Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Aby opálení (vy)drželo!

Aby opálení (vy)drželo!

Aby opálení (vy)drželo!

14. června 2018 od Karolína Hornová

14. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Chcete, aby vám hezké opálení vydrželo co nejdéle? Stačí dodržet rozumnou míru a také se po dni stráveném na slunci pokožce dobře odměnit. Pojďte se podívat, jaké jsou zásady správné péče po opalování, která zajistí, že pokožka zůstane dlouho snědá.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Kdo by neměl rád ten pocit, lehnout si v plavkách na písek nebo trávu, na nic nemyslet a jen relaxovat a vyhřívat se na sluníčku… a navíc se krásně opálit? Současné trendy i poznatky dermatologů velí, že rozhodně nemusíte mít pokožku snědou jako domorodé ženy. Trendem dnes je opalovat se lehce, zdravě, nebo dokonce téměř vůbec.

Opálení kůže vzniká působením UVB paprsků a následnou tvorbou pigmentu melaninu, který vaší kůži propůjčí tmavší, „zdravější“ barvu – ovšem pouze tehdy, pokud se opalujete s mírou a věnujete se i správné následné péči. Pojďte si zopakovat, jak na to.

používání opalovacího krému

Smyjte pot lehkou sprchou

Opalování je spojeno s horkým počasím a to má zase na následek zvýšenou produkci potu, množení bakterií na povrchu pokožky, ale třeba i podráždění kůže ve formě dermatitidy. Po opalování (tím spíše, pokud bylo spojeno s koupáním) je záhodno dopřát pokožce očistu. Postupujte jemně, protože pokožka může být po opalování citlivější. Sáhněte třeba po mýdle či gelu s přídavkem hydratačního krému, vitaminu E, výtažku z aloe vera nebo jiné hydratační a zklidňující složky. Také voda by neměla být příliš horká a sprchování zbytečně dlouhé – to by mohlo pokožku ještě více vysušit.


Napumpujte pokožku hydratací

Koupání, slaná mořská voda a opalování pokožku vysušují. Suchá pokožka se rychleji loupe, a opálení tak vydrží mnohem kratší dobu. Správnou hydratační péčí po opalování tedy nejenže předejdete vysušování, nepříjemnému svědění a předčasnému stárnutí pokožky, ale také prodloužíte „životnost“ svého opálení.

Ideální je sáhnout přímo po přípravcích po opalování. Mívají lehkou, chladivou a snadno vtíratelnou konzistenci, která je příjemná i v horkých dnech. Dobře se vstřebávají, což usnadňuje distribuci účinných látek do pokožky. Které to jsou, respektive, co byste měli v krémech po opalování hledat?  
  • Alantoin a výtažky z máty zmírňují pocity přehřátí a zklidňují pokožku
  • Panthenol zklidňuje, regeneruje a vyživuje
  • Vitaminy E a C působí jako účinné antioxidanty a zabraňují předčasnému stárnutí a vysušování
  • Výtažky z aloe vera zklidňují a hydratují
  • Glycerin pomáhá budovat ochrannou bariéru pokožky a hydratuje.
Pokud nemáte po ruce vyloženě přípravek po opalování, nezapomeňte se namazat alespoň jakýmkoli tělovým krémem. Skvělé je ale také třeba bambucké máslo nebo kokosový olej, který kůži zklidní a zjemní.

péče po opalování

Budujte opálení i bez paprsků

Pokud chcete být krásně snědá, ale nechcete nebo nemůžete se vystavovat slunečnímu záření, zkuste přirozený základ opálení doladit, a prodloužit tak opálení. To umějí i některé produkty po opalování, které fungují jako „dva v jednom“ – pečují o pokožku a zároveň obsahují složky jako beta-karoten, karob nebo jemné třpytivé částečky, jež pleť sjednotí, dodají jí jemný bronzový nádech a krásně ji prozáří.


Obličej opalujte střídmě

Vzhledem k účinkům opalování není radno pleť obličeje příliš vystavovat slunci. V létě se doporučuje používat pravidelně ráno pleťový krém s ochranným faktorem (na pultech drogerií najdete už i pleťové krémy s OF 15 či OF 20) a po případném opalování (či nechtěném opálení) pleť důkladně hydratovat.

Na opálenou pleť obličeje není třeba používat speciální přípravky po opalování. Stačí kvalitní hydratační krém, který vysušenou pleť doslova napumpuje vodou. Vybírejte ty s kyselinou hyaluronovou, aloe vera nebo koenzymem Q10. Před aplikací krému dokážou pokožku zklidnit a připravit na hydrataci také minerální vody ve spreji – pro lepší chladivý efekt je můžete skladovat v ledničce.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít