Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Podkladové báze pro perfektní make-up

Testujeme: Podkladové báze pro perfektní make-up

Testujeme: Podkladové báze pro perfektní make-up

25. ledna 2019 od Jana Kantorová

25. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Dokonalý make-up už není jen v rukou zkušených vizážistů. Zvládnout ho můžete velmi snadno i doma. A rozhodně by vám k tomu neměl chybět primer. Víte ale, který vybrat? Otestovali jsme je za vás.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Podkladové báze nebo-li primery oceníte ve chvíli, kdy potřebujete, aby líčení opravdu dlouho vydrželo. Navíc ale pleť sjednotí, vyhladí a zmatní. Dobrá podkladová báze jednoduše dokáže zabránit tomu, aby nedokonalosti pleti vystoupily na denní světlo. Bezbarvá textura se přizpůsobí odstínu pleti a vytvoří na ní jemný film, který pokožku vyhladí. Podkladové báze jsem začala používat proto, že také zjednodušují aplikaci a roztírání make-upu. Navíc některé z nich obsahují i ochranný faktor.
 
Mám smíšenou pleť s problematickou T-zónou a rozšířenými póry. Zatímco na části obličeje se mi tvoří akné, tváře mám sušší. Oceňuji tak podkladové báze, které pracují i s možností stáhnout póry a zároveň hydratovat pleť. 
 
Tip redakce:
Primery mají pro pleť i další bonusy. Najdete hydratační či rozjasňující báze, báze pro zralou pleť, pečující primery nebo ty, které jsou určeny pro problematickou pokožku.

 

Dermacol Vyhlazující báze pod make-up

vyhlazující báze pod make-up (Dermacol)
Ideální podkladová báze ve chvíli, pokud máte problematičtější pleť a objevují se první vrásky, kde se make-up více usazuje. Tento primer je opravdu velmi jemný a pleti doslova svědčí. Přesně, jak slibuje, pleť vypne a perfektně vyhladí. Pokud chvíli po nanesení počkáte, aby se báze a make-up nesmíchaly, make-up se velmi snadno nanáší a vydrží celý den bez chyby. Jediným problémem bylo odhadnout množství, které budu potřebovat. Zpočátku mi přišlo, že je potřeba více, ale docházelo k ucpávání pórů. Nakonec jsem zjistila, že stačí opravdu menší množství. Na to konkrétní si ale každá „uživatelka“ bude muset přijít sama. Bázi mohu doporučit také k běžnému nošení i bez make-upu.
 

Celkové hodnocení: 100 %

 

Gabriella Salvete Zmatňující a vyhlazující báze pod make-up

zmatňující a vyhlazující báze pod make-up (Gabriella Salvete)
Báze, která se hodí hlavně pro mastnou pleť, protože by měla zabraňovat produkci kožního mazu, přitom je určena pro všechny typy pleti. Zároveň by také neměla ucpávat póry. Skvělý je u této báze aplikátor – díky němu nanesete přesně takové množství, které je pro jednu aplikaci potřeba. Má gelovou texturu, pleť je po jejím nanesení sametová, vyhladí pokožku a snadno se ní pracuje. Problémem byla ale menší výdrž. Ačkoli jsem ji použila jen na večírek, na problematické T-zóně make-up nezůstal bez chybičky. Musela jsem ho pak v průběhu večera upravovat.
 

Celkové hodnocení: 60 %

 

miss sporty Primer Insta Glow

Primer Insta Glow (Miss sporty)
Balení odpovídá cílové skupině, které je primer určen – a to spíše mladším dívkám, jež touží po zářící pleti. Jeho textura není gelová ani průhledná. Naopak je růžový a více než podkladovou bázi připomíná make-up nebo klasický rozjasňovač. Snadno se nanášel, pleť rozjasnil (na můj vkus až moc kvůli lesklým částečkám), ale já osobně bych ho nedoporučila jindy než v létě a spíše jako rozjasňovač jen na určité partie obličeje. Jako primer fungoval poměrně dobře s make-upem stejné značky, ale rozhodně nevydržel celý den bez chybičky.
 

Celkové hodnocení: 45 %

 

Maybelline Baby Skin Gelová podkladová báze pro minimalizaci pórů

Baby Skin Gelová podkladová báze pro minimalizaci pórů (Maybelline)
Největším problémem mojí pleti jsou zvětšené póry. Právě proto jsem nadšeně sáhla po této podkladové bázi, která slibuje okamžité stáhnutí pórů. Troufám si říct, že na příliš mastnou pleť by tato báze nefungovala, ale pro tu moji (smíšená pleť, problematická T-zóna) jako by byla stvořená. Po nanesení jsem opravdu měla pocit, že jsou moje póry méně viditelné, a líčení tak vypadalo mnohem přirozeněji. Pleť je pak hladká a jemná a make-up déle vydrží tak, aby póry nebyly téměř vůbec vidět. Jediné, co mně osobně vadilo, byla nepříjemná vůně podkladové báze.

 
Celkové hodnocení: 80 %

 

Rimmel Podkladová báze pod make-up Fix & Protect

podkladová báze pod make-up Fix & Protect (Rimmel)
Podkladová báze, kterou určitě oceníte nejen pro její vlastnosti sjednotit a vyhladit pleť před nanesením make-upu, ale také kvůli obsaženému OF 25. Ideální je tedy pro teplejší dny a třeba do města. Její textura není gelová, ale bílá jako běžný denní nebo opalovací krém. Je tak potřeba promyslet množství báze a opravdu dobře ji roztírat, aby byla rovnoměrně po celé pleti. Rychle zasychá, neleskne se, ale obsahuje třpytky, které pleť rozjasní. Lze ji tedy nosit i bez make-upu. Co se týče maštění pleti, tahle podkladová báze ji opravdu zmatňuje na delší dobu. Po delším nošení společně s make-upem jsem si ale všimla, že občas se „usadí“ ve vráskách na čele nebo v mimických vráskách. A při špatném rozetření vytváří na pleti bílý film.

 
Celkové hodnocení: 80 %

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Štěpánka Vodičková 27.ledna 2019
S Dermacolem se 100% souhlasím :-)

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít