Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 6 kroků, jak si doma správně obarvit obočí

6 kroků, jak si doma správně obarvit obočí

6 kroků, jak si doma správně obarvit obočí

1. listopadu 2021 od Anna Šťastná

1. listopadu 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Nechce se vám utrácet za návštěvu kosmetičky, ale přesto by vaše obočí potřebovalo dodat barvu, ideálně trvale, abyste si usnadnila jeho každodenní úpravu? Víme, jak na to.
Domácí barvy na obočí mají oproti těm profesionálním navíc tu výhodu, že je jejich složení šetrnější. Abyste však dosáhla perfektního výsledku, musíte správně postupovat. 
čištění

1. Začněte čištěním

V první řadě obočí perfektně odličte. Nesmějí tu zůstat zbytky make-upu ani zvýrazňovačů či stínů, jinak by barva nemusela správně chytit, případně může být výsledek nerovnoměrný.
 správný tvar

2. Najděte správný tvar

Když je obočí krásně čisté a vy vidíte jeho přirozený tvar, je načase ho hezky upravit. Můžete ho vyčesat vzhůru, abyste viděla, kam chloupky rostou. Pokud nevíte, kam až by mělo obočí dosahovat, vezměte si na pomoc tužku nebo třeba štětec či špejli a opticky spojte vnější koutek oka s boční hranou nosu. Přesně vidíte, kde má obočí končit. Jeho začátek je tam, kde se propojí hrana nosu s vnitřním koutkem oka.
eliminujte skvrny

3. Eliminujte skvrny

Ještě než začnete aplikovat samotnou barvu, naneste kolem teď už správně vytvarovaného obočí silnější vrstvu krému nebo vazelíny. Díky tomu barva případně nezůstane na kůži.
barvení

4. Naneste barvu

Obočí hezky pročešte a kartáčkem nebo štětečkem pečlivě naneste barvu na obočí. Postupujte pomalu, abyste barvu pokud možno aplikovala opravdu jen na chloupky, a nikoli na kůži. Bude pak chvíli trvat, než se jí zbavíte, a obočí bude kvůli tomu vypadat až příliš výrazně. 
Velmi jednoduché je barvení se Swiss O Par Barva na obočí a řasy (koupit v e-shopu), která nabarví obočí ve dvou krocích – nejprve nanesete speciální vodičku a pak přiloženým hřebínkem barvu gelové konzistence. Za dvě minuty máte hotovo a efekt vydrží několik týdnů. Snadno dostupná je i Kallos Profi Pil Eyelash and Eyebrow barva na obočí a řasy (koupit v e-shopu), která je založená na bázi peroxidu, jenž smícháte s přípravkem, a tak je efekt dlouhodobější.
 působení

5. Nechte působit

Pokud chcete spíš světlejší odstín, postačí doba působení zhruba dvě až tři minuty. Pokud potřebujete tmavší odstín, nechte barvu působit čtyři až pět minut, u peroxidové to může být i o něco déle. Poté barvu odstraňte navlhčeným vatovým tamponkem. Při prvním barvení je každopádně lepší barvit raději kratší dobu, a pokud výsledek nebude dostatečně intenzivní, tak proces zopakovat.
vychytejte detaily

6. Vylaďte detaily

Teď už je vaše obočí mnohem výraznější. Než se pustíte do jakékoli další péče, vyčkejte 24 hodin. Pak už se jen vyzbrojte správnými pomocníky, kteří se postarají o zbytek. Pokud je tedy vaše obočí například kratší, než by mělo být, nebo by na některých místech potřebovalo zahustit, zkuste klasickou tužku nebo třeba Flormar fix na obočí (koupit v e-shopu), se kterým se velmi dobře pracuje, či Gabriella Salvete Tetovací pero na obočí (koupit v e-shopu), jež perfektně doladí profi vzhled vašeho obočí.

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Hana Cinkaničová 15.listopadu 2021
Dobrý den,
ráda bych se dověděla Vaší radu, obočí mám velmi světlé a téměř žádné, jak vytvořit případně tetovací tužkou, odmítám tetování.
Děkuji za radu.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít