Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Aplikace BB krému krok za krokem

Make-up akademie: Aplikace BB krému krok za krokem

Make-up akademie: Aplikace BB krému krok za krokem

27. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

27. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

„Bíbíčka“ neboli BB krémy kombinují účinek hydratačního krému a make-upu. Mají lehčí konzistenci, pleť tolik nezatěžují a zároveň jsou schopné zamaskovat drobné nedokonalosti pleti. BB je prostě značka ideál!

BB krém je lehký tónovací krém, který příjemně hydratuje pleť a levou zadní zvládne:
  • sjednotit tón pleti
  • skrýt začervenání pleti
  • zakrýt rozšířené póry
  • zamaskovat pupínky a akné
  • rozjasnit pleť
  • ochránit pleť před slunečním zářením
 
BB krém je multifunkční a pro jeho lehčí konzistenci si ho zamilujete především v jarních a letních měsících. A padne vám do oka také proto, že je lehoučký, je vhodný pro jakoukoliv pleť, působí přirozeně a ani nebudete vědět, že jste si ho nanesla na obličej.
odstín BB krému

Pro koho je vhodný

Většinou je lepší, pokud BB krém samy otestujete a zjistíte, jestli vám jeho krytí stačí, nebo potřebujete intenzivnější v podobě make-upu. Díky BB krému můžete snadno zakrýt lehké začervenání a menší nedokonalosti. Velmi tmavé plochy, jako jsou například mateřská znaménka, pigmentové skvrny a pihy, lze s jejich pomocí spíše lehce zjemnit. K zakrytí větších a tmavých nedokonalostí je vhodnější krycí make-up. Pokud jste majitelkou smíšené až mastné pleti, můžete BB krém nanést samostatně bez hydratačního krému. Ten ale klidně použijte, pokud máte suchou až normální pleť.

Jak ho vybrat správně?

Důležité je zvolit si správný odstín, v drogerii si ho zkuste na bradu nebo čelist, příadně tak, jak si vybíráte klasický make-up. A nejlepší bude ho otestovat na denním světle.

Jak ho aplikovat?

Doporučujeme nanést jen jednu vrstvu BB krému, protože čím více vrstev, tím větší krytí. Silnější vrstvy vyvolávají efekt masky. Ze stejného důvodu také není nutné nanášet na BB krém ještě make-up. Pokud potřebujete větší krytí, naneste pod BB krém podkladovou bázi, zkuste například L'Oréal Paris Podkladovou bázi Infallible (koupit v e-shopu), nebo ho smíchejte na hřbetu ruky s vaším make-upem. Pro zakrytí tmavých kruhů pod očima naneste nejdříve korektor, otoky a kruhy pod očima perfektně kryje Gabriella Salvete Korektor Matte (koupit v e-shopu), a až následně BB krém. Odstín korektoru by měl být ale světlejší, abyste získala přirozený vzhled.

 

A jak na to?

  • BB krém naneste podobným způsobem, jak by se měl nanášet hydratační krém
  • Dbejte na pečlivé rozetření v linkách a vráskách kolem nosu, rtů a očí. Pozor na zachycení krému v obočí. Krém rozetřete do okolí nebo přebytek krému zachycený z chloupků odstraňte vatovým tamponkem.
  • Pečlivě ho rozetřete. Tímto zabráníte, aby vám BB krém dělal mazance a fleky na obličeji.
  • BB krém aplikujte nejlépe prsty, štětcem nebo houbičkou na make-up, následně zafixujte pudrem. Bezchybný vzhled pleti vám zajistí NIVEA Denní BB krém s OF 15 (koupit v e-shopu), který zajistí pleti také ochranu před sluncem, nebo Dermacol BB Hydratační tónovací krém 8 v 1 (koupit v e-shopu), který hydratuje, sjednocuje a dodává pleti přirozený vzhled.

Kombinujte ho s další péčí

Když na to přijde, BB krém můžete kombinovat nejen s make-upem, ale také s hydratačními krémy nebo séry. BB krémy jsou samy o sobě pečující, takže kombinace s krémy není příliš nutná. Záleží hlavně na typu pleti nebo problémech, které máte. Vysušená pleť by určitě ocenila kombinaci s hydratačním a vyživujícím krémem či sérem. Pod BB krém je tedy možné nanést hydratační péči nebo korektor. Pro ochranu před sluncem je možné nanést také tenkou vrstvu opalovacího krému a následně BB krém.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít