Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 důvodů, proč vás pálí oči, a jak se toho rychle zbavíte!

5 důvodů, proč vás pálí oči, a jak se toho rychle zbavíte!

5 důvodů, proč vás pálí oči, a jak se toho rychle zbavíte!

23. dubna 2021 od Vanda Vízková

23. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Pálení, řezání, slzení, a někdy dokonce i rozostřené vidění. Ačkoli běžně vidíte jako rys, najednou vaše oči začaly sužovat tyto neduhy? Nemusíte hned spěchat pro brýle. Důvody, proč vás oči trápí, mohou být banální a také snadno odstranitelné. Zjistěte, jestli se vás také týkají.

1. Nečekaná alergie

Nikdy vás žádná alergie netrápila, tak proč by měla nyní? Protože jste ji právě mohli získat. Tím, jak stárneme, se přirozeně oslabuje náš imunitní systém. A alergie je vlastně přehnaná reakce našeho imunitního systému na různé alergeny. Těmi nejčastějšími v této roční době jsou jarní pyly. Pokud vás tedy s nástupem jarních měsíců začaly pálit a slzet oči, zkuste si v lékárně koupit léky na alergii. Jestliže vás problému zbaví, objednejte se na alergologii, kde vám výskyt alergie potvrdí nebo vyvrátí. Sami také posilujte svou imunitu – kromě potravin posilujících obranyschopnost organizmu konzumujte i přírodní MaxiVita Herbal Bylinný elixír rakytník + vitamín C (koupit v e-shopu).

2. Průvan a paprsky

Po podzimních a zimních měsících, kdy převažuje šero, mohou být oči drážděné i ostrými jarními paprsky. Než si vaše oči na změnu světelných podmínek přivyknou, noste ven raději sluneční brýle. Dobře ale vybírejte! Brýle by vám měly sedět, především v oblasti kořene nosu. Když brýle nesedí a hodně jimi profukuje vzduch, může i tento „průvan“ oči velmi dráždit a způsobovat pálení a slzení.

3. Nešetrné odličování

Příčnou pálení očí může být také způsob, jakým z nich odstraňujete líčidla. Pokud je odličujete drhnutím tamponkem sem a tam, je možné, že se vám do očí dostávají zbytky líčidel a také odličovač. To vše může oči výrazně dráždit. Nejlepší je nejprve tampon s odličovačem na oko přiložit a nechat chvíli působit, aby mohl líčidla rozpustit. Poté je mnohem jednodušeji setřete – správným směrem od kořínků řas ke konečkům a od vnitřního koutku oka k vnějšímu. Určitě neuděláte chybu, když zvolíte odličovač pro citlivé oči, například Mixa Dvoufázový odličovač očí Optimal Tolerance (koupit v e-shopu).

4. Dráždění krémy a líčidly

Nejen odstraňování, ale i nanášení péče a líčidel do okolí očí může být zdrojem nepříjemného pálení a slzení. Pokud si oční krém nanášíte příliš blízko očí, může se vám mrkáním nebo neobezřetným promnutím dostat dovnitř a podráždit je až k slzám. L’Oréal Paris Oční krém Revitalift Laser X3 (koupit v e-shopu) má skvělý aplikátor, který vám pomůže nanést a zapracovat krém do pleti kolem očí, takže nehrozí zanesení krému do očí rukama. Velmi pečlivě vybírejte i řasenku, a hlavně nezapomínejte na to, že ji po otevření můžete používat jen tři měsíce. Jinak se v ní množí bakterie a mikroorganismy, které mohou způsobit podráždění vašich očí i pleti v jejich okolí. Takže pokud vám doma leží řasenka delší dobu, vyměňte ji. Třeba za Gabriella Salvete Řasenku Panoramico Urban Protection (koupit v e-shopu), která obsahuje černé uhlí, jež pomáhá chránit řasy a oči před toxiny z okolního prostředí.

TIP: Odličovače, oční krémy i líčidla vhodné pro váš věk, typ pokožky i citlivost vašich očí si vyberete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

5. Namožené oči

Home office a nucené delší pobyty doma ještě umocnily už tak dlouhé zírání do obrazovek počítačů, mobilů i televizorů. Když pomineme přirozenou únavu a namáhání očí vzniklé jako přímý důsledek několikahodinového sezení před obrazovkou televize, počítače nebo nad mobilem, musíme vzít v úvahu i jejich záření. Moderní displeje vyzařují modré světlo, které v nadměrné míře rozlaďuje náš přirozený biorytmus a velmi unavuje oči. Oči vás tedy mohou pálit i z důvodu namožení a nadměrného vystavení působení modrého světla. Oči zklidníte pomocí kapek do očí a nekompromisním zkrácením pobytu u obrazovek všeho druhu. Místo vypisování zpráv na mobilu si s přáteli raději zavolejte a pokud večer potřebujete „ukolébavku“, zkuste místo televize raději knihu. Čtení sice namáhá oči také, ale světlo lampy bývá většinou teplé a u knihy také usneme dříve než u televize, námaha je tedy pro oči mnohem menší.
Tip redakce:
Unaveným očím uleví a celkově je udrží v kondici doplněk stravy
MaxiVita Premium Zdravé oči měsíček lékařský (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít