Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Browtox: Omlaďte své obočí a rozzařte pohled

Browtox: Omlaďte své obočí a rozzařte pohled

Browtox: Omlaďte své obočí a rozzařte pohled

16. září 2019 od Karolína Hornová

16. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Víte, co je to browtox? Lifting obočí, kterému propadly mnohé celebrity a ikony instagramu, je jemný dermatokosmetický zákrok, který vám rozjasní pohled, otevře oči a zbaví vás prvních vrásek. Čtěte, proč je botox do obočí vhodný právě pro vás i jak vykouzlit podobný efekt doma.

Browtox aneb Lifting obočí

Browtox je žhavá novinka v oblasti krásy a kosmetické dermatologie. Už podle názvu nejde o nic jiného než o botox aplikovaný do oblasti obočí (anglicky brow). Cílem této procedury je omladit vzhled a také rozjasnit a „otevřít“ pohled. Obočí se může zdát jako malý detail v kontextu celého obličeje, ale z posledních trendů je moc dobře patrné, co dokáže s výrazem a celkovým vzhledem udělat: Dokonale upravené a pozvednuté obočí (i pouze opticky, pomocí vhodného náčiní a líčidel) dokáže doslova otevřít oči a vytvořit dramatický i mladistvý vzhled. Naopak nevhodně upravené obočí umí „zabít“ dojem i ze sebekrásnější tváře.
perfektní obočí

Co browtox umí?

Hlavním cílem browtoxu je pozvednutí obočí a dosažení mladšího, svěžejšího vzhledu. Dokáže ale také zatočit s některými drobnými nedokonalostmi, které mohou (přeneseně i doslova) dělat vrásky. Browtox ale umí i pomoci – třeba v případě, že máte od přírody lehce „zamračený“ výraz. Zkušený estetický dermatolog pomocí několika drobných vpichů roztoku botulotoxinu dokáže i vyrovnat asymetrie obočí či vyhladit jemné mimické vrásky. Ty jsou totiž často příčinou potíží s líčidly – líčidlo jako pudr nebo barevný gel na obočí v nich může ulpět a zvýraznit je, což není žádoucí. Kromě toho lze pomocí browtoxu odstranit i některé „zlozvyky“ – například přílišné mračení či zvedání jednoho obočí a tvoření nechtěných mimických vrásek.

Pro koho je botox do obočí?

Nebojte se, že by vám browtox znehybnil obočí nebo změnil výraz. Jde opravdu o velmi jemné, téměř nebolestivé vpichy s malým množstvím látky, které obočí pozvednou, ale nijak zásadně neovlivní přirozenou mimiku. Jen zmírní výrazné pohyby, které obočím děláte. Mračit se či zvedat obočí ale budete moci i nadále. Navíc – působení botulotoxinu nikdy není trvalé, a to ani u klasických „dávek“, které se aplikují především do čela. Působení botoxu (tedy i browtoxu) začne zhruba po půl roce postupně odeznívat – pokud tedy chcete v procedurách pokračovat, měly byste lékaře navštívit ideálně po 9-12 měsících od první aplikace. Browtox je tedy i pro mladé – nejde o žádný trvalý zásah a nemusíte se v žádném případě obávat, že po něm dopadnete jako Donatella Versace. Základem je vybrat si zkušeného odborníka, ideálně dermatologa, který na konzultaci vyslechne vaše přání a s nímž společně dojdete k ideálnímu cíli.
perfektní obočí

Browtox doma? Triky s kosmetikou

Efekt liftingu obočí lze – alespoň do určitě míry – vytvořit i neinvazivně. Základem je dokonalý tvar obočí, který vám může pomoci vytvořit kosmetička (ať už půjde o semipermanentní microblading, nebo pečlivé vytrhání a voskování, které umějí odborníci).  Při úpravě doma obočí vyčešte kartáčkem na obočí ve směru nahoru – nikoli úplně kolmo, ale spíše směrem ke spánkům. Pak použijte gel na obočí, díky němuž chloupky udrží kýžený tvar, třeba L'Oréal Paris Gel na obočí Paradise Pomade Extatic. Obočí pročesávejte štětečkem opět směrem ven, ke spánkům, a na závěr štětečkem nebo lehce bříšky prstů jemně zarovnejte horní linii obočí, aby z ní netrčely chloupky.
Pokud potřebujete obočí vytvarovat a doplnit řidší místa, zkuste speciální L'Oréal Paris Tužku na obočíefektem microbladingu Brow Artist Micro Tattoo. Opticky pozvednout obočí pak dokáže i bílá či světlá rozjasňovací tužka. Pomocí Dermacol Oboustranné tužky pro zdokonalení vzhledu očí  a obočí  Gorgeous Eyebrow  můžete podkreslit linii obočí rozjasňovacím hrotem, což opticky otevře pohled, a také vytvarovat obočí k dokonalosti. Dokonalé obočí můžete vytvořit také díky Maybelline New York Pomádě na obočí Tattoo Brown 03 Medium Brown, která přirozeně obarví obočí, snadno se nanáší a na obočí vydrží až 3 dny. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít