Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Horoskop krásy – 1. díl: Krása Kozorohů

Horoskop krásy – 1. díl: Krása Kozorohů

Horoskop krásy – 1. díl: Krása Kozorohů

23. prosince 2016 od Eva Suchomelová

23. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Každé znamení zvěrokruhu pojímá krásu a péči o ni po svém. Každé má vlastní styl a vyhovují mu jiné druhy produktů. Jak je to u zrozenkyň ve znamení Kozoroha, jsme se zeptali expertky na magii, Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pro tyto ženy je charakteristická osobitá svěží krása. Zřídka se vyskytne taková, která není neobyčejně atraktivní. Má přirozený půvab, který doplňuje konzervativním, konvenčním vzhledem. Vůdčí planetou Kozorohů je Saturn,“ říká Petra Alraune, expertka na atrologii a magii. „Použije-li tedy Kozorožka kosmetické přípravky s některou z jeho bylin, určitě neudělá chybu. Mezi saturnské byliny patří břečťan, cesmína, cypřiš a chrpa.“

Na rozdíl od Střelců se Kozorozi rádi oblékají do formálního oblečení. Milují kostýmky a oblečení, které dodává punc serióznosti. Zbožňují uniformy, takže nemají problém s dress codem, nejraději mají proužky. Kozorohy prostě nikdy neuvidíte neupravené.

V jednoduchosti je krása – to je motto jejich prostého, ale působivého a osobitého stylu. „Inklinují k temným barvám, černé, tmavě modré a temně fialové, což způsobuje právě hlavní planeta Saturn,“ vysvětluje Petra Alraune. Zdánlivou strohost outfitu často doplní nezvyklým šperkem či doplňkem. Z vůní se k nim hodí klasické, například aldehydové vůně, lehkým květinovým parfémům by se měly spíše vyhnout. Jejich lehkomyslnost se k sofistikované, zodpovědné a praktické povaze Kozorožek příliš nehodí.

Ačkoli bývají krásné, neustále o svém půvabu pochybují. Jistotu jim dodá pravidelná domácí péče o pleť i vlasy. Kosmetika pro ně by měla obsahovat z rostlinných ingrediencí ideálně mák, kapradí, ječmen,  mateřídoušku či diviznu, v případě minerálů stopy diamantového prášku, černých perel či křišťálu.

Kozorožkám vyhovuje tzv. nahé líčení, alespoň pro denní nošení. Když chtějí zapůsobit, dokážou to hravě s kouřovým líčením očí ve svých oblíbených temných odstínech. Raději sáhnou po rtěnce než po lesku na rty, a to v tělových nebo jemných odstínech. Ocení kvalitní rtěnku s obsahem výživných látek.
Ženám v tomto znamení vyhovují jednoduché účesy a střihy, které nevyžadují příliš náročnou úpravu a vypadají upraveně po celý den. Třeba takové mikádo ale vyžaduje vlasy ve výborné kondici, proto potřebují kvalitní šampon a kondicionér pro pravidelnou péči spolu s kvalitní vlasovou maskou. Ze stylingových přípravků si vybírají především produkty proti krepatění a klasický lak na vlasy.

Péči o ruce věnují Kozorožky dost času. Mají vždy u sebe výživný krém na ruce. Buď chodí pravidelně na manikúru do salonu, nebo o ruce pečují doma, což zahrnuje i lakování. I tady ale zůstávají často umírněné a maximálně sáhnou k prostému geometrickému motivu. Žádné kytičky či drobné ornamenty na jejich nehtech nenajdete.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít