Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Stárněte s grácií jako celebrity

Stárněte s grácií jako celebrity

Stárněte s grácií jako celebrity

24. července 2018 od Eva Suchomelová

24. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Michaela Lakó

Bojíte se stárnutí? Podívejte se, jak se s ním vyrovnávají tři velmi slavné herečky, a inspirujte se tím nejlepším. A co to je? O své tipy se s námi i s vámi podělila vizážistka Michaela Lakó.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Čím je žena v mládí krásnější, tím je pro ni obtížnější se vyrovnat s nemilosrdnými příznaky stárnutí a ztráty atributů krásy. Vždyť která žena by neřešila vrásky, povadlou pleť či celulitidu? Anti-age jako trend slaví velký úspěch a dá se říct, že se pro mnohé stal životním stylem. Celebrity ze světa filmu, které jsou stále na očích, musí tenhle problém řešit o to víc, a tak si od nich můžete vzít nějaké osvědčené tipy.


Meryl Streep

Americká herečka, která letos v červnu oslavila 69. narozeniny, působí odjakživa spíše nenápadným dojmem a rozhodně nikdy neplatila za oslnivou krásku či sexbombu. Dokáže se přizpůsobit nejrůznějším postavám právě díky svému velice osobitému, přitom na první pohled nepříliš zajímavému vzhledu, který nikdy nestrhává pozornost sám na sebe.

„Je to jedna z hereček, která si drží své dekorum, s lehkostí a elegancí. Jako mladá osvěžovala film svým temperamentem a jiskrou, která jí zůstala doteď,“ říká o Meryl Streep vizážistka Michaela Lakó. „Vždy mi vzhledem připomínala spisovatelku, která ráda píše na venkově, kde čerpá svůj klid, aby zvládla celý ten humbuk okolo. Ale kdo ví, to je jen můj dojem...Takový ten odpočatý a svěží vzhled jsem na ní vždy obdivovala.“

Meryl StreepVystouplé lícní kosti, delší, špičatý nos a úzké rty - to zrovna není ideál současné krásy. Navzdory tomu se vyznačuje velice ženským projevem. „Jako jedna z mála žen amerického showbyznysu je razantně proti plastikám. A já jí tleskám. Tlak na dokonalost je veliký. Ale ona je velmi zásadová, pracovitá a krásná žena hodná obdivu. Umí stárnout s grácií,“ oceňuje Michaela Lakó příklon slavné herečky k přirozenému stárnutí. „Věřím, že používá kvalitní kosmetiku, bez toho by to nešlo. Ale podle jejích životních pravidel, která jsou veřejně známá, se ve svém životě zbavuje všeho, co by ji mohlo omezovat - negativních lidí, situací či návyků.

Sama o sobě Meryl Streep říká: „Myslím, že patřím mezi ženy, jimž přibývající věk svědčí. Nikdy jsem se necítila tak dobře jako po čtyřicítce.“ Zajímavé je, že ani ve vyšším věku nerezignovala na dlouhé vlasy. Nicméně nosí je velmi často sčesané do culíku či jako výčes při společenských příležitostech.
Ani v módě si Meryl nikdy nepotrpěla na výstřelky. „Co se týče jejího stylu oblékání, vždy uměla zkombinovat módní kousky s noblesou a lehkostí sobě vlastní. Je to dáma s velkým ‚D‘. Ví, co se sluší a patří,“ konstatuje expertka.


Čím se inspirovat u Meryl Streep?

Stojí za to následovat ji v jejím klidném soustředění na práci, rodinu, ale taky na to, co ji činí šťastnou. Přijímat s nadhledem to, co přinese čas, což okomentovala slovy: „Život je jako nečekaný dárek, který najdete ráno po probuzení.“ Odbornice Michaela Lakó říká: „Má jasno se svou ženskostí a nepotřebuje být výstřední, aby upoutala, a to v každém svém věku. Stačí jí vlastní charisma.“


Sophia Loren

Italská temperamentní diva, která se narodila před 2. světovou válkou, letos slaví 85 let. Už pár desítek let netočí, ale občas se objeví na nějaké společenské události. Je třeba dodat, že vždy zanechá velký dojem. Její přirozený šarm, velké nároky na sebe sama a z toho plynoucí sebevědomí jí umožnily stát se v 73 letech titulní tváří kalendáře Pirelli, kde se představují každoročně nejkrásnější dívky světa.

Sophia Loren„V 60. letech 20. století se stala nejen hvězdou světové kinematografie, ale především sex symbolem své doby. Pocházela z nuzných poměrů a jako malá byla terčem posměchu za svou hubenost, kdy jí přezdívali ‚párátko‘. Navzdory tomu ji už ve 14 letech vybrali do soutěže krásy 12 princezen moře a v soutěži krásy Miss Říma, kdy jí bylo 16, byla druhá. Vsadila tedy na svou typickou italskou krásu,“ shrnuje stručně úplně opačný životní přístup Michaela Lakó. „Tato její urputná sázka je vidět dosud. Bohužel tento typ žen moc nonšalantně stárnout neumí.“

Ačkoli nejprve Sophia Loren zapírala, že by se podrobila kosmetickým vylepšením, poté, co praskla její návštěva jedné významné kliniky, přiznala alespoň využití „žehličky pleti“. „Je známo, že Sophia se k udržení své ‚krásy‘ nebojí svěřit do rukou plastických chirurgů. A utrácí nemalé peníze za malá vylepšení,“ potvrzuje veřejné tajemství expertka.


Čím se inspirovat u Sophie Loren?

Co se účesu a stylingu týče, zůstává Sophia Loren věrna svému světáckému stylu, nadýchaným loknám a upnutým šatů s hlubokým výstřihem, které dávají vyniknout její štíhlé, ale sošné postavě. Udržuje si ji dostatkem spánku, brzkým vstáváním, pravidelným cvičením a střídmým středomořským jídelníčkem. „Především je to určitý sexuální náboj i ve vyšším věku, jak umí svou ženskost prodat po celý svůj život a neztrácí šmrnc, který lecjakého muže odzbrojil nejen na vrcholu její slávy,“ shrnuje Michaela Lakó.


Catherine Deneuve

Dnes 75letá herečka patří k elegantnímu typu Francouzek, které v 60. letech zazářily na filmovém plátně. Ale díky svému talentu a jedinečné kombinaci elegance s chladnou odměřeností se odlišila a dokázala zářit i v následujících dekádách. Jako malá si přála být módní návrhářkou, přestože pochází z herecké rodiny, takže určitý cit pro módu se u ní projevuje. „V 60.-70. letech byla označována za jednu z nejkrásnějších žen filmu. Byla oslavována za svou přirozenost, kterou si udržovala dlouhou dobu.

Catherine DeneuveNašla si svůj vlastní styl a účes který ji provází většinu jejího života,“
shnruje expertka mládí slavné filmové star. Dokonce propůjčila svou krásnou tvář soše Marianny, francouzského symbolu svobody.
Až do jejích šedesátin zvládala stárnout s nadhledem a přirozeně, ale pak jako by se zalekla. „Dopadl na ni pocit, že svou krásu ztrácí, a přiklonila se k několika plastikám. Bohužel, některé jsou více vidět a spíš její kráse uškodily. Při úsměvu vypadá jako křeček a občas je její tvář bez mimiky,“ zhodnocuje Michaela Lakó kriticky současnou vizáž Catherine Deneuve.


Čím se inspirovat u Catherine Deneuve?

I přes nepřehlédnutelné a místy nepřirozené zásahy plastické chirurgie může tato herečka inspirovat například svou elegancí. „Stále je to okouzlující žena, která v módě upřednostňuje střídmost, jednoduchost a eleganci. Její vlasy plné objemu a měkkých loken podtrhují její ženskost a jemné, ale promyšlené líčení zvýrazní její oči. Značí ikonickou ženu, která má co nabídnout i po sedmdesátce.“
 

Zdroj foto: Profimedia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Michaela Lakó

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Michaela Lakó
Vizážistka, kosmetička a stylistka
47
"Žena je nejvíc krásná, když je šťastná a spokojená sama se sebou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít