Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pudry na rty: Novinka z Asie, po které svět šílí

Pudry na rty: Novinka z Asie, po které svět šílí

Pudry na rty: Novinka z Asie, po které svět šílí

15. listopadu 2017 od Karolína Hornová

15. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Také jistě toužíte po hebkých, jemných rtech s krásnou barvou a vyhledáváte zvláčňující a hydratační rtěnky. A najednou se objeví novinka, po které šílí beauty blogerky i „obyčejné ženy“ – pudr na rty. Odkud se vzal, jak funguje a proč byste k němu neměly být nedůvěřivé?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pudr na rty má svůj původ v Asii, konkrétně v Koreji. Kosmetika korejské provenience zažívá v posledních letech obrovský boom a není divu. Výrobci totiž přicházejí s novinkami, které mají potenciál zaujmout: překvapivými produkty, které poněkud čeří naše tradiční kosmetické vody, a navíc fungují.


Novinka i ve vaší drogerii

Jednou z novinek je pudr na rty. „Pudr? Vždyť to určitě musí vysušovat!“ To je možná první věc, která vás napadne. Jakou může mít takový přípravek na rtech výdrž? A dokáže o ně i pečovat? I na našem trhu se už pudry na rty objevily a do jejich výroby se pustily i značky, které z drogerií již notoricky známe.

Značka essence, která již tradičně následuje světové trendy, nabízí pudr na rty v kolekci My Must Haves, která umožňuje kombinování různých produktů „na míru“ do jedné paletky, nebo samostatné balení pudru s názvem Live, Laugh, Celebrate! Oboje navíc za velmi příjemnou cenu. A vzhledem k tomu, že novinka hýbe kosmetickým světem, vypadá to, že i ostatní značky na sebe s podobným produktem nenechají dlouho čekat.

pudry na rty


Lehce vklepat a počkat

Co je na pudru na rty tak výjimečného? Čekejte balení podobné lesku na rty nebo stínu na oči, případně ve tvaru tužky s měkkým aplikátorem (záleží, po které značce sáhnete). Stejně jako klasický pudr, i pudr na rty může mít jak sypkou, tak kompaktní konzistenci. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost. V obou případech bude první rozdíl v aplikaci – na rozdíl od lesku pudr na rty spíše vklepáváte, ať už přiloženým aplikátorem, nebo prstem.

červené rty

Dalším „překvapením“ bude textura. Nejde o suchý pudr v pravém slova smyslu – přípravek si na pudr spíše „hraje“ svým vzhledem a konzistencí. Na druhý pohled (v tomto případě spíše na dotek) ale působí jinak. Jde o miniaturní hydrogelové molekuly, které jsou schopny absorbovat velké množství oleje a pigmentu.

Aplikací na rty se molekuly rozbíjejí a „vypouštějí“ ze sebe výše zmíněné složky. Doslova před očima přeměňují své skupenství na gelovétekuté a velmi jemné. Na vašich rtech vzniká vlastně taková malá fyzikální reakce: složky se mísí a díky jemné textuře dokonale přilnou na pokožku rtů. Ze zdánlivého pudru se stává tekutá rtěnka s velmi příjemnými vlastnostmi.


Módní matný finiš a víceúčelové použití

Pudry na rty se nerozpíjejí, drží přesně tam, kam jste je nanesla, a zanechávají rty na pohled (i pocit) jemné a jakoby sametové. Rtěnky s nenásilným matným finišem jsou stále v módě a pudr je jednou z možností, jak kýženého efektu dosáhnout. Produkt navíc nevysušuje a nepůsobí nepříjemný pocit.

Dalším benefitem je, že dlouho vydrží, neřádkuje a ze rtů mizí pozvolna a přirozeně. Nehrozí tak žádné skvrny ani usazeniny jako od některých rtěnek. Pokud chcete sytost barvy obnovit, stačí pouze vklepat další vrstvičku pudru. Skvělou „vychytávkou“ je i fakt, že většinu pudrů na rty lze použít i jako tvářenku.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

11 komentářů k článku
Hana Němcová 8.ledna 2018
Pudr na rty jsem si chtěla koupit v drogeriii Teta Třebíč -Hájek.Prodavačka nevěděla o čem mluvím.
Stojan Essence tam byl-pudry ne.Nakonec jsem ho sehnala jinde,ale spokojenost veškerá žádná.Cena přijatelná,ale rty mám vysušené víc než když aplikuji rtěnku.Zklamání.
Teta drogerie 2.ledna 2018
Petro, mrzí nás, že jste byla s výrobkem nespokojena. Třeba Vám pouze nesedla značka Essence. Určitě zkuste vyzkoušet pudr i od jiné značky :)
Petra Jindřichová 28.prosince 2017
No, tedy, že by to byl zas takový zázrak, to zrovna ne! Zkusila jsem si koupit ten od essence a že by nějak výrazně hydratoval nebo pečoval, tak to ani náhodou. Zato ale pekelně vysušuje, a to i když jsem ho zkoušela aplikovat na rty ošetřené balzámem, navíc tak samozřejmě dělá mapy... Za mě tedy palec dolů!!!
Teta drogerie 6.prosince 2017
Dominiko, pudr najdete například v Tetě na ulici Řetězová 1368/15 nebo Oblouková 1395/4 :)
Dominika Dušková 6.prosince 2017
Děčín, nevím od kterého dne jsou běžně dostupné, ale jak jsem psala minulí týden neměli ani tušení o co jde.
Dominika Dušková 6.prosince 2017
Děčín, nevím od kterého dne jsou běžně dostupné, ale jak jsem psala minulí týden neměli ani tušení o co jde.
Teta drogerie 4.prosince 2017
Dobrý den Dominiko, tyto pudry na rty jsou běžně na našich prodejnách dostupné. Napište nám, prosím, v jakém městě by jste ráda zboží zakoupila. Prověříme jeho dostupnost.
Dominika Dušková 30.listopadu 2017
Článek hezký, teď ještě kdyby se dal koupit a obsluha na vás nekoukala jak kdyby jste se zbláznila, že chcete pudr na rty.
Teta drogerie 28.listopadu 2017
Dobrý den Michaelo, děkujeme za Vaši reakci. Nový pudr od Essence jste vyzkoušela? Nebo máte jiné doporučení krom Ellen Betrix?
Michaela Malinová 21.listopadu 2017
Novinka? :-) Pudr na rty jsem si od Ellen Betrix kupovala už před 25 lety :-) https://www.youtube.com/watch?v=kgKwhyxZCks

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít