Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Dokonalé rudé rty krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalé rudé rty krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalé rudé rty krok za krokem

28. října 2019 od Lucie Ulmanová

28. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Začíná to zkušeností a končí závislostí. Rudá rtěnka je jiná než ostatní. A my vás naučíme, jak ji používat, abyste ji vždycky nosila jako bohyně.
Když sáhne malá princezna do kosmetické taštičky své maminky, nevyloví hnědou nebo světle růžovou. Vždycky vyloví tu nejvýraznější, a to rudou rtěnku. Jenže až začne po mnoha letech růž používat doopravdy, bude mít k téhle barvě respekt největší. K výrazné rudé je zkrátka potřeba se dopracovat: přes barevné balzámy a lesky, přes růžovou a světle hnědou. Rudá je zkrátka královna rtěnek, barva pro bohyně krásy, a tak má svoje pravidla. Až si zvyknete ji používat, stane se ovšem prudce návykovou a vy si budete užívat zaslouženou pozornost: muži vám budou otevírat dveře, taxikář se stane rázem nejmilejší osobou na světě a barman vám přihraje drink navíc - s rudou třešničkou! Proto ji stojí za to vyzkoušet!
sada červených rtěnek

Rudé rty krok za krokem

1. krok: Exfoliace

Výrazná rtěnka si žádá dokonale připravené rty. Bohužel právě tahle barva prozradí každou nerovnost nebo šupinku na rtech. Začněte proto jemným exfoliantem. Může být jen čistě přírodní, z ingrediencí, které máte doma – třeba se zkrystalizovaným medem nebo jemně mletou kávou, případně použijte svůj oblíbený scrub z drogerie, například Gabriella Salvete Peeling na rty (koupit v e-shopu). Rty jemně obruste a osušte.

 

2. krok: Výživa

U rudé rtěnky je někdy kvůli vyššímu množství barevného pigmentu riziko, že večer rty zůstanou vysušené, unavené, zvrásněné (obzvlášť když je rtěnka ještě matná). I proto si rty ještě před samotnou aplikací rtěnky zaslouží dávku vláhy – nejlépe v podobě hydratačního balzámu. Zkuste EOS Balzám na rty Kokosové mléko (koupit v e-shopu). Můžete ho nanést i v silnější vrstvě, a vytvořit si tak vlastní výživnou masku. Zbytky po několika minutách jednoduše vklepejte nebo otřete.

3. krok: Konturka

Pak rty obkreslete konturovací tužkou. Když se vám nepodaří sehnat stejný odstín (může být klidně od jiné značky), sáhněte po odstínu maximálně o jeden tón světlejším či tmavším. Kupte si například červenou tužku Dermacol Dlouhotrvající tužka na rty True Colour Lipliner (koupit v e-shopu). Konturu začněte vykreslovat od středu rtů ke kraji nejprve na horním, potom na dolním rtu. Celkem tedy povedete čtyři čáry. Díky „konturce“ se vám nebude rtěnka rozpíjet.

 

4. krok: Nanášení rtěnky

Samotnou rtěnku pak naneste nejprve v tenké vrstvě, kterou nechte ideálně pár vteřin „vpít“ do rtů, potom přidejte ještě jednu vrstvu. Dokonalá aplikace je pomocí jemného úzkého štětečku, díky němuž rty vykreslíte. Jestliže máte rty tenké nebo nevýrazné, právě konturkou si můžete trochu pomoci: linku veďte po vnějším obrysu rtů, rty budou působit plnějším, smyslnějším a sytějším dojmem. Jen to nepřežeňte, efekt travesti show je nežádoucí!

Jak vybírat?

Chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet. A přímo na rtech, takže vás čeká možná víc návštěv drogerie. Dejte si zvláštní pozor na podtóny – studené modré ovlivní barvu zubů, budou působit nažloutle, oranžové zase mají tendenci působit „divoce“, až klaunsky, hnědý podtón přidává na věku. Hitem jsou matné rtěnky. Zkuste L'Oréal Paris, Rtěnka Les Chocolats Ultra Matte, odstín Tasty Ruby č. 864 (koupit v e-shopu) nebo L'Oreal Paris, Rtěnka Color Riche Matte Lipstick, odstín Haute Rouge č. 347 (koupit v e-shopu).
Rudou rtěnku – stejně jako každý dekorativní přípravek – nezapomeňte večer odlíčit. Rty opět přetřete hydratačním balzámem, případně přidejte na péči v podobě výživného oleje na rty. Rtům svědčí včelí vosk, olivový olej, bambucké máslo, kokosový a jojobový olej.

malování rtů štětečkem

Trik odkoukaný od vizážistů

Jak to udělat, aby rtěnka byla krásná od rána do večera? Rozdělte třívrstvý papírový ubrousek. Jednu slabounkou vrstvu přiložte na rudé rty a pak je (ano, přes ubrousek!) jemně poprašte bezbarvým fixačním pudrem. Stáhněte ubrousek a rty pak buď ještě jednou naličte, pokud by na nich zůstala jemná stopa pudru, nebo už nechte tak, jak jsou. Vydrží tak opravdu dlouho!

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít