Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 zlozvyků, které způsobují vrásky

7 zlozvyků, které způsobují vrásky

7 zlozvyků, které způsobují vrásky

22. srpna 2020 od Jana Kantorová

22. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Vrásky jsou přirozenou součástí života. Nepříjemné jsou ve chvíli, kdy jich je nadmíru nebo jsou příliš hluboké. Kromě přirozeného stárnutí si totiž mnohdy vrásky způsobujeme sami. A to zlozvyky, které máme. Víte, které to jsou?

1. Napínání pokožky 

Mezi zlozvyky, které způsobují vrásky, patří natahování a napínání pokožky při aplikaci make-upu. Doširoka otevřená ústa při nanášení rtěnky, vytažené obočí při aplikaci řasenky, tahání kůže u očí při tvorbě linek apod. Když se líčíte, dělejte to přirozeně. Tak, jak vás vidí všichni ostatní. Hýbejte celou hlavou a nenatahujte přitom kůži. Stejně tak pleť nenapínejte při večerním čištění. Vždy když jde o obličej, je potřeba postupovat jemně, a to za pomoci speciálních čisticích produktů. I pro citlivou pleť se hodí například Neutrogena Čisticí gel Hydro Boost (koupit v e-shopu).

2. Kouření 

Kromě toho, že při potahování z cigarety rychle vznikají hluboké vrásky kolem úst a prohlubují se nosoretní rýhy, stojí nikotin také za vznikem vrásek. Pleť kuřáků ztrácí vitamin C, ubývá v ní kolagenu a elastinu. Pleť může mít dokonce šedivý nebo zažloutlý nádech. Jestliže kouříte, podpořte pleť alespoň pravidelnou speciální péčí v podobě pleťové masky, která pleť vyživí, hydratuje a zpevní. Jako třeba Ellie Omlazující pleťová maska Hyaluron Boost (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
K vráskám kolem úst, a dokonce i na samotných rtech může vést také velmi časté žvýkání žvýkaček.

3. Absence odličování 

Pokud velmi často dochází k tomu, že spíte nalíčená, vznik vrásek sama podporujete. Make-up a nečistoty, které se na pleti během dne usadí v pórech, štěpí kolagen a elastin, a tím přispívají ke vzniku vrásek. Urychluje se tím proces stárnutí, začínají se objevovat vrásky na tvářích, kolem očí a na čele. Proto je vždy nutné myslet na odlíčení pleti a její vyčištění. Obzvlášť jemně postupujte při odličování očí. Hodit se vám může NIVEA Dvoufázový expertní odličovač očí MicellAir Expert (koupit v e-shopu).

4. Mačkání pupínků 

Kdo z nás se sem tam nerozhodne si pupínek na obličeji prostě rovnou vytlačit? A to bez dezinfekce, ubrousků a dalších náležitostí. Mnohdy ani nenecháme pupínek dozrát. Výsledek je pak takový, že náš obličej vypadá hůře než před zásahem. Na pupínky používejte speciální produkty, které si s nimi poradí, jako třeba Neutrogena Gel pro ošetření pupínků s kyselinou salicylovou Clear & Defend (koupit v e-shopu). Bez poškozování a dráždění pleti zbytečnými zásahy. Protože jen tak předejdete vzniku vrásek a jizviček.

TIP: Další kosmetické produkty určené k péči o pleť můžete bezpečně nakoupit také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

 

5. Na slunce bez opalováku 

I když v létě přes týden trávíte více času v kancelářích, vyplatí se při každém odchodu z domu natřít obličej opalovacím krémem. I chvíle na slunci totiž odbourává v pleti kolagen, což znovu vede ke vzniku vrásek. Ochranný faktor na obličej by měl být minimálně 30. Záleží pak jen na vás, jestli zvolíte opalovací krém nebo denní krém s dostatečnou UV ochranou. Navíc ani to, že je pod mrakem, neznamená, že vás paprsky neohrožují.

6. Špatná poloha při spánku 

Nadměrná tvorba vrásek může být způsobena také špatnou polohou při spánku. Při dlouhém spánku na břiše nebo na boku je na pleť vyvíjen konstantní tlak, který způsobuje otok a vrásky kolem očí, rtů a na čele. Pro zachování mladistvé pleti je ideální spací polohou ta na zádech. Na noc pak ještě podpořte pleť nočním krémem, například Ellie Omlazujícím nočním krémem Hyaluron Boost (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny hyaluronové, koenzymem Q10 a bambuckým máslem.

7. Dehydrovaná pleť 

Nedostatek vláhy v pleti je jedním z hlavních viníků vzniku vrásek. Hydrataci, a to zevnitř i zvenčí, si zaslouží každý typ pleti. Vrstva hydratačního krému pleť kromě dodání vláhy také vyživuje a vytváří ochrannou bariéru proti vnějším vlivům. Vyzkoušejte třeba Diadermine Anti-Age denní krém Lift+ Botology, který obsahuje 92 % složek přírodního původu a je alternativou k injekcím na vyhlazení vrásek. Proto je dobré doplnit péči také dalšími produkty z řady Diadermine Anti-age Lift+ Botology, jako jsou noční krém, oční krém nebo pleťové kapsle. Nezapomínejte ani na dostatek tekutin během dne, ideálně obyčejné vody, kterou si v parných dnech můžete ochutit bylinkami nebo citrusy.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jana Hrušková 18.ledna 2024
Ještě bych přidala - absence slunečních brýlí !!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít