Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nedrží vám lak ani gel? Možná máte mastné nehty!

Nedrží vám lak ani gel? Možná máte mastné nehty!

Nedrží vám lak ani gel? Možná máte mastné nehty!

23. června 2020 od Vanda Vízková

23. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Vyzkoušela jste všechny možné laky na nehty i metody, které nehtová studia nabízí. A stejně nejste spokojená. Lak je hned oloupaný, na shellaku se dělají bubliny a gel je brzy odchlíplý. Jak je tohle možné? Na vině můžou být mastné nehty.

Tohle není fér. I ten nejdražší lak se vám z nehtů sloupe třikrát dříve než ostatním. Tak jste to zkusila vyřešit shellakem. Jenže zatímco ostatním vydrží od jedné manikúry do druhé, vy máte bubliny už po pár dnech. Postupem na další level jsou gelové nehty. Ty jsou u vašich kamarádek prostě nezničitelné. A u vás? Po týdnu se vám začnou odchlipovat.

Co za to může?

Lámete si hlavu, proč vám na nehtech nedrží nic, co vaše manikérka nabízí? Podívejte se na svou pleť a vlasy. Musíte si vlasy mýt každý druhý den? Začínají vám už pár hodin po umytí plihnout? A co vaše pleť –  je brzy po nanesení make-upu mastná a lesklá? Možná už začínáte tušit, v čem je problém. Máte totiž mastnou nejen pleť a vlasy, ale i nehty.

Přílišná mastnota nehtů může být důvodem, proč je trvanlivost laků i gelových nehtů snížená,“ potvrzuje nail artistka Veronika Srbová. „Pokud jsou nehty navíc ještě měkké, lámavé a křehké, nezvládají to. Začnou se ohýbat a vrstva laku, gelového laku nebo gelu se začne odchlipovat,“ vysvětluje expertka.

Každý problém má řešení

Geny nepřeprogramujete, ale i s tím, co vám (a vašim nehtům) příroda nadělila, můžete pracovat. „Určitě doporučuji kondici nehtů podpořit užíváním vitaminů. Je to sice dlouhodobější záležitost, ale vyplatí se,“ radí Veronika Srbová a pokračuje: „Kromě toho už také máme k dispozici různé odmašťovače a primery, které velmi dobře fungují.“ Kvalitu nehtů podpoří biotin, vitamin A a jeho provitaminy karoteny, panthenol, vitamin B2, C, D, E, vápník a zinek. Vysoký obsah biotinu má například MaxiVita Hloubkovou kúru pro krásné vlasy, nehty a pleť Forte+ Exclusive (koupit v e-shopu).

Při manikúře pozor!

Pokud se vydáte na úpravu nehtů do salonu, určitě svou nail artistku na svůj problém předem upozorněte. Použije přípravky přímo určené na mastné nehty. Také si bude během úpravy vašich nehtů dávat větší pozor, aby vám na nehty nesahala a nezamastila je.

Držte se těchto pravidel:

Pilování bufferem
  • Před úpravou nehtů ani během ní si nemažte ruce krémem a nemyjte je mýdlem, a to ani tehdy, když budete chtít odstranit prach z pilování.


  • Celou plochu nehtů zbruste jemným pilníkem natolik, abyste je zbavila lesku. Dobře vám to půjde například s Gabriella Salvete Lešticím blokem na nehty (koupit v e-shopu), který disponuje i plochou pro zdrsnění a vyrovnání nehtu.


  • Nehty očistěte a odmastěte. V tom vám pomůže třeba Dermacol Čistič nehtů ve spreji Nail Cleanser.

  • Během celé úpravy nehtů dbejte na to, abyste na ně nesahala ani se jimi nikde nedotýkala (obličeje, vlasů…), aby se vám opět nezamastily.
Nanášení podkladového laku

Připravil/a pro vás Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Srbová
nail artistka
"Když se chce, tak jde vše. Důležité je, aby vás to bavilo."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít