Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Madla lásky: 5 tipů, jak zhubnout špíčky na bocích

Madla lásky: 5 tipů, jak zhubnout špíčky na bocích

Madla lásky: 5 tipů, jak zhubnout špíčky na bocích

12. července 2022 od Petra Lamschová

12. července 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Petra Munduchová

Madla lásky je slovní spojení, které se většinou užívá pro tuk nahromaděný v břišních partiích. Jde vlastně o špíčky, které jsou patrné, když si obléknete bokové kalhoty. Chcete se jich zbavit? S trenérkou Petrou Munduchovou pro vás máme 5 speciálních cviků, které zabírají na tuto partii, i pár tipů, co dělat dále.

Co jsou takzvaná madla lásky?

Jde o tuk v oblasti břicha, který přetéká, když si obléknete bokové kalhoty. Může za to možná genetika a hormony, ale na toto bychom to neměli svádět. Spíše jde v dnešní době o to, že příliš mnoho času prosedíme v práci a špatně pracujeme se středem těla a zádovými svaly. Svoji roli hraje také nevhodně zvolený jídelníček.
 

Co všechno můžete udělat pro to, abyste se „madel lásky“ zbavili?

1. Vyhýbejte se cukru a bílé mouce, přidejte bílkoviny
Nebojte, nenutíme vás tady, abyste přestali jíst sacharidy. Určitě ale zkuste omezit chuť na sladké, vynechejte rychlé cukry – sladkosti apod. a bílé pečivo a spíše se zaměřte v umírněné formě na celozrnné výrobky.

Tip redakce:
Naopak jezte dostatek
bílkovin a zdravých tuků. Nebojte se libového masa, ryb nebo mléčných výrobků, jako jsou tvaroh nebo skyr. A skvělý zdroj bílkovin představují také luštěniny.
2. Jezte vědomě
Už jste někdy o „vědomém jezení“ slyšeli? Není to žádná věda. De facto jde o to, že si zkrátka naplánujete to, co budete jíst, a budete hlavně vnímat to, co jíte. Takže když budete jíst, určitě se u toho nebudete dívat na televizi, streamovací kanály, nebudete telefonovat, ale zkrátka budete si jídlo užívat a vnímat to, co jíte.

Tip redakce:
Můžete vyzkoušet i nové potraviny nebo si jídlo začněte připravovat. Zkuste si třeba upéct domácí
low carb chléb. Vyzkoušet můžete Topnatur Low Carb směs na chléb (koupit v e-shopu), což je unikátní směs na bezlepkový chléb s nízkým obsahem sacharidů a cukru.
3. Pijte více vody a omezte alkohol
Je to věčná mantra. Díky správnému pitnému režimu se z těla zkrátka vylučují škodlivé látky, tělo funguje, jak má, a není dehydratované. Samozřejmě zapomeňte na sladké limonády a džusy, které obsahují spoustu cukru. Pokud vás obyčejná voda nudí, přidejte do ní citrusy, bylinky nebo pár kostek zmraženého džusu. Pozor na alkohol. Pokud se chcete zbavit tuku okolo břicha, pak byste měli denní příjem alkoholu omezit na cca 0,3 l piva, 40 ml tvrdého alkoholu nebo 125 ml vína. Ale pokud můžete, raději ho vypusťte.

Tip redakce:
V toleranci je také sycená neboli „bublinkatá“ voda. Dejte si ji ale jen v případě, že netrpíte nadýmáním. Zkuste třeba
Magnesia Neperlivou přírodní minerální vodu (koupit v e-shopu), kterou doplníte navíc také minerály, jež se z těla vyplaví při cvičení.
4. Eliminujte stres
Za tukový prstenec okolo břicha může i situace, že se cítíte permanentně ve stresu. Chronický stres může způsobit úzkosti, bolesti hlavy, zažívací problémy i nárůst hmotnosti. Dle zahraničních studií se dává do souvislosti zvýšená hladina kortizolu s nárůstem hmotnosti a ukládáním tuku, zvláště pak v oblasti břicha.

Tip redakce:
Co tedy dělat? Zkuste odpočívat. Najděte si na sebe pár minut. Využijte ve svůj prospěch aromaterapii. Zkuste třeba
Kneipp Relaxing sprchový gel s přírodním esenciálním levandulovým olejem (koupit v e-shopu), který vás před spaním zklidní a navodí pocit pohody.
5. Hýbejte se více přes den
  • Počítá se každý krok. Takže je dobré, pokud nachodíte každý den pověstných 10 000 kroků.
  • Při kardiotréninku spálíte více kalorií, pokud budete budovat svalovou hmotu, tak za vás pak bude pálit kalorie v klidu. Ideální je tedy jak kardio, tak silový trénink.
  • Zapojte core – tedy střed těla – jen samotnými cviky totiž madla lásky nezhubnete. Cvičte s vlastní vahou těla, zkoušejte plank a jemu podobné varianty.
  • Vyzkoušejte naše cviky:

1. Pozice dítěte na zádech s rozpohybováním pánve

Lehněte si na záda, páteř je napřímená, hlava není v záklonu, trapézy jsou uvolněné, ramena a lopatky stažené od uší, lopatky a spodní žebra přilepené do podložky. Vytáhněte kolena nad kyčle (pokud cítíte přetížení v bedrech, kolena lehce přitáhněte směrem k sobě). Vzdálenost pat je menší než kolen. Vytáhněte ruce nahoru, s pocitem, že držíte velký balon. S výdechem začněte překlápět pánev a nohy tak, aby se spodní žebra neodlepila od podložky, s nádechem vraťte zpět a s dalším výdechem proveďte na druhou stranu.

Opakujte 10x.

2. Leh na boku se zvednutýma nohama

Lehněte si na bok, loket si položte pod hlavu. Vytáhněte se do temene hlavy (hlava je v prodloužení páteře). Nastavte správně pánev – stydkou kost přitahujte směrem k bradě a křížovou kost směrem k patám. Vytáhněte nohy pár centimetrů nahoru nad zem. Ramena udržujte stažená od uší.

Vydržte v pozici na 10 nádechů/výdechů.

3. Boční podpor

Zapřete se o koleno a loket – ten držte pod ramenem, přilepte celé předloktí i dlaně do země (pozor na zvedání zápěstí!), boky vytahujte nahoru a horní nohu vytáhněte do prodloužení těla. Horní ruka je vzpažená. S výdechem vytahujte horní nohu nahoru (maximálně do výšky boků).

Opakujte 10x a vystřídejte strany.

4. Náklon v kleku

Z kleku unožte levou nohu a vytáhněte se za temenem hlavy. Stydká kost stoupá k bradě a křížová kost klesá do země. Vzpažte ruce, ale ramena a lopatky klesají dolů. S výdechem se nakloňte na pravou stranu. Důležité je udržovat vytažení za temenem hlavy a odtlačovat se od klečícího kolene. Nezapomeňte na aktivní dýchání.

8x prodýchněte a vystřídejte strany.

5. Rotace vsedě

Vytáhněte se ze sedacích kostí za temenem hlavy. Stáhněte ramena a lopatky směrem dolů. S výdechem jděte do mírného záklonu. Pravou ruku zapřete o levé koleno, levou ruku položte za tělo, vyrotujte se v trupu a poté levou ruku propněte do prodloužení.

Setrvejte 5 hlubokých nádechů a výdechů a vystřídejte strany.

Foto: Shutterstock a Petra Lamschová
 

Připravil/a pro vás Petra Lamschová ve spolupráci s expertem Petra Munduchová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Munduchová
trenérka
"Je jen na nás, jakou cestu si vybereme a zda se budeme cítit dobře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít