Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 chyby, které děláte v péči o obočí. Napravte je!

3 chyby, které děláte v péči o obočí. Napravte je!

3 chyby, které děláte v péči o obočí. Napravte je!

6. června 2022 od Lenka Knápková

6. června 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jak mít krásné obočí, aby mělo přirozený tvar a hezky rámovalo obličej? Věděla jste, že obočí dává vašemu obličeji výraz? Obočí je na našem obličeji velmi důležité, zvýrazňuje oči, rámuje obličej a dotváří celkový vzhled tváře. Péči o něj nepodceňujte a starejte se o něj správně.
Přinášíme vám 3 nejčastější chyby, které v úpravě obočí děláme, a rady, jak se jich vyvarovat.

1. Chyba: nevhodná barva obočí

Obočí by mělo vždy korespondovat s barvou vlasů, proto by zejména světlovlasé a zrzavé ženy měly zpozornět. Pokud máte od přírody obočí příliš světlé, až skoro neviditelné, je potřeba ho trochu dobarvit. Barvu vybírejte ovšem citlivě, není nic horšího než blondýnka s černým obočím. Zkuste začít se světlejšími odstíny, a pokud nebudou mít efekt, zkuste o odstín tmavší. Perfektně drží gel Flormar Gel na obočí (koupit v e-shopu), který obočí skvěle obarví a tím podtrhne tvar. Gel je voděodolný a vytvoří matový vzhled po celý den.
1.	Chyba: nevhodná barva obočí
Vyzkoušet můžete také Maybelline gelovou řasenku na obočí Brown Fast Sculp (koupit v e-shopu), která perfektně obarví chloupky a obočí zafixuje v požadovaném tvaru.

Pokud tedy rapidně změníte barvu vlasů, pak nezapomínejte přizpůsobit i barvu obočí.  Domácí barvení příliš nedoporučuji, zvlášť pokud barvíte poprvé. Raději se svěřte do rukou profesionálům

2. Chyba: příliš vytrhané obočí

Tenké a domalované linky místo obočí se už dnes nenosí. Dnes je trendem především přirozenost. Příliš tenké obočí přidává věk a zejména zralou pleť dělá ještě starší. Vytrhávejte proto jen chloupky, které přesahují přirozenou linii jeho tvaru. Pokud máte tenčí obočí, můžete ho jemně dokreslit pomocí tužky na obočí Dermacol Tužka na obočí Eybrown Matic (koupit v e-shopu). Ta má měkkou a krémovou konzistenci pro přirozenější tvar a z druhé strany má praktický kartáček, kterým obočí pročešete a barvu jemně rozetřete.
2.	Chyba: příliš vytrhané obočí
Tip redakce:
Aby trhání obočí pinzetou méně bolelo, zkuste ho několikrát přejet kostkou ledu. Kůži kolem obočí led trochu umrtví a úprava nebude tolik bolestivá.

3. Chyba: špatný tvar

Perfektně vytvarované obočí umí změnit výraz vaší tváře.
3.	Chyba: špatný tvar
  • Například ostře řezaný tvar obočí může způsobit, že budete působit na své okolí nepřístupně a nepříjemně.
  • Kulatý tvar zase může působit komicky.
  • Oblouk by měl vždy ze dvou třetin směřovat nahoru a z jedné třetiny dolů. Ideální je vycházet z přirozeného tvaru obočí a jen ho lehce poupravit.
  • Vytrhávejte chloupky pouze ze spodní části, a pokud máte velmi husté obočí, lehce ho protrhejte.
  • Nesnažte se tvar svého obočí moc měnit, můžete si tak způsobit více škody než užitku.
  • Pro úpravu obočí si pořiďte především kvalitní pinzetu Sally Hansen Precizní pinzeta (koupit v e-shopu), která má šikmé hroty pro perfektní vytrhávání.
  • Pro dokonalý tvar používejte také Gabriella Salvete Štětec na obočí (koupit v e-shopu), kterým obočí pročešete a přebytečné chloupky můžete lépe zastřihnout
Tip redakce:
Pokud máte obavu, že si nedokážete obočí upravit ke své spokojenosti, objednejte se do tzv. brow baru, kde vám obočí upraví a obarví vyškolený personál. Nemusíte tam ale chodit každý měsíc, zkrátka můžete okouknout, jak na to, a příště vyzkoušet
sama doma.  

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít