Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Domácí barvení řas a obočí snadno z pohodlí domova

Domácí barvení řas a obočí snadno z pohodlí domova

Domácí barvení řas a obočí snadno z pohodlí domova

5. května 2020 od Pavla Maříková

5. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Veronika Povolná Kleinerová

Dokonale upravené obočí a zvýrazněné řasy jsou takové „must to have“ v oblasti líčení. Ne vždy se ale můžete spolehnout na péči kosmetičky nebo v případě obočí brow stylistky a pak přichází na řadu barvení řas a úprava obočí v domácím prostředí. Naštěstí nejde vůbec o nic složitého a určitě to stojí za zkoušku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jakmile se postup naučíte, zjistíte, že barvení řas, a případně i obočí zabere sotva půl hodiny. A to je časová investice, která se jistě vyplatí. Představte si, že si pak tu a tam můžete ráno trochu přispat. Vstávat totiž budete už částečně nalíčená. Obzvlášť výhodné může být barvení pro ženy, které mají řasy takřka neviditelné. „Výhody nabarvených řas spočívají v tom, že se obarví celá délka řasy včetně světlých konců, které má drtivá většina lidí. Ve výsledku je pak patrná skutečná délka řas,“ vysvětluje Veronika Povolná. Podle Terezy Skrbkové ze studia Bomton mají nabarvené řasy ještě další praktické výhody. „Klientka nemusí použít řasenku, takže odpadnou obavy z rozmazání či obtisknutí,“ míní kosmetička. U obočí je pak výsledek vidět podle odbornic ještě víc. „Obočí zkrátka dokresluje obličej,“ říká Veronika Povolná. Barva přitom nejen zvýrazňuje, ale může také korigovat některé nedokonalosti linky nad očima. „Nabarvením lze upravit tvar obočí, zvýrazní se světlé chloupky a v některých případech lze dobarvit i mezery, kde obočí chybí,“ vysvětluje Tereza Skrbková.

obočí

Vyberte správný odstín

Jak jsme již zmínili, barvení obočí ani řas nemusí být vůbec nic těžkého. Základem je výběr barvy a odstínu. Velkou klasikou jsou barvy Swiss O Par s odstínem černá (koupit v e-shopu) nebo Swiss O Par s odstínem hnědá (koupit v e-shopu). Tyto semi-permanentní barvy slibují až několikatýdenní efekt. Nechcete-li napoprvé riskovat, zkuste Maybelline New York Tattoo Brow barvu na obočí (koupit v e-shopu), která vydrží cca 3 dny. „Pokud barvíte obočí doma, je nutné vyzkoušet napřed barvu krátce, abyste viděly, jak chytne. Je to jako s vlasy. Záleží na pigmentu každého člověka, jaký bude výsledek. Když dva lidé použijí stejnou barvu a nechají ji stejně dlouho působit, výsledek nemusí být stejný,“ říká Veronika Povolná. „Často se míchá hnědá s černou, a to při velmi tmavém typu člověka,“ doplňuje. U řas je výběr méně komplikovaný. „Ve většině případů je vhodné použít černou. Při velmi světlém typu člověka hnědou, ale to jen zřídkakdy,“ radí Veronika Povolná.

1.jpg

Postup úpravy a barvení obočí

  1. Ještě před tím, než začnete se samotným barvením, je potřeba si obočí odlíčit, a případně i doupravit – odstranit přebytečné chloupky a pročesat. V případě, že si obočí líčíte, postupujte při odličování (vždy nemastným odličovadlem) skutečně pečlivě, aby vám ani mezi chloupky nezůstala barva z líčidel. Vhodný je například NIVEA Jemný odličovač očí a make-upu (koupit v e-shopu), který má nemastné složení a zároveň je vhodný i pro citlivou oblast očí.
  2. Chloupky vytrhávejte vždy po směru růstu a pleť v okolí napněte – nebude vás to tolik bolet. To, zda použijete nit, pinzetu, nebo vosk na úpravu obočí, je na vás, nicméně v případě vosku vyčkejte s barvením až na další den a místo opět řádně odmastěte.
  3. Obočí pročešte.
  4. Pak naneste barvu. Jako první vyplňte místa, kde vám chloupky nejvíce chybí.
  5. Pokud někde přetáhnete, naneste na vatovou tyčinku mastný krém a opatrně barvu setřete.
  6. Po době působení (ta se může u každého lišit) barvu setřete nejdříve suchým tamponem a následně tamponem navlhčeným ve vodě.
  7. Obočí můžete v tuto chvíli ještě upravit a lehce zkrátit tak, že ho vyčešete nahoru a ty nejdelší chloupky v nejvyšším místě obočí nůžkami zastřihnete.
  8. Na závěr obočí opět pročešte a zkontrolujte, zda barva chytla všude rovnoměrně.
 

Takto nabarvené obočí už není při běžném denním make-upu nutné dobarvovat. Chcete-li ale barvu přeci jen zvýraznit, mějte při ruce Gabriela Salvete Paletu na obočí (koupit v e-shopu), kde najdete 3 barvy, pomádu i malou pinzetku, nebo alespoň Dermacol Tužku na obočí s kartáčkem (koupit v e-shopu), kterým obočí kdykoliv krásně pročešete.


T29-c_Barveni_oboci_doma_2.jpg

Barvení řas

U řas je práce o trochu delikátnější. Je potřeba barvit opatrně, aby se přípravek nedostal do oka.

  1. Na začátku řasy dobře odličte (neměly by na nich být žádné pozůstatky řasenky). Pak naneste do očního okolí vazelínu nebo nějaký hutný krém, jež fungují jako ochrana očních víček před ušpiněním barvou.
  2. Na vrstvu krému navíc snadno přilepíte vatové tampony a můžete začít s barvením.
  3. Na řasy nanášejte barvu vatovou tyčinkou nebo plastovým aplikátorem, který bývá součástí balení, případně kartáčkem od řasenky.
  4. Dávejte pozor, aby se barva nedostala do oka.
  5. Po uplynutí doby působení barvu z řas setřete vlhkým vatovým tamponem.
  6. Je známo, že barvení oslabuje vlasy, a jinak tomu není ani u obočí nebo řas. Je proto vhodné barvení doplnit patřičnou péčí v podobě různých sér a olejů.
  7. Počítejte s tím, že při prvním domácím barvení nejspíš neulpí barva jen na obočí a řasách. V začátcích se proto vyplatí chránit oděv a také okolí. S každým dalším pokusem však bude aplikace suverénnější a bez nehod.
 

Barvení řas přesto úplně nenahradí řasenku, která řasy také prodlužuje a zvětšuje jejich objem. Barva řasy jen ztmaví. Nicméně, jak už bylo řečeno, pro ženy s příliš světlými řasami jde o snadný způsob, jak řasy zviditelnit. Stejně tak je barva na řasy a obočí řešením prvních šedin ve tváři.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Veronika Povolná Kleinerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Helena Buchtová 14.července 2020
Nepoužívejte, prosím anglické výrazy, pokud angličtinu vůbec neovládáte (i v začátečnickém kurzu Vám studenti řeknou, že po slovese MUST nelze použít infinitiv s
TO). Vaše naprosto špatná formulace pak působí spíš trapně než znalecky, ačkoli článek je jinak dobrý. Pokud jste slovem MUST chtěla vyjádřit, že je to nezbytné, pak tato fráze zní "It´s a must" (= je to naprosto nezbytné, neobejdete se bet toho).
Pravidelná čtenářka H. Buchtová (angličtina mě živí, vystudovala jsem ji, mám za sebou stáže téměř ve všech anglicky mluvících zemích, takže se můžete na správnost mého příspěvku spolehnout.)

Expert z článku

Veronika Povolná Kleinerová
Kosmetická expertka
90
"Když něco v životě opravdu chceš a bojuješ o to, vždy se úspěch dostaví. Ale hora k Mohamedovi nikdy nepřijde."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít