Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zatočte se žlutými zuby! 3 zaručené přírodní metody

Zatočte se žlutými zuby! 3 zaručené přírodní metody

Zatočte se žlutými zuby! 3 zaručené přírodní metody

10. prosince 2021 od Anna Adlerová

10. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Úsměv je nejjednodušší projev sympatií, který nic nestojí. Na druhou stranu mohou krásné a bílé zuby přijít u zubaře na pěkný balík. Chcete ušetřit za ordinační bělení? Vyzkoušejte jednu z následujících metod - kurkumou, kokosovým olejem nebo černým uhlím. Vybrali jsme pro vás prostředky, které se běžně vyskytují v domácnostech a lehce pomohou k vysněnému odstínu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Zázrak jménem kurkuma

Kurkuma odstraňuje zažloutnutí způsobené častou konzumací kávy, čaje nebo červeného vína a má antibakteriální účinky. Výsledek bělení orientální kurkumou je velice přirozený a postupný. Zjednodušeně lze říct, že čím častěji aplikaci zopakujete, tím bělostnějšího výsledného odstínu se vám dostane.
 
kurkuma

Jak na to:

Vyčleňte si na čištění zubů sáček s kořením, který si nechte v koupelně u umyvadla.  Mokrý kartáček ponořte do sáčku s kořením a hurá na čištění. Zuby čistěte měkkým kartáčkem několik minut, po jejichž uplynutí už by měl být viditelný první výsledek. Na zuby nijak netlačte, ale masírujte je krouživým pohybem. Po vyplivnutí nebo propláchnutí úst si naberte novou dávku kurkumy a pokračujte. Po skončení zuby vyčistěte ještě jednou klasickou zubní pastou, abyste odstranili zbytky žlutého prášku z úst.
 
Jak často: Kurkumu můžete bez obav používat každý den, aniž by došlo k poškození skloviny nebo k podráždění dásní.
 

2. Kokosový olej pro zuby jako perličky

Kokosový olej je kouzelným všelékem na kosmetické neduhy. Zkuste třeba  Purity Vision Bio kokosový olej  (koupit v e-shopu). Prospívá pleti i vlasům a jako bonus ho lze skvěle využívat v kuchyni při vaření. Víte ale, že vám dopomůže i k zářivějšímu úsměvu? Kromě bělicích účinků umí předcházet vzniku zubního kazu, a chrání i proti zánětu dásní nebo paradontóze. Začleněním kokosového oleje do svých hygienických návyků prospějete i vůni svého dechu. Tak směle do toho!
 
kokosový olej

Jak na to:

Kokosový olej je nejjednodušší variantou domácího bělení zubů. Aplikujte ho na zuby po klasickém čištění zubní pastou, která zuby zbaví nečistot a plaku. Používejte jen panenský, za studena lisovaný kokosový olej. Ten nechte napřed rozpustit v misce, dokud není tekutý. Do rozteklého oleje namáčejte kartáček a vyčistěte si s ním zuby krouživými pohyby. Jelikož kokosový olej není v ústech nijak agresivní, není nutné ho po použití z úst vyplachovat. Naopak, jeho delším působením v dutině ústní znásobíte bělicí účinek. Pokud se vám nechce před bělením čekat, až se olej rozpustí, zvolte metodu výplachu. Kousek tuhého oleje (cca 1 lžičku) vložte do úst a převalujete ho 20 minut v ústech. Potom vyplivněte. Olej se sám vlivem tepla rozpustí.
 
Jak často: Samotný kokosový olej můžete při čištění zubů používat každý den. Existují ale i směsi s jedlou sodou. U těch je dobré přidat sodu jen 2x do týdne.

 
3. Aktivní uhlí – černou k bílému úsměvu 

Jedná se o klasické černé uhlí běžně používané na potlačení průjmu, které je dostupné za pár korun v lékárnách. Jak zuby bělí? Podle odborníků se sice nejedná o žádné dlouhodobé pohlcování pigmentů jako například u chemického ordinačního bělení, ale povrchové nečistoty ze zubů uhlí odstraní. Zuby se pak zdají na pohled bělejší. Další nezanedbatelnou výhodou černého uhlí je boj s nepříjemným dechem. Připravte se na menší nepořádek v koupelně a začněte s procedurou!
 
černé uhlí

Jak na to:

Několik tablet černého uhlí rozdrťte v mističce pomocí lžičky. Namočte kartáček pod teplou vodou a pak ho ponořte do černého prášku. Čistěte zuby měkkým kartáčkem krouživými pohyby a příliš netlačte. Nakonec ještě použijte klasickou pastu na zuby, abyste se zbavili černého zabarvení.

Pokud se vám nechce trávit čas nad drcením tablet na prášek a rádi byste zvolili rychlejší, ale stále 100% přírodní variantu, vyzkoušejte Charcoal bělicí pudr (koupit v e-shopu) . Díky aktivnímu černému uhlí působí podobně jako výše zmíněná procedura. Odstraňuje usazené minerály, posiluje zubní sklovinu a dezinfikuje ústní dutinu. Zuby budou viditelně bělejší už po prvním použití, viditelně zbavené nevzhledného zažloutnutí způsobeného pitím čaje, kávy nebo kouřením. Po použití stačí vypláchnout vodou.

Jak často: Speciální bělicí pudry na zuby lze používat každý den.

Tip redakce:
Na čištění zubů černým uhlím a kurkumou si vyčleňte speciální kartáček. Tyto látky totiž zbarvují vše, čeho se dotknou, takže váš kartáček už získá napořád černou barvu nebo jasný zlatavý nádech Orientu.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

10 komentářů k článku
Eva Augustinová 11.září 2019
Dobrý den, doma jsem zkoušela kurkumu, je to fajn, jen účinek slabší, bude to tím, že nepoužívám denně a nanáším jen jedno "kolo", budu muset přidat. Jen kartáček je potom žlutý už do smrti :-)
Zkouším i jedlou sodu na navlhčený kartáček, je sice hrubší a chuť nic moc, ale dobře odstraňuje plak a zdá se mi, že i vybělí - vzledem k tomu, že kouřím, piju kávu a červené ovocné čaje, je to úspěch. Černé uhlí jsem nezkoušela, možná též zařadím, černý kartáček ještě nemám :-)
Ludmila Charvátová 30.dubna 2019
V mém delším životě jsem již na bělení, resp. získání pěkných bílých zubů vyzkoušela ledaccos.Kvalitní zubní pasty jistě vykonají své, ale pokud si našinec dá rád kafíčko, červ. víno a nedej bože cigaretu - následky jsou znát. A teď mě militantní nekuřáci proklejí - kouříš - trp si s ošklivými zuby.Ale musím oponovat, vyzkoušela jsem dle návodu klasické černé uhlí - a ejhle!.Kam se hrabou drahé zubní pasty!!A teď nechci být zlá, ale když občas vidím biomaminky a jejich zuby..to je nadělení, .
Lyduna
Věra Procházková 10.dubna 2019
Super článek, vše mám doma, ale vzhledem k nejlepším reakcím na kurkumu, vyzkouším ji :-)
Petr Dobeš 17.února 2019
Stáhněte si aplikaci Wish a všechny tyto produkty koupíte za zlomek ceny.
Teta drogerie 15.února 2019
Dobrý den, velice nás těší, že se Vám článek líbil. Každému samozřejmě vyhovuje zcela jiná metoda, a proto je výběr způsobu bělení zubů zcela individuální. Jsme rádi, že jste si i Vy našla ten, který Vám vyhovuje nejlépe.
Lucie Veselá 15.února 2019
Super clanek, jsem rada za komplexni shrnuti ;) Kurkumu narazove pouzivam, ucinek je opravdu znat okamzite (jen jsem se bala castejsiho pouzivani kvuli poskozeni zubu, cimz jste me ted uklidnili :)) Cerne uhli mam odzkousene, ucinek je slabsi a nebylo to nijak prijemne. Kokosovy olej jsem zkousela jen formou prevalovani oleje v ustech - super. Ta kurkuma ale vitezi a pridala bych dalsi velke plus - uzasne stahuje dasne pri citlivosti zubu ;)
Jitka Vávrová 14.února 2019
Jsem zvědavá na ten kokosový olej.Mám ho doma, tak ho hned vyzkouším.
Teta drogerie 30.ledna 2019
Dobrý den, velice nás těší, že se Vám tento článek líbil.
Dorota Poláková 9.ledna 2019
Skvělý článek! Tu kurkumu ještě dnes vyzkouším :)
Růžena Martínková 24.listopadu 2018
Vaše výrobky ráda vyzkouším

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít