Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Hrátky s obočím aneb Vykouzlete si správný výraz obličeje!

Hrátky s obočím aneb Vykouzlete si správný výraz obličeje!

Hrátky s obočím aneb Vykouzlete si správný výraz obličeje!

11. března 2019 od Helena Hladíková

11. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Pořád řešíte vhodný make-up, barvy očních stínů, rtěnky pro dokonalé rty… Zaměřily jste se ale někdy i na svoje obočí? Chyba, protože právě tato relativně malá část obličeje dokáže udělat s výrazem ve tváři hotové divy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Často se v souvislosti s obočím mluví o rámu obrazu a není divu. Obočí dokáže obličej krásně „orámovat“, ubrat nebo přidat roky, zjemnit výraz, opticky zkorigovat vzdálenost očí a podobně. Každému tvaru obličeje navíc sluší trochu něco jiného, proto se rozhodně nevyplácí kopírovat celebrity ani svou nejlepší kamarádku. A víte, co je na hrátkách s obočím nejlepší? Jeho úprava zabere minimum času, a přitom dosáhnete maximálního efektu!


Jak najít „svoje“ obočí?

V každém případě zapomeňte na tenké obočí a nakreslenou linku místo chloupků, to už je dávno totálně out. Naopak se v poslední době prosazuje mohutnější a hustší obočí, ale stejně jako ve všem – nic se nemá přehánět. V potaz berte především tvar svého obličeje. Kulatému obličeji bude slušet spíše ostřeji klenuté obočí, trojúhelníkovitému zase kratší a měkčí. K srdcovitému se hodí rovnější, oválnému zase výraznější oblouk.

Nejste-li si jisti, jaký tvar a jakou délku by vaše obočí mělo mít, zajděte si za profesionály nebo vyzkoušejte jednoduchý trik s obyčejnou tužkou:

měření tvaru obočí
  1. Přiložte tužku kolmo k nosu směrem vzhůru. To, co přesáhne pomyslnou hranici směrem ke druhému obočí, je potřeba vytrhat.
  2. Pak přiložte tužku svisle podél hrany nosu. Obočí by mělo začínat tam, kde tužka zakrývá vnitřní část oka.
  3. Nechte tužku u hrany nosu a její konec nasměrujte k vnějšímu koutku oka. Tam, kde ho tužka protne, by obočí mělo končit.
  4. A jako poslední nasměrujte tužku ke středu duhovky. V místě, kde tužka protne obočí, se nachází nejvyšší bod, tzv. stříška obočí. Při vytrhávání pak dbejte na to, aby stříška byla na každé straně stejně vysoko, jinak nevytvoříte žádoucí stejnoměrnou linii.
Tip redakce:
Pokud vás trápí oči posazené příliš blízko sebe, zaměřte se na to, aby obočí začínalo lehce za linií vnitřního koutku oka. Tím od sebe oči krásně opticky oddálíte. Máte-li oči daleko od sebe, nechte narůst chloupky obočí co nejblíže sobě, což oči opticky sblíží.

úprava obočí

Trhat, či netrhat?

Teď už víte, co nejlépe sluší právě vašemu obličeji, a můžete se pustit do úpravy pomocí vytrhávání:
  • K ruce si vezměte zvětšovací zrcadlo, dobrou pinzetu a najděte si dobré světlo.
  • Netrhejte příliš zuřivě, naopak po směru růstu chloupků a spíše po jednom.
  • Zaměřujte se při tom na spodní okraj, ten horní raději nechte být nebo odstraňte nanejvýš jen výrazně přečuhující chloupky.
  • Do vytrhávání se pusťte nejlépe před spaním, aby podrážděná pokožka mohla přes noc regenerovat. Skvělé je dopřát si předtím horkou koupel nebo sprchu.
Pokud jste to někde s vytrháváním přehnaly a zbyla vám jen holá místa, vezměte si na pomoc tužku na obočí nebo stíny a chybějící chloupky jednoduše dokreslete. Skvěle vám v tom pomůže třeba tužka na obočí miss sporty Eye Brow Pencil s kartáčkem, díky níž svoje obočí snadno vytvarujete a zvýrazníte. Pokud „škoda“ není tak závažná, ale vidět to přece jen je, zopakujte chybu i na druhé straně, abyste dosáhli souměrnosti.

tužka na obočí

Barvení je umění

Obočí se barvilo už ve starověkém Egyptě či Řecku, kdy „frčela“ černá barva. Ve středověké Anglii zase všichni toužili po módních odstínech červené, a to na počest rudých loken královny Alžběty I. Ani dnešní doba není výjimkou. Stejně jako jsou v kurzu třeba všelijak barevné vlasy, objevuje se i barevné obočí. Do barvení obočí byste se měly pustit zejména tehdy, když razantním způsobem změníte barvu vlasů anebo vás trápí světlé, až takřka neviditelné obočí. A na co při něm nezapomínat?
  • Rozhodně nepoužívejte barvy určené na vlasy: k nabarvení obočí jsou k dostání speciální barvy, které jsou pro pleť i oči neškodné. Vyzkoušejte například unikátní semi-permanentní gelovou barvu na obočí Maybelline Tattoo Brow s tenkým aplikátorem a obsahem mateří kašičky a aloe vera pro vyživení obočí.
  • Odstín barvy obočí by měl odpovídat barvě vašich vlasů, ale být cca o dva tóny tmavší nebo světlejší, například černovlásky by měly barvit obočí o dva tóny světlejší barvou, platinové blondýnky zase o dva tóny tmavší.
  • Pokud máte zrzavé vlasy, vězte, že není obvyklé mít stejnou barvu vlasů i obočí. Zrzky s rudou, až vínovou barvou vlasů by měly barvit obočí do hnědých tónů, světlejším odstínům sluší obočí s měděnými odlesky.
  • U velmi světlého obočí, které chcete zvýraznit, volte barvu o něco tmavší než u vlasů.

barevné obočíS obočím si můžete i pohrát

Aktuálně sice vládne trend přirozenosti, který radí vystihnout lichotivý tvar obočí a ten si pak udržovat, ale to neznamená, že nemůžete zaexperimentovat. Zkuste si třeba nechat obočí trochu narůst ve stylu modelky Cary Delevingne, která hustým obočím proslula. Právě huňaté (ale pozor, upravované) obočí patří k současným trendům, takže čím hustší obočí, tím zajímavěji a „in“ budete na své okolí působit. Naopak myslete na to, že čím užší obočí máte, tím přísnější výraz vám to dodá.

Extravagance a odlišení od davu zase dosáhnete s barevným či všelijak zdobeným obočím, které je rovněž dost v kurzu. A pokud jde o výrazné barevné kontrasty, jako je třeba blondýnka s černým obočím – nejsou obecně moc žádoucí. Ale pokud chcete, vyzkoušejte to! Na nedávné módní přehlídce značky Prada právě něčím takovým zaujala modelka Kaia Gerber. Takže kdoví, třeba i tohle přijde do módy a právě nová barva bude tím, co zcela změní váš výraz tím správným směrem…
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít