Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 mýtů v péči o obočí: Neškodíte si zbytečně?

5 mýtů v péči o obočí: Neškodíte si zbytečně?

5 mýtů v péči o obočí: Neškodíte si zbytečně?

15. března 2021 od Vanda Vízková

15. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Máloco hraje v našem obličeji tak velkou roli jako obočí. V péči o něj se ale dopouštíme zbytečných přehmatů, které našemu vzhledu ubližují. Máme pro vás 5 nejrozšířenějších mýtů, které úpravu obočí provází. Dejte si na ně pozor.

Mýtus č. 1: Obě obočí musí být úplně stejná

Nemusí, dokonce to ani nejde. Je to anatomicky vyloučeno, protože každá polovina našeho obličeje je jiná a obočí není výjimkou. Na druhou stranu není ani žádoucí, aby se obočí lišila výrazně. Před úpravou, a to jak trháním, tak líčením, si délku i tvar obočí vyměřte pomocí tužky nebo podle šablony. Důležité je ohlídat, aby obě obočí měla stejný začátek, konec a také přibližný tvar.

Mýtus č. 2: Když si obočí vytrhám moc, už nedoroste

Pokud se to stane jednorázově, nemusíte se bát. K tomu, aby došlo k poškození vlasových folikul a k ustání růstu chloupků, je musíte vytrhávat dlouhodobě a systematicky. V případě, že se trhání obočí právě z tohoto důvodu obáváte, ale přesto ho nechcete nechat neupravené, zkuste chloupky místo trhání seřezávat. Pomocí Gabriella Salvete Seřezávače chloupků na úpravu obočí (koupit v e-shopu) přebytečné chloupky mimo žádoucí tvar jemně seřízněte.

Mýtus č. 3: Obočí musí mít stejnou barvu jako vlasy

Platí i neplatí – jak kdy! Pokud je vám -náct nebo kolem dvacítky, můžete si dovolit mít platinové nebo růžové vlasy a černé obočí. Mladá zajímavá tvář extravaganci unese. S přibývajícím věkem by se ale barva vašeho obočí měla barvě vlasů blížit, lišit by se měla maximálně o dva odstíny. Obočí ale nebarvěte tou samou barvou, kterou si nanášíte na vlasy, nebo rozhodně ne sama. Buď se vydejte do brow baru či ke kosmetičce, nebo při domácím barvení sáhněte po barvě určené přímo na obočí, například po Swiss O Par Barvě na obočí a řasy hnědé (koupit v e-shopu).

Mýtus č. 4: Po odstranění voskem roste obočí rychleji

Naopak! Vosk na rozdíl od ostatních metod vytrhne i jemné, krátké nebo světlé chloupky, tedy ty, které za normálních okolností nevidíme nebo nezvládneme vytrhnout pinzetou či nití. Nejen linie obočí, ale i plošky kolem něj tedy působí čistším dojmem a vydrží takové déle. Jedinou nevýhodou je, že tento způsob vytrhávání obočí vyžaduje jistou zručnost a preciznost, abyste nevytrhali i to, co nechcete.

Mýtus č. 5: Na úpravu obočí je nejlepší tužka

Jak pro koho. Pokud máte husté obočí, které nepotřebuje opticky přidat objem, tužku na obočí nepotřebujete. Plně vám postačí obočí pročesat třeba Maybelline New York Gelovou řasenkou na obočí Brow Fast Sculpt (koupit v e-shopu), která vaše husté chloupky barevně zvýrazní, učeše do požadovaného tvaru a v něm následně zafixuje. Srovnání tvaru chloupků a trvalejší fixaci vám zajistí také paletky, které obsahují voskové barvy nebo barevné pudry a fixační vosk. Na rozdíl od řasenky na obočí můžete volit i intenzitu barevného zvýraznění podle množství naneseného pudru či vosku. Vyzkoušejte třeba Gabriella Salvete Paletu na obočí (koupit v e-shopu). Pro přirozené zvýraznění bez ostrých linií, které mohou při líčení obočí tužkou někdy vzniknout, pak zvolte Dermacol Pudrový stín na obočí (koupit v e-shopu). Měkkou aplikační houbičkou ho naneste na obočí a pomočí štětečku nebo kartáčku pročešte pro přirozený výsledek.

TIP: Další produkty na úpravu obočí najdete v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít