Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Neroste vám obočí? Poradíme vám, co s tím!

Neroste vám obočí? Poradíme vám, co s tím!

Neroste vám obočí? Poradíme vám, co s tím!

27. května 2020 od Lucie Ulmanová

27. května 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Správný tvar obočí dokáže s tváří zázraky. Opticky zvětší oči nebo rozjasní obličej. Ale co dělat, když po letech vytrhávání pinzetou už moc neroste? Máme pro vás několik tipů, jak mu dodat opět plnost.
Pryč je naštěstí doba, kdy se obočí nosilo tenké nebo se obloučky dokreslovaly tenkou tužkou. Dnešní trend je naopak vlastnit přirozené a plné obočí. Jestli jste to v minulosti s pinzetou přeháněly, zřejmě nyní bojujete s tím, že na místech, kde by byly chloupky potřeba, přestaly znova dorůstat. A jak napravit chyby? Nevěště hlavu, naštěstí existuje několik metod, které vám sytost obočí navrátí.
dívka si dokresluje obočí tužkou

1. Dokreslete si ho 

Asi nejjednodušší a nejrychlejší metodou je úprava obočí do požadovaného stavu dokreslením. Pořiďte si tužku nebo paletku stínů určenou přímo na obočí. Obočí zesílíte tak, že podkreslíte jeho tvar krátkými tahy ostrou tužkou. K tomu vám pomůže například Dermacol Tužka na obočí (koupit v e-shopu).  Tvar obočí můžete pro přirozenější efekt dopilovat stínem na obočí. Vhodný je mix hnědých stínů Gabriella Salvete Paleta na obočí (koupit v e-shopu). Pro závěrečný finiš použijte gel na obočí, který chloupky udrží ve správném tvaru. Skvělý pomocník na obočí je L'Oréal Paris Gel na obočí Paradise Pomade Extatic (koupit v e-shopu).
microblading

2. Zkuste microblading 

Když potřebujete tenkému nebo chybějícímu obočí trochu dopomoct, zkuste metodu microblading. Jedná se o řešení, které se postará o dokonalé vykreslení chloupků a chybějících míst. Speciální ruční technikou se tetují rovné a ostré chloupky. Velká výhoda je, že si nemusíte obočí každý den dokreslovat, microblading vydrží několik měsíců a po nějaké době sám vymizí. Pokud se nechcete spokojit s tím, že vám dokonalé obočí za pár měsíců „zmizí“, zkuste klasický permanentní make-up, kdy se obočí vytetuje jehlou. A vy budete mít až na dva roky po starostech. V průběhu můžete obočí oživit barvou na obočí. Vyzkoušejte například gelovou Maybelline Barvu na obočí Tattoo Brow Medium Brown (koupit v e-shopu).
žena si barví obočí

3. Nabarvěte si obočí 

Obočí dodáte plnost také tím, že si ho nabarvíte. Jednak zvýrazníte světlé chloupky a v některých případech doplníte i jeho mezery, kde obočí chybí. Jako první vždy naneste barvu na místa, kde vám chloupky nejvíc chybí. Kosmetickou proceduru barvení obočí zvládnete sama během několika minut v pohodlní domova. Hodit by se vám mohla Swiss O'Par Barva na obočí a řasy.

4. Vsaďte na séra a kondicionéry 

Podpořte růst obočí nejrůznějšími séry. Pokud budete sérum aplikovat pravidelně, výsledek se dostaví už po šesti týdnech. Séra jsou vhodná i pro majitelky tenkého obočí, ty ale musí být víc trpělivé, než uvidí první výsledky. Doporučují se i kondicionéry na obočí, jež mu zajistí výživu a ochranu. Pokud si obočí barvíte, ochrání ho před předčasným vyblednutím. Domácí sérum na obočí si můžete vyrobit i doma a plusem je, že jej můžete použít i na řasy.
Budete potřebovat:  
Lahvičku (například tubu ze řasenky) ze ¾ naplňte ricinovým olejem, přilijte kokosový olej, až bude lahvička téměř plná. Do směsi už přidejte jen vonný olej, dobře protřepejte a máte hotovo. Můžete do ní ještě přidat také přírodní gel z Aloe vera.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

7 komentářů k článku
Milena Špačková 23.prosince 2020
Njn, s kámoškou jsme si trhaly na koleji obočí skoro denně, takže mi zbylo pár chloupků a pleš. Malovala jsem si tužkou, ale tužkou je obočí moc tvrdé, i po přepudrování. Až jsem po vyzkoušení různých tuhých pudrů na obočí oznámkovala jako nejlepší RIMMEL BROW SHAKE Filling Powder (je to ale jen můj názor!). Prodává samozřejmě TETA. Je to sypký pudr (v obalu jako linky) s tenkým přesným pěnovkovým aplikátorem. Protřepat, nanést a výborně přilne jako make-up s matným vzhledem. A dá se aplikátorem rozetřít tak, aby obočí nebylo ostře ohraničené. Je víc odstínů - dva určitě. Používám 001 Blonde, ale není úplně blond, je dost do hněda - můžu ho, i když mám tmavé vlasy a "původní" obočí taky. Zafixuju ho pak fixátorem make-upu, ale nestříkám ho rovnou sprejem. Stříknu si ho trochu na tenký proužek jemné pěnovky a ten vlhký proužek pak lehce kousek po kousku přitisknu k obočí (možná nepíšu žádný objev). Ušetřím fixátor a tím proužkem pěnovky se trefím tam, kam potřebuju - přesně po linii obočí. A umělé obočí drží a furt...:-) A když se večer opatrně odlíčím tak, abych nezasáhla obočí, vydrží přes noc. Mám ušetřen 1 krok při malování (jen třeba malou korekci, ťuk na pár místeček).
Teta drogerie 16.června 2020
Dobrý den, velice nás těší, že se vám článek líbil.
Zdeňka Brožová 13.června 2020
Děkuji za článek už jsem o ricinovem oleji slyšela vyzkousim
Jarmila Duchoňová 3.června 2020
Článek o obočí a jeho údržba pomohl, jak správně na to.
Děkuji.
Marie Brunová 2.června 2020
Dobrý den,
Patřím ke starším ročníkům, tak vítám takové řady - DĚKUJI!
M.Brunová
Marie Brunová 2.června 2020
Dobrý den,
Patřím ke starším ročníkům, tak vítám takové řady - DĚKUJI!
M.Brunová
Marie Brunová 2.června 2020
Dobrý den,
Patřím ke starším ročníkům, tak vítám takové řady - DĚKUJI!
M.Brunová

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít