Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže lak na nehty?

Co dokáže lak na nehty?

Co dokáže lak na nehty?

5. května 2018 od Pavla Maříková

5. května 2018 1 minuta čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Víte o tom, že lak na nehty je skvělou vychytávkou nejen pro milovnice krásných nehtů? Spravíte s ním natrhlou punčochu, škrábance na botách nebo si zajistíte stále lesklou bižuterii. Zjistěte společně s námi, proč se vyplatí mít doma pár laků na nehty i v případě, že si nehty lakujete maximálně dvakrát za rok.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Protáhne nit jehlou

Jedním z úžasných triků, kterého lze díky laku na nehty dosáhnout (a který by vás určitě nenapadl), je usnadnění protažení nitě očkem jehly. Všichni dobře víme, že ne vždy to bývá úplná hračka. Pokud se vám konec nitě třepí a nejde jej jehlou protáhnout, nalakujte konec nitě nejdříve bezbarvým lakem a jakmile zaschne, uvidíte, že vše půjde úplně hladce.


Zalepí obálku

I když se v poslední době dopisy neposílají tolik jako dříve, přeci jen musíme všichni čas od času něco v obálce poslat. A pokud nemáte obálku s lepicí páskou, nezbývá nic jiného, než obálku olíznout nebo si alespoň naslinit prst a tím obálku uzavřít. Máme pro vás zlepšovák, který je minimálně mnohem hygieničtější. Potřete obálku bezbarvým lakem, čímž ji bezpečně uzavřete před kýmkoliv, kdo by si chtěl její obsah přečíst.

bezbarvý lak

Zachrání punčochy

Tento trik je klasika, která ale nikdy neztratí na své funkčnosti! Situaci, kdy se vám v práci nebo během dne udělá oko na punčoše, jsme asi zažily všechny. V takové chvíli se vyplatí mít u sebe vždy maličkou lahvičku bezbarvého laku, jenž situaci zachrání předtím, aby se nestala ještě horší. Stačí oko lehce zalakovat bezbarvým lakem, počkat, až uschne, a katastrofě v podobě díry na celé punčoše je zabráněno.
 

Opraví poškrábané boty

Máte-li lakované boty plné škrábanců, zkuste najít lak, který nejlépe odpovídá barvě obuvi. Reálnou barvu laku (jak již jistě víte) poznáte nejlépe tak, že si jej nalakujete na nehty a necháte zaschnout. Škrábanec lehce přetřete lakem, nechte zaschnout a botky budou zase vypadat jako nové.
 

Udělá pořádek v bylinkách

Máte na zahrádce zasazené bylinky, které si označujete dřevěnými kolíčky s nápisy? Pak se vám již určitě stalo, že se vám nápis po čase úplně rozpil a vy jste nevěděli, která rostlinka je která.  Řešení je jednoduché – potřete si kolíčky s nápisem bezbarvým lakem na nehty.

oprava poškrábané obuvi

Oživí staré sponky

Dodejte šmrnc vašim starým sponkám. Přetřete je lakem na nehty se třpytkami (jen jejich vrchní část, která je na vlasech vidět) a nechte dobře zaschnout. K zaschnutí dobře poslouží například obálka nebo nějaká karta, na kterou sponku připnete.
 

Ochrání bižuterii

Bižuterie a vůbec kovové předměty na vzduchu brzy změní barvu, často černají. Je to dané oxidací kovu. Naneste na bižuterii ochrannou vrstvu bezbarvého laku na nehty, díky ní budou mnohem déle vypadat jako nové.
 

Udrží čistou vanu

Rezaví vám kovové nádobky v koupelně (např. pěna na holení položená na okraji vany apod.)? Potřete jejich spodní okraje lakem na nehty, a další korozi tak úplně zabráníte. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít