Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 nejčastějších chyb při čištění zubů. Děláte je také?

5 nejčastějších chyb při čištění zubů. Děláte je také?

5 nejčastějších chyb při čištění zubů. Děláte je také?

9. března 2021 od Vanda Vízková

9. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Čištění zubů přece není žádná věda. Není… a zároveň je. Správně si čistit zuby je jednoduché. Spousta z nás tuto důležitou rutinu ale podceňuje a zbytečně při ní chybuje. Jaké maličkosti stačí změnit, abyste následně nemuseli u zubaře nechat výplatu i drahocenný čas?

1. Kartáček na věky věků

Občas to vypadá, že si někteří lidé se svým kartáčkem slíbili věrnost až do smrti. Přitom byste kartáček na zuby měli měnit nejméně každé tři měsíce, ideálně ještě častěji. A to zejména v případě, že jste prodělali nějakou nemoc. Bakterie v kartáčku totiž přežívají a jeho opětovným používáním je vracíme do těla. Dalším signálem pro výměnu je to, když vlákna kartáčku mění barvu a začínají trčet různými směry. Používáním takového kartáčku si koledujete nejen o špatné vyčištění zubů, ale i o poškození skloviny nebo dásní.

Tip redakce:
Zkuste
DentaMax Zubní kartáček Bamboo měkký (koupit v e-shopu) – má jemné, rovně střižené štětiny s mikročásticemi aktivního uhlí a je vyroben z ručně broušeného bambusu.

2. Příliš tvrdý nebo příliš měkký kartáček

Myslíte si, že čím tvrdší kartáček budete používat, tím důkladněji zuby vyčistíte? Bohužel ne. Výsledkem často bývají podrážděné, nebo dokonce poraněné dásně. Ale ani příliš měkký kartáček vám nemusí udělat dobrou službu. Důležité je mít na paměti, že čím měkčí vlákna kartáčku máte, tím déle a důkladněji s ním musíte zuby čistit.
 

3. Špatná velikost mezizubního kartáčku

Velkou chybou je používání jednoho kartáčku na mezizubní prostory v celých ústech. Mezery mezi zuby máte různě velké a když mezizubní kartáčky vybírá dentální hygienistka, doporučí klidně až čtyři různé velikosti. Jen správně zvolený kartáček mezizubní prostory vyčistí opravdu dobře. Příliš malý kartáček nesebere všechny nečistoty, velký může zase poškodit nebo poranit dásně. Výběr velikostí proto nechte raději na profesionálovi. Počítejte ale s tím, že velikost mezizubních prostor se mění a je proto nutné čas od času nechat kartáčky znovu prozkoušet.

Tip redakce:
Nejste si jistí, jaké mezizubní kartáčky používat, a termín zubní hygieny je v nedohlednu? Zkuste
TePe 6ks Mezizubních kartáčků Angle Mixed Pack (koupit v e-shopu). Balení obsahuje kartáčky šesti různých velikostí a vy můžete v klidu vyzkoušet, které vám sedí nejlépe.

4. Zubní pasta všechno spraví

Zubní pasta proti paradontóze, na bělení zubů, intenzivně čisticí… Zubních past je sice na výběr spousta, je ale nutné říct, že jejich funkce jsou podpůrné a nikoli samospásné. Nečekejte, že budete pít kávu a kouřit a jen díky zubní pastě budete mít oslnivě bílý chrup. Základem je většinou řešení problému u odborníka. Ten ošetří odhalené krčky, léčbou zklidní zanícenou dáseň nebo vám vybělí zuby. Poté je klíčová pravidelná a precizní čisticí technika. A teprve pak přichází na scénu zubní pasta. Ta spolu s vhodnou léčbou a správným čištěním pomůže udržet váš problém na uzdě, předejít jeho výskytu, případně jeho návrat alespoň významně oddálit.
Tip redakce:
Vedle nešlápnete s žádnou zubní pastou. Pokud si ale chcete být jistí, že uleví vašim citlivým zubům, bude chránit dásně a zároveň i bělost skloviny, vyzkoušejte
Sensodyne Zubní pastu s fluoridem Sensitivity & Gum Whitening (koupit v e-shopu), která se na tyto tři nejvýraznější problémy zaměřuje.

5. Čištění zubů u TV

Dělat tu samou věc několikrát denně už od narození není žádná zábava, a tak není divu, že si spousta lidí čistí zuby před televizí nebo u toho kouká do mobilu. Problém je, že se do zábavy často zaberete natolik, že si vůbec neuvědomíte, jak správně a jestli vůbec jste si vyčistili tu či onu partii v ústech. Výsledkem bývá odbyté nebo dokonce úplně opomenuté vyčištění některých míst. A stává-li se vám to často, zakládáte si na kazy a paradontózu. Víme, že to není zábavné, ale zkuste se na dvě minuty koncentrovat opravdu jen na své zuby a to, kde a jakým způsobem je čistíte. Vrátí vám to perfektním stavem.

TIP: Zubní kartáčky klasické, elektrické i mezizubní, zubní nitě, nepřeberný výběr zubních past i ústních vod a další produkty, které zajistí zdraví i bělost vašich zubů, najdete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít