Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 1

Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 1

Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 1

1. srpna 2016 od Eva Suchomelová

1. srpna 2016 7 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem MUDr. Helena Reisingerová

Hydratace je pro pleť stejně důležitá jako dostatečný příjem tekutin pro tělo. Zdravá kůže obsahuje až 80 % vody. Taková kůže je pěkně vláčná, jemná a vyživená.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zvlášť v létě ale dochází k většímu vysušování pokožky, ať vlivem vnějších faktorů (slunce, vítr, slaná mořská voda), nebo i vnitřních, např. ztráta tekutin pocením v horku nebo při sportu. Proto je potřeba vědomě vodu do organismu, a tedy i do kůže doplňovat. Jak na to, radí korektivní dermatoložka MUDr. Helena Reisingerová z kliniky Mediestetik.
 

Nenechte pokožku vyschnout

Žádné ženě by neměl chybět kvalitní hydratační přípravek podle typu pleti, který kůži dodá vláhu. Tento přípravek může být ve formě krému nebo hydratačního séra. Sérum má lehkou strukturu a bývá koncentrovanější než krém. Obojí ale působí spíše povrchově, je potřeba pravidelné a každodenní používání.

Tělu musíme vláhu dodávat i zevnitř, což znamená dodržovat pitný režim. Obzvlášť v létě, kdy se voda z těla rychleji vypařuje, je důležité si přísun tekutin hlídat. Dospělý člověk by měl vypít nejméně 2-3 litry tekutin za den, v menších množstvích a často. Při tělesné aktivitě je dobré pít 2-4 sklenice vody každou hodinu. Mezi nejvhodnější nápoje patří kohoutková voda, balená voda (kojenecká, pramenitá či slabě mineralizovaná přírodní voda bez bublinek), dále neslazené, slabé čaje, neslazené ovocné či zeleninové šťávy ředěné vodou.

Jak poznat dehydrataci kůže

Pleť je na povrchu suchá, napnutá a vypadá starší. Kvůli nedostatku vláhy je kožní bariéra oslabena a dochází k přecitlivělosti, mohou se objevovat zarudlá místa a šupiny, pleť ztrácí jas a pružnost, dochází k rozvoji vrásek. Ovšem pokud v těle dojde k výraznému snížení obsahu vody, dochází ke změnám ve všech vrstvách pokožky.

Zdroj foto: Beiersdorf

Zdroj foto: Beiersdorf

Vydatná pomoc

Mohutnou hydrataci, kdy dermatolog doplní do kůže kyselinu hyaluronovou pomocí injekce, zajistí hloubkové ošetření, tzv. mezoterapie. Kyselina hyaluronová je hydrofilní, váže na sebe vodu, proto je vhodná při velké dehydrataci pokožky. Zaručuje tak její pružnost a vláčnost. Drobné vpichy se aplikují asi 1,5-2 cm od sebe. Kůže se nádherně hydratuje a vypne. K dosažení optimálního výsledku je třeba podstoupit 2-3 ošetření v rozsahu 2-4 týdnů. Po ošetření účinek terapie vydrží až 6 měsíců, pak se dá aplikace obnovit. Léčivé roztoky se aplikují mikroinjekcemi do střední vrstvy kůže. Obsahují vysoké koncentrace vitaminů (A, C, E, D), stopové prvky, aminokyseliny, koenzymy, kyselinu hyaluronovou a složky zlepšující cirkulaci lymfy.

Kromě mezoterapie se dá hydratace pleti ještě podpořit i aplikací krevní plazmy, tzv. metodou RegenMatrix. Regenplazma je bohatá na trombocyty. Výsledky se dostavují už po jediném ošetření, a to už v průběhu zhruba tří týdnů. To záleží zejména na rychlosti pacientova metabolismu. Výraznější efekt je pak patrný po ošetření druhém. Obecně se doporučuje proceduru opakovat třikrát ve 30denním intervalu. Pleť je po ošetření Regenplazmou na pohled i pohmat jemnější, zdravější, víc hydratovaná a viditelně nasycená zdravím. Ještě výraznějšího efektu se dosahuje aplikací plazmy obohacené o kyselinu hyaluronovou.

Každodenní péče

Nezbytná je také ale domácí pravidelná péče o pokožku. Kromě výběru vhodného pleťového krému s hydratačními účinky je potřeba pečovat i o pokožku těla. Do tří minut po každé koupeli nebo sprše si proto vetřete do ručníkem vysušené kůže hydratační mléko s vitaminy. Buňky jsou totiž díky vodě připravené přijmout více živin.

Zmýlená neplatí

Lidé si myslí, že pleť vyživí dostatečným příjmem tekutin, Ten je sice zdravý a žádoucí, ale jen samotným pitím vody hydrataci pleti nezajistí. Jedna s mála látek, která je schopna vodu v pleti udržet, je právě kyselina hyaluronová. S věkem její hladina v mezibuněčném prostoru klesá, dodanou vodu tak nemá co zadržovat. Důležitými kroky jsou tak i pravidelná péče, odličování, omezení kouření, dostatek spánku a další faktory. 

Zdroj foto: Beiersdorf

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem MUDr. Helena Reisingerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Helena Reisingerová
Korektivní dermatoložka kliniky Mediestetik
30
"Mám ráda svůj obor, protože ženám přináší dobré zprávy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít