Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak nosit oční linky, když je vám 20, 30, 40, 50 a víc?

Jak nosit oční linky, když je vám 20, 30, 40, 50 a víc?

Jak nosit oční linky, když je vám 20, 30, 40, 50 a víc?

3. února 2021 od Vanda Vízková

3. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Oční linky – dobrý sluha, zlý pán. Když víte, jak na ně, jsou vaše oči díky nim větší, výraznější, smyslnější… V opačném případě ale mohou vašemu pohledu uškodit. Navíc ty, které vám slušely ve dvaceti, vám stejnou službu v padesáti udělat nemusí. Zjistěte, jaké oční linky nosit, abyste v nich vypadala skvěle v každém věku!

Když je vám 20

Jediné, co musíte v tomto věku při výběru tvaru, textury a barvy linek respektovat, je tvar vašeho oka. Jiné linky vyžadují oči malé, jiné naopak oči velké, a vhodně zvolená linka může dokonce opticky zmírnit i to, když máte oči daleko, nebo naopak blízko u sebe. Můžete si dovolit vybírat ze všech textur i barev linek, slušet vám budou intenzivní tekuté linky, kočičí linky, třpytivé linky, barevné linky ve výrazných odstínech modré, zelené, růžové… Dovolit si zkrátka můžete střídat linky podle svých outfitů i aktuálních trendů v líčení.
Tip redakce:
Krásné jsou metalické bronzové linky namalované
Dermacol Metalickou tužkou na oči Magnetic Metal 2 (koupit v e-shopu). Skvěle vypadají při slavnostnějších příležitostech, ale přitom nepůsobí nepatřičně ani při denním nošení.

Když je vám 30

Třicet je nových dvacet. Je to tak. Dnešní třicátnice díky zdravému životnímu stylu a kvalitní péči vypadají stále mladistvě a nemusí ještě řešit pokles očních víček nebo vrásky kolem očí. Změnilo se jediné – z party girl jste dospěla ve femme fatale a spíše než všechny módní i kosmetické trendy chcete nosit to, co vám sluší a zdůrazňuje váš sex appeal. Volte proto spíše linky, které vám lichotí, než ty, které nosí modelky na přehlídkách. Z křiklavých barev či divokého provedení přesedlejte na ty, které se hodí k tvaru vašeho oka nebo zdůrazňují barvu vaší duhovky. Např. hnědé oči krásně zvýrazní linky v mechově zelené nebo modré barvě, zelené duhovce naopak lichotí bronzové nebo fialové odstíny linek. Modrou barvu očí přirozeně zvýrazní černá, šedivá, ale také meruňková. Na ples, party nebo k vánoční tabuli můžete ale k jakékoli barvě očí zvolit i neobvyklou barevnou extravaganci nebo linky spojit s kouřovým líčením.
Tip redakce:
Vedle nešlápnete s
 L’Oréal Paris Oční linkou Matte Signature 01 černou (koupit v e-shopu). Vykouzlí precizní, syté a luxusně působící oční linky, které podtrhnou váš sexy vzhled.

 

Když je vám 40

První příznaky stárnutí se začínají objevovat nejvíce právě v oblasti očí. Jemná a tenká kůže očních víček a v očním okolí se začíná vrásnit, oční víčka poklesávají a objevují se také tmavé kruhy, nebo dokonce pytle pod očima. Opatrně proto zacházejte s tekutými linkami. Zatímco na zavřeném víčku se budou kreslit i vypadat skvěle, po jeho otevření se mohou zdeformovat. U tekutých linek proto zvažte míru poklesu vašich víček. Na zvážení je také délka linky. Linky nemalujte příliš daleko za vnější koutek, pouze jimi lehce protáhněte oko. Chybu ale neuděláte, když je povedete pouze kolem linie řas nebo od poloviny víčka k vnějšímu koutku. Bláznivé a výrazné barvy přenechte dceři. Vám budou lichotit matná černá, hnědá, námořnická modrá nebo tlumená hnědofialová.
Tip redakce:
Hnědá linka nepůsobí tak nepřirozeně a tvrdě jako černá, a přitom je stejně výrazná. Zkuste proto
Flormar Tužku na oči Ultra brown (koupit v e-shopu).

Když je vám 50 a více

Jste zralou ženou a zasloužíte si vypadat skvěle! Nedovolte vráskám odradit vás od líčení, ale přizpůsobte jim ho. Protože vaše oční víčka už postrádají pevnost a také vrásky kolem očí jsou o něco hlubší, mohlo by být problematické používat tekuté oční linky a linky ve fixu. Linky si proto malujte měkkou oční tužkou, která si poradí i se záhyby na víčkách. Veďte ji pouze kolem linie řas, nepřetahujte ani do vnitřního koutku, ani za ten vnější. Třpytivé a lesklé linky by vám v kombinaci s vráskami neudělaly dobrou službu. Lichotit vám ale určitě budou sametové matné textury. Vyhněte se výrazné černé i ostatním křiklavým barvám. Slušet vám naopak budou linky hnědé, šedé, olivové nebo ty v odstínu zvaném mauve.
Tip redakce:
Ideálně měkká a v decentním, ale přitom velmi zajímavém a slušivém odstínu je
Gabriella Salvete Tužka na oči Eyeliner 07 (koupit v e-shopu).
 

TIP: Oční linky nikdy nevyzní naplno, pokud nepoužijete také řasenku. Proto nikdy nezapomeňte na závěr řasy natočit kleštičkami a několikrát je protáhnout řasenkou. Velký výběr řasenek najdete nejen v prodejnách, ale také na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít