Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dokonalé nehty jednou provždy

Dokonalé nehty jednou provždy

Dokonalé nehty jednou provždy

8. března 2017 od Karolína Hornová

8. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Ne každému příroda nadělila pevné nehty s ideálním tvarem. Správná péče, pár triků s lakem na nehty a pilování s nimi ale mohou nadělat divy. Zeptali jsme se manikérky, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Která z nás by nechtěla krásné nehty „jako ze žurnálu“? Bohužel, ne každý má to štěstí, že má od přírody pevné nehty přirozeně mandlového tvaru, které se nelámou, netřepí ani nežloutnou nebo se alespoň občas při práci nezlomí. Někdy pak chceme takový nehet opravit a výsledek je ještě horší než předtím. Přinášíme tipy manikérky i osvědčené „babské“ triky, jež zaručí pěstěný vzhled nehtů jednou provždy.


Správná péče jako základ pro lakování

Základem hezkých nehtů je správná péče. Možná vás překvapíme, ale vůbec ji nemusíte nijak přehánět – stačí si zvyknout na pár rutinních kroků, které za chvíli budete dělat stejně automaticky jako třeba čištění zubů. „Pro domácí péči o nehty jsou zásadní v podstatě jen tři věci: výživa, péče o okolí nehtu a především pravidelné pilování,“ zdůrazňuje manikérka Monika Kováčová. Upozorňuje na to, že pilovat neznamená jen jednou za týden zkrátit a vytvarovat nehet před dalším lakováním. „Po pilníku sáhněte klidně denně, kdykoli cítíte, že nehtem zadrháváte o látku, a noste ho i všude s sebou. Ušetříte si pak spoustu starostí s nepříjemně zatrženým nehtem, který může od chvilkového estetického problému dospět až třeba po zánět,“ varuje manikérka.

Co se týče výživy a péče o nehet a jeho okolí, vsaďte na dobrou hygienu a kvalitní krém na ruce s obsahem látek, jež vyživí nejen namáhanou kůži rukou, ale i nehty. Dobrým tipem může být krém na ruce a nehty od Neutrogeny, který obsahuje účinné látky v koncentrované formě nebo výživný krém s pupalkovým olejem Hand & Nail od značky Dermacol. Pokud máte nehty příliš tenké, lámavé nebo třepivé, zkuste je vyživit „zevnitř“ – pomáhají tabletky s vápníkem, případně komplex vápníku, hořčíku a zinku. Tyto minerály obsahují i některé podkladové laky - třeba lak Miracle Cure od Sally Hansen.
 

nehty

Zeštíhlit a prodloužit: optické triky podle manikérky

Podle Moniky Kováčové ženy nejvíce netrápí ani tak krátké nehty, které nechtějí dorůst, ale spíš jejich tvar. „Každá ruka je jedinečná, a tak ani tvar nehtů nemají všichni ideální, respektive takový, který za ideální považují,“ říká manikérka a dodává: „Mnohé zákaznice si stěžují na velké nehty kulatého tvaru. Tvar nehtu nezměníme, ale opticky ho upravit lze.“ Takový tvar nehtu nedoporučuje při pilování příliš zakulacovat ani ho tvarovat do výrazné špičky, aby pak nepůsobil jako dráp. „Nehty piluji nejraději do rovna, ovšem se zaoblenými okraji – manikúra s rovně „useknutým“ konečkem nehtu vypadá násilně.“

Pokud máte nehet pouze příliš krátký, lze ho opět opticky prodloužit pilováním. „Pokud nehet nemáte moc široký, zkuste ho zapilovat co nejvíce do tvaru mandle – tedy vzít to pilníkem pěkně po stranách. Pozor ale, abyste nehet nezapilovaly do živého,“ radí manikérka. Opticky prodloužit a zeštíhlit lze nehet i jedním lakovacím trikem: když lak nanášíte, lakujte směrem do středu a vynechte okraje nehtu. „Stačí milimetr či dva v závislosti na velikosti nehtu,“ říká Monika Kováčová. Pokročilejším trikem je pak „stínování“, kdy naneseme o tón světlejší odstín laku do stran nehtu a střed přetřeme o tón tmavším. Zde je ale poměrně velkým uměním „vychytat“ takto podobné odstíny.


Oslnivá barva laku i čistá přirozenost jsou „in“

„Nanášet lak ve třech vrstvách by mělo být samozřejmostí, kterou byste si měly zažít – lak pak vydrží opravdu mnohonásobně déle," říká manikérka a radí, jak na to správně jít. Základem je podkladový lak (klidně ten výživný s minerály), který vyhladí povrch nehtu. Zároveň ho ochrání před zažloutnutím, používáte-li barevné laky. Druhou vrstvou pak je barevný lak, který aplikujeme ideálně pouze třemi tahy – první uprostřed nehtu, další dva po stranách. Lak naneste, jako to dělají profesionálové – malý kousek od kůžičky, aby se v ní nerozpil. Závěrečnou vrstvou (po dokonalém zaschnutí té předchozí) by pak měl být svrchní lak. „Ty kvalitnější prodlouží životnost barevné vrstvy klidně až na týden,“ upozorňuje manikérka. Navíc nehtu dodají dokonale lesklý vzhled.

nehty

Máte rády výrazné barvy laků? Některé v lahvičce vypadají skvěle, ale na nehtu jsou poněkud mdlé. Máme pro vás řešení: bílý podkladový lak, který funguje jako čisté malířské plátno: barvy na něm vyniknou v celé své kráse. Jestliže naopak vzdáváte hold přirozenosti a ideálem jsou pro vás čisté, pěstěné nehty, přelakované jen bezbarvým lakem, zkuste tento tip: „Hodně lidí má problémy se zažloutlými nehty. Může za to lakování barevnými laky přímo na nehet, ale třeba i manuální práce nebo příprava barevné zeleniny. Hodně pomáhá lázeň v citronové šťávě – namočte si do ní nehty klidně na deset minut,“ radí Monika Kováčová. Dobře fungujícím trikem je i masírování nehtů bělicí zubní pastou nebo jedlou sodou s trochou vody. Pak stačí jen vrstva bezbarvého laku a nehty budou „jako nové“.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít