Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Dokonalá oční linka krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalá oční linka krok za krokem

Make-up akademie: Dokonalá oční linka krok za krokem

2. října 2019 od Lucie Ulmanová

2. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Hypnotické a uhrančivé oči k sexy looku patří. A černé linky dodají vašemu vzhledu ještě větší šmrnc. Jejich líčení není zas tak těžké, jak se na první pohled může zdát.
Stačí si vzít k ruce šikovné a správné pomocníky a během pár minut máte ukázkové, dokonalé oční linky. Jaký typ linek zvolit pro jakou příležitost? Pojďme vyzkoušet tři nejoblíbenější: gelové, fix nebo tužku.


1. Klasická linka tužkou

Kam ji nosit:
Hodí se pro denní nošení nebo na odpolední posezení s kamarádkou

Jak na to:
Je skvělá pro úplné začátečnice. Nejoblíbenější klasická rovná linka by neměla být všude stejně silná. Začněte u vnitřního koutku, kde by měla být tenká, a u vnějšího se musí naopak mírně rozširovat. Začátečnicím doporučujeme linku na víčku v bodech jemně vytečkovat a pak tečky spojit. Pokud vám linka nešla udělat úplně přesně, vemte si vatovou tyčinku a malinko ji rozmažte, abyste opravila nedokonalosti.
oční linka tužkou
Čím kreslit:
Nejlepší je použít klasickou kajalovou tužkou. Tužky nabízejí více možností tvrdosti. Čím měkčí tužku zvolíte, tím lépe vykreslíte tvar. Můžete zkusit Max Factor Tužku na linky Kohl Pencil Eyeliner.


2. Kočičí linka fixem

Kam ji nosit:
Hodí se na firemní večírky, premiéry nebo párty

Jak na to: 
Začněte nejdříve tím, že si uděláte tenkou čáru na horním víčku, kterou nedotáhnete až na konec oka. Od středu můžete začít lehce rozšiřovat. Jakmile budete u vnějšího koutku, rozmyslete se, zda chcete linku krátkou, nebo delší. Vytvořte něco jako malý trojúhelník, který na závěr vyplňte. Linku protáhněte směrem nahoru, oko získá celkově mnohem hezčí tvar a opticky vám zahustí řasy.
oční linka fix
Čím kreslit:
Linka ve fixu je pro začátečníky ideální. Zkuste Maybelline Linku na oči Sensational Liner Black.


3. Gelová linka

Kam ji nosit:
Je intenzivnější, hodí se na párty nebo na slavnostní večeři

Jak na to:
Líčení s gelovými linkami je pracnější. Ale nenechte se odradit, protože vydrží celý den a neobtiskávají se. Nanášejte ji vždy štětečkem. Linku malujte co nejblíže k řasám a jemnými tahy přitlačujte štětec, aby byla rovná. Nejsložitější bývá namalovat konec linky ve vnějším koutku oka. K tomu vám pomůže zkosený štěteček, který přiložíte a vymalujete si špičku.

Čím aplikovat:
Nebojte se investovat do kosmetického štětečku a dejte přednost kvalitě. Spokojená budete například se značkou Rimmel Voděodolná gelová oční linka Scandaleyes.
Nezapomínejte, že k dokonalému líčení očí patří také černá řasenka a hezky upravené obočí. Bez toho by oční linky nebyly tak dokonalé. A nebojte se! Nenechte se rušit a v klidu si vyzkoušejte všechny tři možnosti.  Pamatujte, že žádný učený z nebe nespadl. Trénujte, trénujte a chtěný výsledek se jiště brzy dostaví.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít