Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 cviků na břicho, při kterých se nenadřete

5 cviků na břicho, při kterých se nenadřete

5 cviků na břicho, při kterých se nenadřete

13. ledna 2023 od Petra Lamschová

13. ledna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Snad každá žena touží po krásném plochém bříšku. Jenže trápit svoje tělo každý den zastaralými „sedy-lehy“ je naprosto zbytečné. Akorát si odrovnáte záda. Trenérka Petra Munduchová radí, jak na super ploché břicho bez velké námahy. Vyzkoušejte ty nejlepší cviky na břicho.
Jak zapracovat na plochém bříšku, aby vás to nebolelo? Důležité je jít na to komplexně.

Narovnejte se

Pro začátek zkuste narovnat záda a nehrbit se. Zatáhněte břicho, ramena tlačte dolů, bradu lehce zastrčte. Myslete na to, až budete čekat na zastávce, na schůzce, nebo třeba doma při vaření nebo při čištění zubů. Tím krásně břicho aktivujete a ono začne fungovat samo. Když to budete dělat opravdu několikrát denně, brzy uvidíte výsledky na velikosti oblečení či centimetrech v pase. 

Dodržujte pitný režim

Před i po cvičení pijte ideálně pitnou vodu. Trenérka  doporučuje vypít ideálně 6-10 sklenic vody za den, záleží samozřejmě na počasí a vaší aktivitě. Dostatek vody podporuje trávení, pomůže vám od nafouklého břicha, zbavíte se únavy a podpoříte hydrataci. Pitný režim můžete proložit také bylinkovými čaji. Vyzkoušet můžete Bercoff Wellness Spalovač tuků Pu-Erh s příchutí limetky (koupit v e-shopu), který díky obsahu L-karnitinu aktivuje váš metabolismus a efekt vašeho snažení ještě více podpoří.

Cvičte několikrát do týdne

Jak už jsme si říkali na začátku, není třeba drásat tělo. Stačí jednoduché a chytré cviky na ploché břicho. Věnujte jim 10-15 minut denně, nebo alespoň 5x do týdne.
ukazkový cvik +

1. Brániční rozdýchání v „pozici 3. měsíce dítěte“

Srovnejte záda s podložkou, páteř je napřímená a hlava není v záklonu (popř. podložit polštářem), trapézy jsou uvolněné. Vytáhněte kolena přímo nad kyčle. Vzdálenost pat je menší než kolen. Vytáhněte ruce nahoru, s pocitem, že držíte velký balón. Důležité jsou tzv. opěrné body – v této pozici se opřete o zem svými lopatkami a spodními žebry, ty jsou po celou dobu v doteku se zemí. Poté zapojte správný brániční dech (viz. braniční dýchání) 10x prodýchněte.

ukazkový cvik 4

2. Tlak dlaní proti kolenům

Položte dlaně na kolena a s každým výdechem zintenzivněte tlak proti kolenům a koleny proti dlaním. Pozor, abyste nezapojili horní trapézy, ramena i lopatky jsou stabilizovány. Opět nezapomínáme na brániční dýchání – 10x výdech/nádech.

Tip redakce: Jak na brániční dýchání
Nadechněte do oblasti spodních žeber. Žebra se roztahují do šířky – břicho se nevyklene dopředu, ramena jsou bez pohybu a hrudník ne nezvedá nahoru! Při výdechu klesají spodní žebra směrem do břicha – to se pocitově zužuje. Vzduch putuje do třísel či pánevního dna.

3. Pozice motorkáře s rotací

Posaďte se s pokrčenými koleny, vytáhněte se ze sedacích kostí až do temene hlavy a napřimte páteř, ramena stáhněte od krku. S bráničním výdechem klesněte do mírného záklonu. Ruce jsou předpažené (představa držení velkého míče). V této pozici cca 5x prodýchněte.
Poté s výdechem tělo i s pomyslým míčem vyrotujte na jednu stranu a hodně se vytáhněte za temenem hlavy. S nádechem se vraťte zpět. S dalším výdechem rotujte na druhou stranu. Zopakujte 5x na každou stranu.
ukazkový cvik 5

4. Diagonální tlak končetin na čtyřech

V pozici na čtyřech srovnejte dlaně pod ramena a kolena pod kyčle. Opřete se o dlaně, kdy prostředníčky směřují dopředu. Napřimte páteř, vytáhněte se za temenem hlavy, ramena a lopatky oddálit od krku směr pánev, bráničně prodechněte od spodních žeber do třísel. S výdechem zatlačte protilehlou dlaň a koleno do podložky, tlak udržte na co nejdelší výdech, s nádechem povolte a opakujte na druhou stranu.  Cca 10x na oba směry.
ukazkový cvik 6

5. Pozice na 4 – odlepování kolen od podložky

Jako u předchozího cviku se zapřeme o špičky chodidel. S výdechem nadzvedneme obě kolena těsně nad podložku. S nádechem opět vrátíme. Po celou dobu pohybu si pohlídejte vaše ramena a lopatky, které jsou stále odtažená od krku a zastabilizovaná. Opakujte cca 6x.

Podpořte své úsilí

3 pomocníci, kterými  můžete podpořit své úsilí?

PO CVIČENÍ: 
Bylinné zpěvňující mléko zelená káva & skořice  od Floré (koupit v e-shopu) - skořice způsobuje prokrvení pokožky a extrakt ze zelené kávy je zase skvělý na pružnost a pevnost pokožky. Ideálně používejte po cvičení. 

PO RANNÍ SPRŠE:
Slim Extreme 4D Scalpel s hřejivým efektem od Eveline Cosmetics (koupit v e-shopu) - působí jako pás pro hubnutí v oblasti pasu a snižuje “vaky“ na stehnech. Má revoluční technologii, která se zaměřuje na spalování tukových buněk. Ideálně používejte po ranní sprše a vmasírujte do pokožky. 

PŘED CVIČENÍM: 
Zpevňující a vypínací tělový balzám Fitness my body od Dermacolu (koupit v e-shopu)
- napomáhá formovat tělo v oblastech, které jsou náchylné k ochabnutí. Obsahuje vysoce účinnou látku Actigym, která zesiluje zeštíhlující účinky fyzické aktivity.

Tip redakce:
3 tipy od trenéra jak na ploché břicho:

1. Rozhodně nedělejte každý den 50 -100 sklapovaček. Pokud tedy vaše svaly nejsou ve výborné kondici. Jinak si akorát zaděláte na problémy se zády.

2. Chcete-li ploché břicho, zaměřte se na zpevnění středu těla, tzv CORE, tím posílíte i břišní svaly. 

3. Nejjednodušší způsob, jak posilovat břicho a aktivovat střed těla je dýchání v leže.

Foto: Shutterstock.cz

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Klára Smetanová 28.září 2021
Dobrý den, ráda bych jen reagovala na radu, uváděnou v článku o cvičení na břicho. Cviky jsou celkem dobré (i když spíše pro hodně zdatné ženy), ale nesouhlasím s doporučením "zatahovat břicho". Ne, to v žádném případě! Dělala jsem to celá léta a velice špatně se tohoto zlozvyku - a jeho následků - zbavuji. Naštěstí jsem asi před čtyřmi měsíci narazila přes Facebook na cvičení Mamacore - Zdravá maminka. Dva naprosto úžasní trenéři, kteří mají (velmi šetrný) postup cvičení podložený posledními vědeckými výzkumy o fungování svalů a fyziologickém držení páteře. Vedou ženy velice pomalu, ale účinně, a vše je směřováno k odstranění nebo aspoň zmírnění jednak diastázy, bolestí zad či inkontinence, tak ke zvyku cvičit jiným způsobem než jak nás všechny léta učili v různých kurzech a v tělocviku. Důležité je správné nastavení těla při cvičení i běžné denní zátěži, - právě proto, aby měla bránice dostatek místa. Píšu to všechno proto, aby se v dobrém úmyslu nenapáchaly další škody na těch, kdo ještě nemají dost informací ke srovnání. Děkuji za váš čas při čtení mé zprávy. Klára Smetanová

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít