Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Čisté ruce: Jak správně používat antibakteriální gely

Čisté ruce: Jak správně používat antibakteriální gely

Čisté ruce: Jak správně používat antibakteriální gely

17. července 2018 od Helena Hladíková

17. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Bakterie a viry jsou každodenní součástí našich životů. Těm nebezpečným, jako je například koronavirus, se ale musíme bránit. A to především správným a často prováděným mytím rukou. Jenže co když to zrovna z nějakého důvodu nejde? Vyplatí se mít u sebe antibakteriální gely na ruce.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Malou lahvičku s průhledným gelem možná už nosíte několik měsíců v kabelce (ať už kvůli covidu, nebo chřipkovému onemocnění). To abyste mohli kdykoli „zasáhnout“ a třeba po jízdě hromadnou dopravou nebo sáhnutí na kliku si omýt ruce, když není po ruce voda s mýdlem nebo dezinfekce jako například Lilien Hand Spray dezinfekce (60%alc) (koupit v e-shopu). Protože gely budou určitě ještě nějakou dobu nedílnou součástí našich kabelek, kapes nebo přihrádek v autech, pojďme se podívat, k čemu nám jsou a na co se mohou hodit.
 
Výhody antibakteriálních gelů:
  • rychlá a jednoduchá aplikace,
  • okamžité vstřebání gelu do pokožky,
  • bez nutnosti použít vodu,
  • praktické balení vhodné především na cesty.
děti a používání antibakteriálního mýdla

TIP: Antibakteriální produkty, které vám zajistí bezpečí na cestách, můžete nakupovat také z pohodlí domova – stačí kliknout na e-shop Teta drogerie (přejít na e-shop).

 

Alkoholový odér = nejlepší účinky

Lidé si často stěžují na to, že antibakteriální gely jsou příliš cítit po alkoholu. Je sice pravda, že to nemusí být úplně příjemné, ale na druhou stranu je alkoholový odér dobré znamení. Gely na bázi alkoholu jsou totiž nejúčinnější a měly by ho obsahovat minimálně 60 %, aby dokázaly zničit co největší množství různých typů bakterií a virů.

Tip redakce:
Vyzkoušejte třeba
Dettol Antibakteriální gel na ruce (koupit v e-shopu), který zničí až 99,9 % bakterií, nebo Lilien Hygiene Antibakteriální gel na ruce (koupit v e-shopu).
 

Jak je správně používat?

antibakteriální gel
Aby byl zachován co nejlepší účinek antibakteriálních gelů, je potřeba umět je také správně používat. Základem by měl být návod přímo od výrobce, jímž byste se měli řídit, zvláště co se týká množství používaného gelu. Gel je nutné rovnoměrně rozetřít na celý povrch rukou a počkat zhruba 15 vteřin, dokud nezaschne. Až poté je zajištěn dezinfekční účinek. Účinnost antibakteriálních gelů může být snížena, pokud je nanesete na velmi špinavé nebo příliš mastné ruce. Při dlouhodobém používání gelů může trpět pokožka rukou, je tedy potřeba vyrážkám a ekzémům předcházet, a to dostatečnou hydratací v podobě hydratačních krémů na ruce.


Skvělý pomocník, ale ne napořád

Antibakteriální gely jsou opravdu vítaným pomocníkem ve chvílích, kdy si nemůžete umýt ruce běžným způsobem, to znamená pomocí mýdla a vody. Dříve jsme je využívali především v období letních dovolených, dnes už jsou našimi každodenními pomocníky. Chybět by neměly ani ve výbavě maminek s dětmi. Nicméně i u nich platí, že všeho moc škodí, a rozhodně byste jimi neměli nahrazovat pravidelné mytí rukou. Mějte je u sebe, pokud vyrážíte na cesty a víte, že to bude hygienicky náročnější, ale i přesto pamatujte na to, že:
  • Gely nejsou všemocné, správně provedená hygiena rukou je na prvním místě.
  • Při jejich časté aplikaci se můžete potýkat s vysušenou pokožkou rukou, případně alergickými reakcemi apod. Proto mějte po ruce také krém, například Indulona Měsíčkový krém na ruce (koupit v e-shopu).
mytí rukou
Tip redakce:
Aby děti nezapomínaly na jejich pravidelné používání třeba po cestě do školy, hodí se například
Happy Kids Hygienický gel na ruce s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu) s dětskými obrázky, který je zároveň jemnější k dětské pokožce. Pokud nemáte po ruce gel, využijte například Ameté Vlhčené ubrousky s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu).

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít