Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Krásná i na svahu: inspirujte se u závodnic

Krásná i na svahu: inspirujte se u závodnic

Krásná i na svahu: inspirujte se u závodnic

17. prosince 2016 od Karolína Hornová

17. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Být nalíčená při sportu není žádné tabu. A ani známka toho, že jsme cukrové panenky, které spíše než na sportovní výkony hledí na to, aby při aktivitě dobře vypadaly. Pamatujte ale, že méně znamená více: na horách si vystačíte s kvalitním voděodolným make-upem, řasenkou či minerálním pudrem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Asi se shodneme na tom, že pokud se budeme chystat na vysokohorskou expedici, necháme řasenku doma. Lyžařský svah je ale nejen sportovní, ale čím dál více i společenskou událostí. Potkáváme se zde s přáteli, poznáváme nové a poslední sjezd možná půjdeme zapít do baru nebo kavárny. Pokud chceme vypadat co nejlépe až do večera, musíme pamatovat na pár pravidel, která nám na svahu nejen dodají na kráse, ale i na sebevědomí.

Na rozpačité otázky kolem vhodnosti líčení při sportu už odpověď hledat nemusíme. Daly nám ji samotné sportovkyně, které make-upem rozhodně nešetří. Biatlonistka Gabriela Koukalová, sjezdařka Lindsey Vonnová nebo jedna ze snowboardových královen Silje Norendalová jsou jasným argumentem pro všechny škarohlídy: To, že si žena udělá čas pro sebe a svou krásu neznamená, že se sportu nevěnuje se stejným (či dokonce větším) zápalem a pečlivostí jako výběru vhodné voděodolné řasenky či stínů, ladících s jejím lyžařským outfitem.


Hydratace a UV faktor pro rty i tvář

Hydratace, ono kouzelné slovíčko, které stojí za tajemstvím krásy, má na horách dvojnásobnou váhu. Zima, střídání teplot, studený vítr a mokrý sníh, bodající do tváře, ale i sluneční paprsky, odrážející se od bílé pokrývky svahu – to všechno naši pleť ohrožuje.

„Na svah bychom se měly vybavit především pořádnou vrstvou hydratace a hlavně vysokým SPF,“ upozorňuje vizážistka Kateřina Krobová. To je základ, na který bychom neměly zapomínat ani tehdy, když od rána zrovna sluníčko nesvítí. Není nic nepříjemnějšího než suché a popraskané rty. Dokonalou hydrataci i přirozeně sytou barvu jim dodáte tónovacím balzámem Babylips od Maybelline nebo balzámem Dermacol Love Lips. Oba navíc obsahují ochranný faktor. Ten by neměl chybět ani na tváři. „I když dnešní víceúčelové make-upy většinou obsahují ochranný faktor, stejně jako na pláži u moře i na prudkém horském slunci bych se spoléhala spíše na opalovací krém k tomu určený,“ pokračuje vizážistka. Předejdete tak nepříjemnostem v podobě červeného nosu nebo opálených brýlí.


Voděodolné líčení odolá větru, sněhu i potu

Dalším bodem, nad kterým je třeba se zamyslet, je vhodnost našich běžných líčidel pro sport. Sníh, pot i slzy, které nám vžene do očí studený vítr, mohou způsobit to, že budeme už při druhém výjezdu lanovkou vypadat jako medvídek panda. „Vhodnou volbou při lyžování je určitě voděodolné líčení, které odolá nepříznivému počasí či potu,“ radí Kateřina Krobová. Ušetří vám to spoustu starostí i nejednu cestu na přeplněné toalety kvůli kontrole vzhledu. „Kromě voděodolné řasenky zkuste multilíčidla, která jsou na bázi oleje, a tím pádem mají oproti pudrovým produktům delší výdrž. Především pudrové oční stíny nejsou praktické při sportu, jelikož vlivem potu mají tendenci se usazovat v očních záhybech,“ doporučuje vizážistka.


Přirozená krása: ošlehaná pleť a výrazné řasy

Sport má i svá specifika, co se týče stylu líčení. Výrazné linky, nalepené řasy, příliš barevné stíny nebo rudá rtěnka – to vše může na svahu působit až komicky. „Nikdy v líčení není více na místě pravidlo „méně je více” než právě při sportu,“ říká vizážistka a dodává: „Osobně si myslím, že ke sportu se spíš hodí úplně čistá, odlíčená pleť. Pokud se po lyžování někam chystáte, doporučují s sebou nosit odličovací ubrousky, které pro tyto účely bohatě poslouží. Zabráníte tak v první řadě ucpávání pórů a tvorbě černých teček z nevyčištěné pleti a v druhé řadě nehezkému roztékajícímu se nalíčení. Používání výrazných linek nebo očních stínů také není zrovna šťastnou volbou. I když se zapotíte jen lehce, mohou se linky obtisknout a barvy ze stínů roztéct.“

I nenalíčená pleť získá na čerstvém vzduchu zdravou, zářivou barvu. Často postačí jen lehký minerální pudr, kterým předejdete nechtěným odleskům. „Klidně sáhněte pouze po řasence, ale voděodolné. Aby nalíčení drželo na svém místě, můžete tvář přestříkat fixačním sprejem,“ doporučuje Kateřina Krobová. Zkuste třeba řasenku Mega Lashes Waterproof Mascara od značky Dermacol, která nejenže vydrží nápor vlhkého počasí, ale dodá vašim řasám maximální objem.


Vsaďte na detaily

Pokud tápete, podívejte se na fotografie z lyžařských závodů a uvidíte, že královny svahů přirozené líčení a svou ženskost zdůrazňují v detailech: Šárka Strachová nebo Tina Mazeová nedají dopustit na dokonalý cop, vlající zpod helmy, Mikaela Shiffrinová sází na výrazné obočí, Gabriela Koukalová nezapomíná na výrazné náušnice a Ester Ledecká se zase proslavila extravagantními sportovními sukněmi, které obléká na stupně vítězů.

Záleží ale nejen na vašem celkovém stylu, ale i na tom, jakému druhu zimního sportu dáte přednost. Při třicetikilometrové túře na běžkách může být make-up spíše přítěží. Pokud ale vyrážíte brázdit sjezdovky v elegantní bundě s kožíškem, můžete si dovolit přece jen trochu víc. Zlatou střední cestou je styl „nalíčená-nenalíčená“: husté řasy, decentní béžové či světle hnědé krémové stíny bez třpytek a výrazné obočí, které je hitem už několik sezon. Dermacol nabízí novinku v podobě pudru na obočí v praktické tužce. Jedním tahem s ním docílíte dokonalého, výrazného a přitom přirozeného obočí, které bude nepřehlédnutelné i pod lyžařskými brýlemi. A jako bonus budete nalíčená tak rychle, že na vás nikdo nebude nervózně čekat v lyžárně.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít