Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže skořice?

Co dokáže skořice?

Co dokáže skořice?

30. října 2019 od Karolína Hornová

30. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Skořice se v minulosti vyvažovala zlatem. Dnes vás zbaví celulitidy, pocitu chladu, a dokonce i špatné nálady. Dokáže vás rozpálit, spálit tuky, ale i popálit kůži. Přečtěte si vše o účincích skořice.
V kosmetice a aromaterapii se skořice většinou nepoužívá v surovém stavu, ale ve formě výtažku. Esenciální olej ze skořice má aromaterapeutické, ale i léčebné a kosmetické účinky.

1. Přírodní repelent

Pár kapek skořicového esenciálního oleje funguje jako přírodní repelent. Smíchejte s neutrálním nosným olejem (rostlinný olej, olivový olej apod.) a aplikujte na zápěstí, spánky, za uši nebo na oblast podkolenních jamek.


2. Životabudič

Skořice je lepší než káva. Skořice (především ve formě oleje) se v aromaterapii užívá pro podporu soustředění, udržení pozornosti a zrychlení reakcí. Hodí se proto jako interiérová vůně do pracovny nebo do auta.


3. Afrodiziakum

Opět jde o aromaterapeutické účinky – skořicová svíčka nebo skořicový esenciální olej v aromalampě pomáhá odstranit stres, uvolnit mysl a navodit atmosféru tepla a intimity. Zkuste třeba Glade by Brise Svíčka jablko, skořice & muškátový oříšek (koupit v e-shopu).
 

4. Dokáže zahřát i zbavit celulitidy

Kromě vytvoření „pocitové teploty“ a faktu, že „voní jako Vánoce“, umí skořice prohřát i doslova – látka kapsaicin prohřívá kůži a svaly a při užití vnitřně vás dokáže zbavit pocitu chladu i studených končetin. Prokazatelně působí jako podpůrná léčba při boji s celulitidou – právě tím, že prohřívá pokožku a zvyšuje její schopnost spalování tuků. Díky prohřívacím schopnostem je vhodná i pro sportovce, případě jedince s onemocněním kloubů – v krémech na prohřátí svalů a kloubů před nebo po sportu. V tomto případě prohřátí aktivuje svaly, nastartuje regeneraci a působí jako prevence sportovních úrazů.

Tip redakce:
Dokonalé prohřátí studených nohou zaručí třeba Dermacol Hřejivý peeling jablko a skořice Aroma Ritual (koupit v e-shopu). Vyzkoušet můžete třeba i přírodní Topvet Skořicový masážní gel (koupit v e-shopu), který aktivuje pokožku i svaly a podpoří odbourávání tuků.

5. Proti akné i na vlasy

Esenciální olej ze skořice má antibakteriální účinky, takže zmírňuje akné, pupínky a hojí drobné záněty. Stačí si tedy připravit masku smícháním pár kapek esenciálního skořicového oleje s kokosovým olejem, nanést na pár minut na pleť a poté omýt vlažnou vodou. V přírodní kosmetice najdete skořici jako přísadu v produktech pro zmírnění akné a ve vlasových produktech, určených k léčbě padání vlasů. Skořice má i zesvětlující účinky na vlasy – postačit by měla kávová lžička skořice, přidaná do kondicionéru na vlasy po každém mytí.


6. Na hubnutí i jako lék

Má silně antibakteriální účinky, které oceníte při nachlazení i žaludečních neurózách (stačí si jí okořenit jídlo). Také reguluje hladinu inzulinu a zrychluje metabolismus. Hodí se tedy také jako podpůrná ingredience při hubnutí.
Tip redakce:
Věděli jste, že skořice může vyvolat alergii? Esenciální olej byste měli používat jen jako přísadu a ve velmi malém množství. „Předávkování“ může kůži překrvit a popálit nebo způsobit alergickou reakci.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Marie Rálková 5.listopadu 2019
nakupuji ráda produkty v drogerii Teta , zej. lak na vlasy, tělový krém,sprchový gel apod. děkuji, přeji hezký den - Marie Rálková.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít