Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Eva, 33 let: Sbohem kila po porodu

Eva, 33 let: Sbohem kila po porodu

Eva, 33 let: Sbohem kila po porodu

10. května 2021 od Teta drogerie

10. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

Maminka dvou dětí, která se do projektu přihlásila s cílem zredukovat váhu, jež po druhém porodu už nešla zpátky dolu. Eva má zjištěnou intoleranci na kasein, tedy na mléčné výrobky. Kromě váhy bojuje takto plně vytížená maminka i s nedostatkem spánku a únavou, která se následně projevuje i na její stravě. Poznáváte se? Pokud ano, možná vás proměna Evy bude inspirovat ke změnám i ve vašem životě.


Seznamte se s Evou

Věk:  33 let

Povolání: finanční specialistka na mateřské dovolené
 
Co má ráda: Má ráda dobré jídlo, hudbu a tanec, kreativní činnost, práci na zahrádce a černý skořicový čaj.
 
Jaký má problém? vyšší váha po druhém porodu, kterou se nedaří vrátit zpět, intolerance na mléčné výrobky a únava spojená s nedostatečným spánkem
 
Cíl proměny: redukce hmotnosti o 10 kg
 

Eviny pokroky

Zajímá vás, jak bude probíhat cesta Evy zpět ke své původní váze? Sledujte její pokroky i nové rady odbornice na výživu každý týden.
proměna účastnice

Proměna krok za krokem

NOVÉ Finální měření

Evy finálová váha ukázala 67,2 kg. Od prvního měření, které proběhlo 14.2., se jí podařilo zhubnout 9,5 kg, z toho 8,4 kg tvoří tuk. Svalová hmota jí klesla o pouhých 700 g a stále je v nadprůměrných hodnotách. Útrobní tuk jí klesl z čísla 15 na číslo 9, přesunula se tedy do čísel s nižším rizikem zdravotních obtíží. Nejvíce centimetrů Evě ubylo v pase, zde je Eva o 17 cm užší. Eviny výsledky jsou obdivuhodné a my jí z celého srdce gratulujeme.
Eva

11. týden proměny

Před finálním měření proběhla krátká přednáška výživové poradkyně Sabiny o zdravé výživě s tipy, jak nově nastartovaný zdravý životní styl udržet. Evu, zajímalo, jak si poradit během speciálních událostí jako jsou oslavy apod. Zajímá to i vás?  Přečtěte si krátký článek o zdravé výživě.

10. týden proměny

Eva si na nastavený nový režim již bez problémů přivykla a nedělá jí problém jídla pravidelně připravovat a prokládat týden cvičícími jednotkami. Velkou radost máme také z toho, že jídla chutnají celé rodině, není tedy třeba chystat jídelníček zvlášť pro Evu, ale z receptů těží jak manžel, tak i děti:) Eva by uvítala tipy na to, jak si nejlépe výživově poradit během speciálních událostí jako jsou oslavy narozenin, nebo po čem nejlépe sáhnout v restauračním menu.

9. týden proměny

Eviny výsledky postupují stále krásným a udržitelným tempem. Od posledního měření, které proběhlo před třemi týdny, se jí podařilo shodit 2,5 kg váhy, z čehož 1,7 kg tvoří tuk. Organismus se také opět lehce odvodnil. Útrobní tuk klesl o jeden bod. V pase došlo ke ztrátě dalších třech centimetrů. Kalorický příjem necháváme stejný, dále budeme dodržovat také tréninkový plán a uvidíme, jaké výsledky se nám ukážou ve finálním měření, které proběhne za další tři týdny. Od vysněného cíle Evu dělí 2,6 kg váhy.
VŠECHNA VIDEA

8. týden proměny

Eva je s nově upraveným jídelníčkem spokojena a snížené porce obědů a večeří se neprojevily ani na poklesu energie, ani na pocitech hladu. Protože ale nemáme každý den vyrovnaný, co se týká výdeje energie, a můžou nastat dny náročnější ať už na fyzický, nebo psychický výdej, je třeba tělu naslouchat a v takovém případě sáhnout během dne po zdravé svačince navíc, kterou může tvořit třeba raw proteinová tyčinka. Tím předejdeme večernímu „vlčímu hladu“ a dokážeme tak udržet svůj příjem vědomě pod kontrolou.

7. týden proměny

U Evy jsme lehce snížili energetický příjem v rámci obědů a večeří. Zachovali jsme gramáž bílkovin i tuků, naopak jsme ubraly sacharidy. Úbytek je potřeba vždy zařadit pozvolný, aby se neprojevil na poklesu energie, k čemuž během zkouškového týdne nového jídelníčku nedošlo:) Eva dostala nový tréninkový plán, ze kterého jí sedla především kombinace kardia pro pokročilé s posilovacími videi zaměřenými na jednotlivé partie těla v rámci časových možností. Tato kombinace je ideální jak pro podporu redukce tuku, tak pro zpevnění jednotlivých svalových skupin.

6. týden proměny

Z Evy čišila energie již při příchodu. Vypadá a cítí se skvěle. InBody váha naměřila o 5 kg méně, z čehož 4,5 kg tvoří úbytek tukové tkáně. V pase je nyní o 11 cm užší. Nyní budeme lehce přepočítávat jídelníček, vymýšlet nové recepty a snižovat porce v rámci obědů a večeří.

Eva může pokračovat na zvyšování fyzické kondice sestavou kardio cviků pro pokročilé, u kterých dochází k největšímu spalování tuků.
VŠECHNA VIDEA

5. týden proměny

Eva se cítí dobře a pozoruje na sobě viditelné změny především v rámci uložených kousků oblečení, do kterých se před tím nevešla a nyní jí padnou jako ulité :) Cvičí 3x týdně a je spokojena s nově zařazenými recepty na domácí proteinové tyčinky a rychlé varianty hlavních jídel. Po měření, které nás čeká za týden, budeme jídelníček lehce upravovat, snižovat kalorický příjem na novou váhu, ale po malých krocích tak, aby Eva úbytek nepocítila na celkové životní energii.

Fitness a výživová poradkyně Sabina sestavila a doporučuje zařadit další sestavy cviků:
Posilování břicha
Posilování nohou
Posilování rukou a středu těla
VŠECHNA VIDEA

4. týden proměny

Evě jsme nově zařadili do jídelníčku recepty, které si může připravit dopředu a zamrazit pro případ, že nestíhá vařit, ale i tak chce sáhnout po zdravém a výživném jídle. Jedná se například o falafel placky z cizrny, fazolí a tempehu nebo o tuňákové karbanátky jednoduše připravené z konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě, vajec a drcené směsi ovesných vloček a lněných semínek. K svačině jsme také vymyslely domácí proteinové tyčinky z proteinu, strouhaného kokosu, mrazem sušených banánů, kokosového Alpro mléka a arašídového másla Allnature. Eva se sžívá s organizací přípravy jídel a obstarávání chodu celé domácnosti čím dál tím lépe

3. týden proměny

S Evou jsme vymýšlely, jak lépe organizačně zvládat vaření nejen pro ni, ale především zkombinovat přípravu jídelníčku s obstaráním denního chodu celé rodiny. Pokusíme se tedy do plánu přidat recepty, které si Eva může navařit do zásoby nebo najít taková jídla, která sestavíme ze surovin, jež máme stále doma v zásobě.

Nicméně Eva zvládá dodržování jídelníčku na jedničku, a to se také projevilo i na měření. Váha nám ukázala úbytek 2,5 kg tuku při zachování stejné svalové hmoty, jako při prvním měření. Útrobní tuk klesl o dva body. Na mírách se ztráta tuku nejvíce projevila v pase, kde jsme naměřili o 6 cm méně. V jídelním plánu nadále pokračujeme bez velkých změn a doplňovat ho budeme tréninkovým plánem složeným ze cvičících videí. 
VŠECHNA VIDEA

2. týden proměny

U Evy si na novém jídelníčku pochutnává celá rodina. Evě velice sedí systém jídelního plánu, kde si může vybírat u každého denního jídla z více variant a nemusí následovat přesný pevně daný plán. Po psychické stránce se cítí fajn, a protože jsme zvolili snídaně bohatší na bílkoviny a zdravé tuky na úkor cukrů, cítí Eva přes den více energie, než byla zvyklá.

Organizačně je pro ni trochu těžší vařit si některé varianty zvlášť pro sebe, ale baví jí to, a tak budeme společně hledat cestu, jak i toto zvládnout. Protože začíná být hezké počasí, přichází na řadu gril 😊 Proto budeme vymýšlet na přání pár nových zdravých receptů na grilovací sezónu.
VITAR Biologicky aktivní hořčík
Jako doplněk stravy jsme pro Evu zvolili Vitar biologicky aktivní hořčík (koupit v e-shopu), který napomáhá ke snížení míry únavy a vyčerpání a ke správné funkčnosti svalů a nervů.

Všechny doporučené doplňky stravy pro Evu najdete zde.

Úvodní schůzka

Protože Evin spánek není během mateřské dovolené takový, jaký by si pro regeneraci organismu po celém dni představovala, bojuje s únavou, která se následně projevuje i na její stravě.
 
Hlavní úkol:
Naším cílem tedy bude vnést do jídelníčku pravidelnost, vyváženost stravy a také doplňky pro podporu energie. 

Doporučené změny v jídelníčku

Eva byla zvyklá snídat především kaše nasladko na všechny různé způsoby, a i s tím jsme v novém jídelníčku pracovaly. Aby se nejednalo stále dokola o vločkové kaše tak, jak to většinou ve “fitness“ jídelníčkách vypadá, vytvořili jsme zde varianty jako je pohanková, jáhlová, proteinová krupicová nebo dokonce i cizrnová kaše. Opět s důrazem na dostatek bílkovin. 

Při tvoření hlavních jídel jsme pak vymýšlely taková, která nám zaberou co nejméně času. Paní Eva je zvyklá péct domácí kváskový chléb a protože se jedná o zdravou alternativu pečiva, i s tím jsme mohly při tvoření jídelníčku pracovat. Pouze jsme v těchto variantách studených večeří vyměnili tučné sýry za kvalitní šunky, vejce nebo pomazánku z tuňáka

Podívejte se na příklad doporučeného jídelníčku pro Evu - zde. 

Nejvhodnější cviky pro Evu

U Evy se zaměřujeme na větší snížení hmotnosti a proto je vhodné redukci podpořit aerobním cvičením v delších intervalech. Například rychlá chůze, chůze do mírného kopce, stepper, rotoped, apod. 

Při kardio tréninkových videích je potřeba dbát na správné provedení cviků, aby nadváha ještě více nezatěžovala klouby a celkově kostru těla. Eva může doplnit celkový pohyb lehkým posilováním partií těla. 
Video č. 1: Rozcvičení
Video č. 2: Posílení středu těla 
Video č. 3: Protažení
VŠECHNA VIDEA

Doporuční pro všechny: 

  • fyzická aktivita ideálně 4x týdně
  • posilování středu pro správnou funkci těla
  • protahování pro zdravé tělo 

Doporučená péče: NIVEA Zpevňující tělový olej Q10 Multipower 7 v 1

Kombinace přírodního koenzymu Q10 a avokádového oleje, oleje ze semen bavlníku a makadamiového oleje dokáže zpevnit pokožkou již po 2 týdnech používání. Maminky i nastávající maminky ho jistě ocení pro jeho schopnost redukovat vznik strií a zlepšit elasticitu pokožky. 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít