Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jaký make-up je nejlepší pro zakrytí akné?

Jaký make-up je nejlepší pro zakrytí akné?

Jaký make-up je nejlepší pro zakrytí akné?

16. května 2020 od Eva Suchomelová

16. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Jak se nalíčit, když vás trápí akné? Jak zakrýt protivné pupínky a vypadat půvabně? Máme pro vás triky a dobré rady přímo od vizážistky.

Bez péče to nejde

Bojujete s pupínky? Pokud jich je hodně nebo se objevují dlouhodobě, v první řadě byste je měli konzultovat s dermatologem, protože akné může signalizovat zdravotní problémy. V každém případě je potřeba se o aknózní pleť každodenně starat, dvakrát denně ji šetrně čistit, hydratovat a dodávat jí tu správnou výživu. „Správná a důkladné péče dokáže udržet pleť ve velmi dobré kondici a make-up pak může podtrhnout to krásné z obličeje, ne jen kamuflovat,“ potvrzuje vizážistka Iva Davies.
vždycky odlíčit

Na co se zaměřit?

Zvažujete, zda použít na zakrytí akné krycí make-up, nebo se snažit dosáhnout přirozeného vzhledu? „Pokud je to možné, vyhněte se krycímu make-upu,“ doporučuje expertka na krásnou vizáž. „Bývá matující a je pravděpodobnější, že vám na pleti vytvoří mapy nebo se usadí do pórů. Často také zvýrazní suché pupínky nebo dehydrovaná místa na obličeji.“ Vhodnější je použít lehce až středně krycí make-up pro celý obličej, abyste jej sjednotili.  Úplného zakrytí nedostatků lze dosáhnout několika způsoby:
  • vrstvením make-upu,
  • lokálním použitím krycího make-upu,
  • lokálním použitím korektoru.

Sjednoťte barvu pleti

Častým problémem u aknózní pleti bývá lokální začervenání, tedy červené flíčky či pupínky na jinak bledé pleti. Začervenání pleti neutralizuje zelená podkladová báze nebo zelený korektor, přes které se aplikuje make-up. „Při použití korektoru jen na některá místa pak musíte velmi dobře překrýt zelený odstín tělovým make-upem a dobře zapracovat doztracena, aby na obličeji nevznikly nevzhledné mapy,“ vysvětluje Iva Davies. Tomuto se vyhnete, když použijete na celý obličej zelenou podkladovou bázi, např. L'Oréal Paris Podkladovou bázi proti začervenání Infaillible (koupit v e-shopu), a na ni make-up podle tónu své pleti. Dáváte-li přednost korektorům, zkuste Dermacol 4barevnou paletku korektorů a rozjasňovače (koupit v e-shopu), v níž najdete mimo jiné jak zelený, tak i tělový odstín korektoru.
zelená podkladová báze/korekto

Srovnejte povrch

Dalším problémem líčení pleti s akné jsou nerovnosti – vystouplé pupínky či stroupky, jizvičky nebo dolíčky. To řeší vyhlazující podkladové báze a make-upy se silikonem. „Má to ale jeden háček - silikon sice vyhlazuje, ale když je hodně báze se silikonem a přes ni make-up se silikonem, začne se drolit. Pokud máte silikon v make-upu, vynechte bázi se silikonem. Pak je potřeba vybrat takový vyhlazující make-up, aby vyhovoval typu pleti,“ radí vizážistka. Konzistenci takového make-upu je třeba volit podle typu pleti:
aplikace korektorů
Na závěr nezapomeňte make-up fixovat transparentním pudrem, např. miss sporty Pudr So Clear 001 transparent (koupit v e-shopu). Přes den doporučujeme pro neutralizaci lesku mít u sebe kompaktní pudr v barvě pleti. Přímo na aknózní pleť se hodí Dermacol Acnecover Matující pudr na problematickou plet' (koupit v e-shopu).

Na co pozor

Jak už jsme psali na začátku, vyhněte se make-upu ve stylu masky, vhodnější je přirozený vzhled. Ovšem problematické jsou pro aknózní pleť aktuální trendy lesklé pleti, dewy look, orosený vzhled apod. „Lesk zdůrazňuje nedokonalosti, takže ho doporučuji použít jen tam, kde se pleť přirozeně nemastí a kde se na ní nevyskytují nedokonalosti, třeba pupínky atd.,“ upozorňuje Iva Davies. „Na T-zónu tedy rozhodně ne! Rozjasňovač se obecně nanáší na vyvýšená místa obličeje. Pokud se ale na nich vyskytnou pupínky, radím nerozjasňovat.“ V každém případě je při líčení nejspolehlivější vždy odvést pozornost od problematické pleti k očím nebo rtům.
fixace make-upu pudrem

Vždycky odlíčit!

Ano, zdůrazňujeme to neustále, ale pro aknózní pleť je to naprostý základ. Každé líčení je potřeba na konci dne důkladně odstranit a pleť vyčistit přesně podle jejích potřeb. Jen tak zabráníte ucpávání pórů a vzniku dalších nechtěných pupínků.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Davies
Vizážistka
243
"Baví mě ukázat každé ženě její vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít