Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zatočte s bledým obličejem!

Zatočte s bledým obličejem!

Zatočte s bledým obličejem!

25. března 2019 od Eva Suchomelová

25. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Na jaře rozzařte svůj obličej! Je bledý a jako bez života? Správné líčení mu dodá svěží barvu a jas. Poradíme vám spolu s vizážistkou Ivou Davies, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
První paprsky slunce, jarní květy na záhoncích a pučící stromy si žádají i změnu vizáže. Ovšem i přes všechnu péči, kterou jste v zimě své pleti věnovaly, se může stát, že jste po zimě bledé a jakoby popelavé. Chce to jarní make-up! Čím se vyznačuje?
  • svěží, rozjasněná pleť, pokud nemáte mastný typ pleti, můžete zkusit i populární dewy look,
  • přirozená, nikoli výrazná barva ve tváři,
  • pleť jakoby lehce políbená sluncem (nikoli opálená),
  • světlé a jemné odstíny líčidel (tmavé si nechte zase na podzim).

Základní pravidla

Vizážistka Iva Davies radí dodržet při tomto líčení několik věcí: líčit se na denním světle a aplikovat líčidla prsty. „Každý make-up by se měl dělat ideálně na denním světle, nikoli na umělém, které je k dispozici např. v koupelně. Jednak vidíte, kam dopadá to světlo, jednak vidíte reálně ty barvy,“ vysvětluje expertka a dodává: „Nanášení prstem vám umožní mít větší kontrolu nad intenzitou naneseného přípravku, takže to třeba nepřeženete s tvářenkou.“
 
líčidla

Co a kam aplikovat?

Make-up

Cílem rozjasněného jarního make-upu není vysoké krytí, ale přirozenost. Proto potřebujete co nejlehčí konzistenci přípravku, ať už je to BB či CC krém, nebo lehký hydratační make-up. „Raději si vyberte lehce krycí produkt, který sjednotí barvu pleti, ale nepřekryje strukturu pleti, pihy klidně přiznejte,“ doporučuje Iva Davies. Volte make-up či BB krém v tónu pleti (byť bledé po zimě), nikdy neberte tmavší odstín. Zkuste například hydratační a tónovací Garnier Skin Naturals Miracle Skin Perfector 5in1 BB krém ve světlém odstínu, který pleť hydratuje, sjednocuje její barvu a dodává jí zářivost a jas po dobu až 12 hodin. Nebo sáhněte po BB krému L'Oréal Paris Bonjour Nudista Light s rozjasňujícím efektem. Pro korekci nedokonalostí pleti vyzkoušejte například tekutý korektor L'Oréal Paris True Match La Touche Magique s integrovaným štětečkem pro snazší nanášení, a to v jednom ze tří odstínů, který se nejvíc blíží tónu vaší pleti. Pro ještě větší rozzáření použijte Gabriella Salvete Diamante Primer rozjasňující podkladovou bázi s diamantovým prachem.
 
make-up

Tvářenka

Zdravou barvu obličeji dodá správně zvolená tvářenka. Nejlépe poslouží tekutá nebo krémová konzistence a svěžest vám dodají odstíny jako lososová, meruňková nebo korálová, studené barevné typy sáhnou po světle růžové. „Naneste je na ‚jablíčka‘ tváří a pak rozstínujte podle tvaru svého obličeje,“ radí vizážistka.

 
Rozjasňovače

Na jaře opět vytáhněte rozjasňovač, který zamezí popelavě nevýrazné pleti. Nejvhodnější je tekutý nebo krémový. Nanáší se na ta místa v obličeji, kam nejdříve dopadne světlo, tedy na lícní kosti, bradu, hřbet nosu a trochu na střed čela,“ vyjmenovává expertka na krásnou vizáž. Použijte například L'Oréal Paris Glow Mon Amour Drops rozjasňovač, který je vybaven praktickým kapátkem pro aplikaci jen po kapkách. Uvidíte, že pro rozjasňující efekt to úplně stačí.
 
rozjasňovač

Bronzery

Pomoci si můžeme i bronzerem, který použijeme místo rozjasňovače, tedy naneseme jej na stejná místa. Sice už se vyskytují i tekuté bronzery, ale nejčastější jsou zatím kompaktní pudrové. „Bronzery mohou mít různou texturu, ale nanášíme střídmě a lehce,“ zdůrazňuje Iva Davies. V podstatě nabereme na štětec trochu bronzeru, štětec oklepeme a jemně se jím dotkneme vystouplých částí obličeje. Voděodolný bronzer s OF 15 je například Rimmel London Natural Bronzer Pudr s jarním odstínem 021 Sun Light.
 
bronzer

Rozjasňující spreje

Celému make-up looku můžete na konci líčení poskytnout ještě svěží finish pomocí rozjasňujícího spreje. „Lze použít i hydratační sprej nebo termální vodu ve spreji,“ nabízí alternativu expetka.
 
sprej

3 tipy vizážistky, na co dát pozor:

  • Pokud chcete vypadat zářivě, nikoli mastně, nezapomeňte přepudrovat T-zónu, použít můžete běžný pudr, který máte doma, nebo transparentní, který nenaruší barevnost.
  • Dávejte si pozor na množství nanesených líčidel – tady víc než kdy jindy platí „méně je více“, přidat lze vždy, ubrat nikoli.
  • Svěží jarní look se nehodí kombinovat s pavoučím efektem řas (tedy efektem, kdy nanášíte dvě až tři vrstvy řasenky), volte radši jednoduchou řasenku, která jen řasy jemně zdůrazní.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Davies
Vizážistka
243
"Baví mě ukázat každé ženě její vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít