Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jaké byly veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

Jaké byly veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

Jaké byly veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

12. září 2016 od MaK

12. září 2016 5 minut čtení
Připravil/a MaK

V září a říjnu měli všichni milovníci krásy a kosmetiky možnost seznámit se s největšími novinkami a trendy z této oblasti na dvou již tradičně pořádaných veletrzích v Praze, a to v Letňanech a v Holešovicích. Jaké byly? A co nabídly běžným návštěvníkům i profesionálům?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

World of Beauty & Spa v Letňatech 

Jako první se konal 9. a 10. září už 22. veletrh World of Beauty & Spa v PVA Expo Praha, jehož nabídka byla opravdu široká. Pestrý program složený z módních přehlídek a kreativních soutěží doplňovaly i odborné přednášky a workshopy.
 
Návštěvníci se tak mohli inspirovat novými módními trendy ze všech oblastí krásy. Vlasové trendy manifestovala například kadeřnická soutěž Vlasové trendy 2017 nebo uznávaná kadeřnice a vizážistka Dáda Kusá, která na svých modelkách vytvořila nádherné splétané účesy. Na nich vynikly především současné trendy v úpravě vlasů, které fandí copům a copánkům v nejrůznějších formách. Na své si přišli i milovníci zdravého životního stylu a fitness. Vypracovanými těly se mohli pokochat při probíhající soutěži Beauty & Fitness Cup od natur-sport.cz. To ale ze soutěží nebylo zdaleka vše. Za oba dva dny jich proběhlo nespočet.  Mimo jiné to bylo Mistrovství České republiky v make-upu, Mistrovství ČR v naildesignu, soutěž Fotomakeup 2017 - AVANTGARDA nebo soutěž v prodlužování řas DESIGN LOOK LASHES 2016.
 
Vedle pódia, kde se odehrával hlavní program, byli v improvizovaném kadeřnickém salonu přítomni i zástupci největšího kadeřnického učiliště u nás, SOU Praha-Karlín. U jeho studentů se návštěvnice veletrhu nechávaly po celou dobu jeho konání zdarma česat. Studenti se ale zapojili i do programu, a to svou show „Pohádkové účesy“. Za jejich spolupráce proběhla také soutěž pro dospělé „Inspirace 2017“.
 
Všechny soutěže i kadeřnické show nabídly profesionálům možnost zapojit se do programu nebo se seznámit se zajímavými lidmi z oboru. Běžný návštěvník zas přišel za zábavou nebo inspirací, které byl opravdu dostatek. Do vlasových trendů se mimo krásné rozvolněné splétané drdoly a copy promítly hlavně barvy. Nejvíc in jsou tedy světlé blond odstíny s módním pastelovým zabarvením dorůžova, domodra i dozelena.
 
Veletrh nebyl ale jen o kosmetice. Přehlídku své tvorby připravili i absolventi oděvní školy v Praze–Holešovicích - „Kontrasty” mladých módních tvůrců ve spolupráci s Pavlem Bauerem a Romanou Topinkovou. A nechyběla ani přehlídka doplňků. Kolekci brýlí EIFFEL OPTIC si připravila společnosti České modelky. 
 
Na veletrhu se v rámci programu ukázala i celá řada celebrit v čele s nejkrásnějšími soudobými ženami Česka. Na sobotní módní přehlídce FASHION ISLAND – Podzim/Zima mohli návštěvníci zahlédnout současné ikony ženské krásy, jako je Česká Miss Nikol Švantnerová, České vicemiss Tereza Budková, Lucie Kovandová, Karolina Mališová a další.
 
Kromě zajímavého programu bylo samozřejmě pro běžné návštěvníky nachystáno to nejdůležitější, spousta stánků s kosmetickými produkty za zvýhodněné veletržní ceny.  Mnohé z nich nabízely i možnost ošetření speciálními přístroji kosmetických laboratoří.

Interbeauty -  Incheba Expo Praha Holešovice

Veletrh na holešovickém výstavišti je už tradičně zaměřen především na současné trendy v kosmetických odvětvích, a to hlavně na anti-aging, dermatologickou kosmetiku, ale i na modelaci postavy, se kterou souvisí i zdravý životní styl, wellness a relaxace.

Společně s lístkem návštěvníci dostali průvodce veletrhem, obsahujícího kompletní program, plánek výstaviště a velké množství slevových kuponů se slevami až 40 % na různé produkty i ošetření. Vystavovatelé prezentovali hlavně produkty z oblasti kosmetiky, manikúry a pedikúry, péče o vlasy, vybavení salonů nebo také různé přístroje pro pleť a tělo.

Levé křídlo bylo zaměřeno na bezplatnou prevenci zdraví. Zákazníci si mohli nechat vyšetřit mateřská znaménka, zajít si do vlasové poradny nebo vyzkoušet 3D vibrace na zařízení Power Plate. Vše zcela zdarma v rámci veletržního vstupného. Do něj spadala například i opalovací zóna nebo tradiční pánské holičství zastoupené barber shopem Gentleman brothers.

Dalším lákadlem byla možnost nechat se na veletrhu profesionálně nalíčit, využít masáží od Masérské školy REFIT nebo si dopřát pedikúrní lázeň DetoxSoak. Pro profesionály byly připraveny nehtové workshopy v pravém křídle Veletržního paláce.

Novinkou v levém křídle, kde se konaly odborné přednášky, byly také příspěvky od Centra estetické medicíny probíhající pod záštitou Romana Šmuclera. Témata byla zajímavá i praktická. Návštěvníci se mohli vzdělat například v oblasti Jak se připravit na konzultaci s plastickým chirurgem nebo Estetická stomatologie a zubní implantáty. Na hlavním pódiu probíhalo paralelně vyhlašování soutěží a pořádání módních přehlídek. Byl zde představen i časopis Tvoje svatba. Tematicky jej krásně doplnila probíhající soutěž Souboj nevěst, v níž se prezentovala kolekce svatebních a společenských šatů pro rok 2017. Nádherné nevěsty se procházely po celém veletrhu, a svou noblesou tak pozvedaly celou jeho atmosféru. Extravagantní třešničkou na dortu byla přehlídka body artu s tématem Kouzelný svět Tima Burtona.

Mezi soutěžemi byla velkou událostí mezinárodní soutěž tvůrců vizáže World make-up wars 2016, mezinárodní soutěž tvůrců vizáže, face & body a make-upu, jejímž letošním tématem byly Magické ženy. Poprvé se konala také soutěž Top image look, které se zúčastnily týmy ve složení kadeřník, vizážista a nehtový designér.

I v Holešovicích se objevilo množství známých osobností. Vedle již jmenovaného Romana Šmuclera, zakladatele kliniky estetické medicíny Asklepion, to byl i plastický chirurg Ondřej Měšťák nebo úspěšná česká modelka, působící převážně v zahraničí, Renata Langmannová, která se stala tváří podzimní části letošního veletrhu.

Jak je vidět, oba podzimní veletrhy zajímavými událostmi a nápady doslova praskaly ve všech. Ani jsme se nenadáli a byl konec, takže nám nezbývá, než se těšit na novou vlnu trendů a novinek z oblasti krásy a péče o zevnějšek, která nás zasáhne opět na jaře roku 2017.

Letňanský veletrh World of beauty & spa se bude konat opět jako první 10. – 11. března. Holešovický Interbeauty Prague potom opět zhruba o měsíc později 20. – 21. dubna.

Zdroj foto: redakce

Připravil/a pro vás MaK

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít