mandarinky, citrusů a zelených tónů, doplněných výraznou frézií a jemně hořkou šalvějí. Pak se vůně zklidní v záplavě jasmínu, růží, narcisů, měsíčku, fialky, karafiátu, konvalinky a lilie. A pak vás obejme jak vlněná šála kombinace ambry, pačuli, santalového dřeva, pižma a heliotropu. Budete zachumlaná v obláčku vůně.

Eternity Calvin Klein


Smlsněte si na vůni

Chladné počasí a málo světla přeje i gastronomickým vonným esencím, jakými jsou např. káva, kakao, zázvor nebo chilli. A chybu rozhodně neuděláte vonnými kompozicemi, které připomínají dobré kořeněné čaje, horkou čokoládu, svařené víno či punč.

Velmi zajímavá a pro milovníky gastronomických vonných ingrediencí jak dělaná je vůně Killer Queen od Katy Perry. Otevírá ji trojice velmi „jedlých“ vůní, a to švestky, lesního ovoce a energií nabitého bergamotu. Následuje zklidňující jasmín a exotické květy celózie a frangipani. To vše se v závěru stulí do hřejivé náruče pačuli, kašmeranu a slaďounkých pralinek.

Killer Queen Katy Perry
 
Tip redakce:
Vyražte do nejbližší drogerie Teta mezi 16. - 20. 11. a vyberte si tam parfém přesně pro sebe (a třeba i podle našich tipů) s 50% slevou!

 

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít