Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jarní alergie: Aby neškodily vaší kráse

Jarní alergie: Aby neškodily vaší kráse

Jarní alergie: Aby neškodily vaší kráse

16. dubna 2019 od Eva Suchomelová

16. dubna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Jakmile se objeví květy, alergičky musí řešit projevy, jako je senná rýma, opuchlé a slzící oči či nateklý nos. Podívejte se na rady a triky naší expertky, vizážistky Kateřiny Krobové, jak vyzrát na tyhle nepříjemné příznaky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejčastěji se jarní alergie podepíše na tváři červenými skvrnami, zarudnutím pleti, pupínky nebo otoky. Ale ani v době, kdy se náš organismus pere s reakcemi na pylová zrnka v ovzduší, není nutné rezignovat na příjemný vzhled. Některé projevy můžete potlačit, jiné třeba zalíčit. Každopádně ale dbejte na každodenní péči o pleť, což znamená adekvátní čištění pleti 2x denně. Právě nyní vyžaduje pleť hodně hydratace, poskytněte jí tedy vodu jak vnitřně, tak v kosmetických přípravcích.


Jak se líčit při alergii

Pokud právě řešíte alergické projevy, máme pro vás dobrou zprávu: při líčení jich lze vícero zakamuflovat. „Pokud trpíte na červené flíčky, doporučuji žlutý kompaktní pudr, který redukuje veškeré projevy červenání. Aplikovat ho můžete pod i na make-up, aniž by porušil líčení, tudíž se jistě stane nedílnou součástí kabelky každé alergičky,“ radí Kateřina Krobová.

Další trik pomůže na opuchlé oči. „Sáhněte po očních sérech s kuličkovým aplikátorem, které pro silnější účinek můžete dát vychladit do ledničky, a jemně masírujte otoky,“ doporučuje vizážistka. „Téměř okamžitě uvidíte, jak mizí!“

Co ale dělat se slzícíma či zarudlýma očima? „Podrážděným očím dopřejte odpočinek od řasenky nebo očních linek, které se dostávají do slzných kanálků, a mohou tak způsobit ještě větší škody,“ vyjmenovává možnosti Kateřina Krobová. „Na červené oči zase rychle zaberou oční kapky.

alergie

Přesto ale můžeme oči zkrášlit alespoň vhodně zvolenými očními stíny. „Zvolte béžové nebo zlatavé tóny, které zjemní případné zčervenání a budou na víčkách vypadat přirozeně,“ napovídá expertka na líčení. „Rozhodně se vyhněte červeným a růžovým barvám, v kterých by vaše podrážděné oči vypadaly uplakaně a nezdravě.“

Při alergiích nejsou vhodná prášková líčidla, jejichž částečky, poletující při aplikaci kolem obličeje, mohou podráždit už tak zkoušené oči nebo nosní sliznici. Vhodnější jsou krémové textury, případně přípravky v tužce. Podrážděnou pleť raději nepudrujte. Některé pudry mohou pokožku dehydratovat a ještě zvýraznit její nedokonalosti,“ dodává poslední radu na líčení při alergii vizážistka.
 


Kosmetiku raději bez vůně

Možná také více přemýšlíte nad složením svých kosmetických přípravků a říkáte si, co by měly nebo neměly obsahovat, aby vám průběh alergie ještě nezhoršily? Případně zda by vám nemohly ulevit? Jednoznačná odpověď neexistuje. „Každá pleť je jedinečná, a proto i projevy alergie mohou reagovat na kosmetické přípravky různě. To, co sedne jedné pleti, vadí druhé a naopak,“ konstatuje Kateřina Krobová.Neexistuje přípravek, který by zaručeně vyhovoval všem typům pleti a obzvláště těm alergickým. Při svých doporučeních vychází z vlastní zkušenosti s citlivou a alergicky reagující pletí: „Osobně bych doporučila se při alergických projevech vyhnout parfémovaným produktům, jelikož parfemace bývá nejčastějším alergenem i pro zdravou pleť, natož pro již podrážděnou.“ Nezbývá tedy než opatrně zkoušet, co bude pleti v zatěžkávacím období vyhovovat.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
34
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít