Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Cold Creams: Krémy, které vás ochrání

Cold Creams: Krémy, které vás ochrání

Cold Creams: Krémy, které vás ochrání

9. ledna 2018 od Martina Hühneová

9. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem PharmDr. Tereza Houdková

Stejně jako chráníte v zimě svoje tělo před chladem teplým oblečením, je vhodné chránit i svou pleť před mrazem a vysoušením správným krémem. Ideální jsou pro toto období tzv. cold krémy, které by vám v zimní kosmetické výbavě rozhodně neměly chybět.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Studený neboli cold krém poznáte kromě označení na etiketě také podle velmi hutné konzistence. Po technologické stránce se jedná o jednoduchou emulzi typu voda v oleji. Olejem se v tomto případě rozumí zpravidla tuk s výtažkem hojivého a výživného včelího vosku. Dříve se jednalo o obyčejné a běžně dostupné krémy s přídavkem mandlového či jojobového oleje, zatímco v dnešní době jsou „studené krémy“ obohaceny spoustou přídavků moderní kosmetiky, vůně nevyjímaje. Díky tomu zřejmě stoupla i popularita tohoto přípravku.


Cold, protože chladí

Schopnost krému pleť chránit před vysoušením a vůbec negativními vlivy počasí jej předurčuje k použití v chladném období roku, tedy právě nyní v zimě, kdy i zdravá pokožka zcitliví. Umí se však také dobře postarat o pleť spálenou od sluníčka, kterou i příjemně zchladí. Název "cold" totiž neznamená, že by se měl používat jen v zimě, ale spíše odkazuje na pocit mírného chladu, který po jeho aplikaci vnímáme.
 
Kromě jejich výše zmíněného využití se cold creams používají například také při léčbě drobného zimního akné. Právě v zimě, kdy se ženy mnohem častěji potýkají s pupínky, lze využít pozitivních hydratačních účinků společně s minerálními látkami, které problémy s akné redukují. Navíc přinášejí zkoušené pokožce úlevu od svědění, začervenání nebo pnutí. Tradičně je pak také cold cream využíván jako čistič pokožky a odličovač make-upu. Nevěříte? Krém naneste prsty na obličej s make-upem. Nechte chvilku působit a pak vlhkou utěrkou nebo ubrouskem krém i s make-upem setřete. Kromě odstranění make-upu bude tvář navíc i hydratovaná.

odličování makeupu

Tip redakce:
Studený krém může sloužit i jako alternativa pěny na holení. Nahřejte si pokožku horkým ručníkem nebo v horké vodě, na její vlhký povrch aplikujte krém a můžete se oholit. Pokožka poté zůstane jemná, hladká a hydratovaná.


Benefity studeného krému

 Výhody, díky nimž je krém tak oblíbený:
  • Dokáže díky své textuře skvěle hydratovat a zjemnit pokožku, rozjasnit ji a také chránit.
  • Při denním použití zlepšuje texturu pleti a její celkový vzhled.
  • Je vhodný k ošetření pleti dětí všech věkových kategorií, a to včetně novorozených miminek, která mají pokožku často tenkou a citlivou.
  • Za ideální se považuje i pro citlivou pleť, která je po jeho aplikaci okamžitě zklidněná a hydratovaná.
  • Hloubkovou hydrataci také ocení pleť suchá a extrémně suchá se sklonem ke tvorbě šupinek a svědění.
mazání rukou


Na obličej i na kolena

Jak cold krémy používat? Podle magistry Terezy Houdkové je vhodné je nanášet v přiměřeně tenké vrstvě. Ideálně v dostatečném časovém předstihu, než opustíte domov. A to proto, aby měl čas se vstřebat a vytvořil na pleti ochrannou vrstvu. Tuto svoji specifickou funkci plní totiž zejména venku a při nepřízni počasí. Ochrání ji před chladem, kdy eliminuje pocity napjaté pokožky, její začervenání a vysoušení, vysvětluje.

Ačkoli se běžně používá primárně k ošetření pleti obličeje, lze jej využít i na jiné části těla.
Blahodárně ošetří namáhanou pokožku na rukou, poradí si i s drsnými místy na kolenou či loktech a podobně. V průběhu let našel i jiná využití. Dobře supluje například i balzám na rty, které především v zimě vyžadují péči a hydrataci.
 

Zdroj foto: Fotolia a Shutterstock

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem PharmDr. Tereza Houdková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

PharmDr. Tereza Houdková
Lékárnice
4834
"Příroda je mocná čarodějka."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít