Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Gelové nehty: Zvládnete je i vy!

Gelové nehty: Zvládnete je i vy!

Gelové nehty: Zvládnete je i vy!

3. února 2023 od Lucie Kubíková

3. února 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Chcete krásné, upravené, lesklé a barevné nehty? Nestačí-li vám barevné laky, jděte přírodě naproti a naučte se upravovat a nosit gelové nehty. Víme, jak to zvládnout i doma!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud na vás příroda šetřila a máte nehty lámavé, třepivé nebo všelijak pokroucené, můžete se snažit, jak chcete, ale velkou parádu neuděláte. V mnoha profesích jsou ale upravené ruce považovány za naprostou nezbytnost – a co teprve, když potřebujete oslnit na pohovoru nebo na večírku? Pak je potřeba přírodě trochu pomoci.


Umělé nehty: vyberte si akryl, nebo gel?

„Pokud vám nevadí umělé nehty, máte v zásadě dvě možnosti, a to je akryl nebo gel. Akrylové nehty umí správně udělat málokterá manikérka, jejich aplikace je složitější, proto se s nimi příliš nesetkáváme,“ říká Kamila Šimková, manažerka nehtového studia Happy Nails, a dodává: „Velmi oblíbené jsou zato gelové nehty. Ty se tvoří nanášením vrstev gelu na nehty. Vzájemně se spojí a ztvrdnou v pevný nehet. Zákaznice bývají s jejich aplikací velmi spokojené. Snadno se doplňují, navíc vydrží třeba tři týdny, a tak i ženy se slabými měkkými nehty mohou mít neustále radost z krásných rukou s oblíbeným odstínem laku!“

 

Jak na gelové nehty: 

UV gel se tvrdí v UV peci, čím více zářivek, tím rychlejší vytvrzení. Některé obchody už prodávají sady s UV lampou i na domácí použití, s trochou šikovnosti a cviku a  zvládnete i sami. 

lakování nehtů

Gelové nehty bez zapékání:

Pokud se vám nechce do salonu a neplánujete ani nákup UV lampy, je tu pro vás další řešení, a tím jsou laky s gelovým efektem, které není nutné zapékat. Mají sice kratší trvanlivost, než gelové nehty zapečené v UV peci, ale s trochou šikovnosti můžete poměrně levně a v pohodlí domova docílit efektu lesklých zdravých nehtů. Navíc odpadá nutnost odstranění laku broušením - gelový lak snadno odstraníte obyčejným odlakovačem. Zkuste třeba Ameté Odlakovač na nehty (koupit v e-shopu).

„Gelové nehty jsou pro svůj zdravý a lesklý vzhled tak oblíbené, že se staly inspirací hned pro několik kosmetických značek,“ vysvětluje Kamila Šimková. „V sadách na domácí použití jde vždy o kombinace laků. Některé značky vyrábějí barevné laky sytých odstínů, přes které je potom určen svrchní vytvrzovací lak. Jiné jdou na to ještě důkladněji a vrstvy nabízejí rovnou tři.“ Laky se nabízejí v mnoha barevných odstínech – od nude přes nejrůznější červené až po extravagantní modré, stříbrné nebo zlatavé. Jejich výhodou je snadná aplikace a výdrž vyšší než u běžných laků na nehty.

lak na nehty

Tip redakce: 

Vyzkoušejte třeba  Rimmel London lak Super Gel  (koupit v eshopu), který je dostání i v jiných barevnostech. Pokud si chcete vyhrát a vytvořit si na nehtech francouzskou manikúru s bílým měsíčkem na konečcích, volte třeba  Rimmel London lak Super Gel French (koupit v e-shopu).  Zkusit můžete také  Sally Hansen Miracle gel lak na nehty (koupit v e-shopu).  

 

TIP: Vyberte si z široké nabídky laků na nehty v klidu domova. Najdete je v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu)

Jak na aplikaci gel laků?

  1. „Pokud chcete vytvořit dokonalý efekt gelových nehtů, vyhraďte si na aplikaci gelového laku čas. Počítejte s tím, že abyste dosáhli skutečně bohatého odstínu s leskem, zabere vám to alespoň 20 až 30 minut,“ radí Kamila Šimková.
  2. „Každá vrstva totiž musí naprosto uschnout, než přes ni nanesete vrstvu další.“
  3. Rimmel a Sally Hansen nabízejí laky, přes které je nutno aplikovat ještě vrchní vrstvu – top coat. Ta spodní vrstvu zafixuje a vytvrdí, aby přilnula k nehtu a déle vydržela.
  4. U některých alších laků se nanáší nejprve spodní vrstva – base coat – která nehet vyživí, zpevní a vyrovná. Přes ni se teprve aplikujte baarevný lak a celé dílo se zakonččí vrchní vrstvou, top coatem.
  5. Ta váš výtvor zafixuje, aby co nejdéle vydržel, samozřejmě v závislosti na tom, jak se ke svým rukám chováte a co s nimi vykonáváte za činnosti.


Jak si gelové nehty můžete ozdobit:

Pokud si rády hrajete a nechce se vám mít nehty stejné třeba dva týdny, můžete sáhnout i po různých ozdobách a nálepkách. Třeba samolepicí obtisky 3D Glitr nebo Diva & Nice Nalepovací nehty (koupit v e-shopu) vám umožní s minimálními náklady a námahou denně obměňovat vzhled svých rukou.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kamila Šimková
Odbornice na péči o nehty
248
"K dokonalým šatům, make-upu a krásným vlasům patří bezesporu i perfektně upravené ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít