Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krása podle Francouzek

Krása podle Francouzek

Krása podle Francouzek

1. března 2017 od PaK

1. března 2017 10 minut čtení
Připravil/a PaK

Imponovaly vám vždy Pařížanky? Jejich rafinovaná ležérnost? Schopnost být šik a zároveň spontánní za jakékoli situace? Jak to jen dělají? Něco z jejich zvyků se docela určitě můžeme naučit a přenést i do našeho každodenního života. Jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

"Za klíč francouzské elegance považuji jednoduchost a přirozenost," konstatuje Tereza Nováková, která pracovala dříve na francouzské ambasádě v Praze a momentálně žije v Římě, takže může srovnávat. Jak vysvětluje, Francouzky se oblékají a líčí velmi jednoduše, a přesto (nebo právě proto) výsledek působí vždy velmi sofistikovaně.

Čím to je? Zdánlivě snadná kombinatorika. Francouzky jakoby se s tím už narodily. My musíme trochu studovat a sledovat. "Čím výraznější mají na sobě jeden kus oblečení, doplněk nebo líčení, tím jednodušší je vše ostatní." Tak definuje Tereza jednu ze základních pouček.

Červenou rtěnku tedy nosí pouze k džínám nebo jednoduchým tmavým šatům (nikoli k barevným šatům a sladěnou s odstínem bot a kabelky). To samé platí pro výrazné šperky a doplňky. Pokud si naopak vezmou výrazné šaty, líčení, účes a doplňky musí být až kontrastně minimalistické. 

Francouzky kladou důraz především na kvalitní péči o pleť a vlasy, tím pádem se pak méně líčí a vlasy si upravují velmi jednoduše. Výsledkem je jejich pověstná přirozená elegance. Na rozdíl od Italek, které působí vždy dokonale upraveně a sladěně, styl Francouzek je mnohem uvolněnější a přirozenější.

Praktické tipy vycházející z výše řečeného:

  • Dbejte vždy na kvalitu.
  • Nepřehánějte to s parfémy a vsaďte třeba na tělová mléka. Ta voní jemně. Nebudete tak za sebou nechávat po sto metrech závoj, ale budete velmi příjemně vonět, když se k vám někdo nakloní. 
  • Mějte trpělivost a počkejte si na to, až daný produkt projeví svůj efekt.
  • Při líčení je základní výbavou řasenka, tužka na obočí a rtěnka. S tímto arsenálem si můžete výborně poradit.  Jednoduchý příklad: pokud si uděláte rudou pusu, zvednete si sebevědomí. Ovšem k tomu už stačí pouze dobrá řasenka. Zkrátka méně je více.
  • Zdravé jídlo, masáže, tělová kosmetika... i  to jsou elementy, které skládají mozaiku francouzského šarmu. Rozhodně tedy nezapomínejte ani na ně.

A abychom nevynechali jednu velmi podstatnou věc: zásadní roli hraje sebevědomí. Francouzky jsou osobnosti. Vědí, kým jsou, a jsou na to patřičně pyšné. Zdánlivé nedokonalosti se pak stávají jejich přednostmi. Když jste v souladu samy se sebou, pomáhá to docela jistě vyzařovat vnitřní krásu, která podtržena vhodnou kosmetikou, je zkrátka neodolatelná.
 

Chcete vědět, jak na to jdou Italky? Podívejte se zde.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás PaK

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít