Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Testujeme: Bezoplachové balzámy na vlasy

Testujeme: Bezoplachové balzámy na vlasy

Testujeme: Bezoplachové balzámy na vlasy

9. září 2018 od Pavla Maříková

9. září 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Zdravé a krásné vlasy chce mít každá z nás. Ne vždy však máme dostatek času na správnou aplikaci a především působení kondicionéru, nebo dokonce masky na vlasy. Pro takovéto příležitosti jsou pak ideální bezoplachové balzámy na vlasy. Hned pět z nich, které můžete běžně zakoupit v drogerii, jsme v redakci vyzkoušely a podělíme se s vámi o výsledné hodnocení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

NIVEA Regenerační bezoplachový kondicionér Hairmilk 7 Plus

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Bezoplachový kondicionér určený především pro jemné vlasy. Kombinuje hned 7 výhod najednou: pečuje do hloubky, usnadňuje rozčesávání, chrání před horkem, posiluje, hydratuje, dodá objem i lesk.

Hairmilk 7 Plus (Nivea)

Můj názor:

Mám velmi jemné vlasy, které na všechny těžší a mastnější pečující kondicionéry reagují velmi špatně. Jsou zplihlé a ztrácejí objem. Proto jsem tento lehoučký kondicionér, který se navíc nemusí oplachovat, velmi uvítala. Hned po první aplikaci jsem měla dojem, že vlasy jsou mnohem více provzdušněné a vizuálně působí bohatěji. Konečky vlasů, které mám sušší, vypadaly zdravěji a hydratovaněji. Sprej vyzkoušela i moje dcerka, která má vlasů naopak opravdu hodně a špatně se jí rozčesávají. I v tomto případě přípravek zabodoval. Vlásky jsme rozčesaly bez jediné slzičky během chvilky.

Rozčesávání: 100 %
Jak jsem již zmínila výše, sprej usnadnil rozčesávání jak vlhkých, tak i suchých vlasů na 1*. Navíc stačilo aplikovat skutečně jen malé množství přípravku.

Efekt na vlasech: 90 %
Jemné vlasy získaly objem a lehkost. Lépe se s nimi pracovalo i v rámci stylingu. Celkově působí zdravěji a zářivěji.

Objem: 100 %
Sprej dodá objem i těm nejjemnějším vlasům. Tento efekt navíc vydržel hned několik dnů!


Hodnocení: 5/5

 


L’Oréal Elseve Posilující sprej pro vlasy namáhané teplem Arginine Resist X3

Helena Hladíková, redaktorka

Dvoufázový bezoplachový expres balzám ve spreji poskytuje zejména slabým vlasům s tendencí vypadávat potřebnou výživu, hydrataci a regeneraci. Sprej je obohacený o Arginine a Shine-Care, posiluje vlasové vlákno, zabraňuje lámání vlasů a chrání je před teplem a UV zářením.
Arginine Resist X3 (L’Oréal Elseve)

Můj názor:

Vlasy se mi dost mastí a jsou náročnější na udržení fajn účesu, proto musím často sáhnout po fénu. Navíc jsou dost namáhané od sluníčka, takže jsem hledala přípravek, který by je co nejrychleji zregeneroval a poskytl jim i nějakou tu ochranu. Bezoplachové spreje jsem dosud nezkoušela, byla to pro mě novinka, ale musím říct, že velmi příjemná a mile překvapivá. Bála jsem se hlavně toho, že vlasy budou po použití zplihlé, což je můj problém u většiny vlasové kosmetiky, kterou vyzkouším. Ale nic takového se naštěstí nekonalo. Za mě tedy určitě velmi dobrá zkušenost.

Rozčesávání: 90 %
S rozčesáváním jsem dříve nemívala potíže, mám i celkem krátké vlasy, ale teď v létě se s „vrabčím hnízdem“ potýkám docela často. Sprej však zafungoval výborně, vlasy šly krásně hladce učesat, nic nikam „netrčelo“, takže jsem byla spokojená.

Efekt na vlasech: 70 %
Vlasy měly po použití rozhodně hebčí strukturu, lépe se s nimi při stylingu pracovalo a myslím, že jim tato regenerační péče celkově velmi prospěla.

Objem: 80 %
Očekávala jsem, že vlasy budou zplihlé už první den dopoledne, ale účinek spreje mě příjemně překvapil. Nejen, že vlasy nezplihly a nebyly mastné, ale pocit nadýchanosti vydržel až do druhého dne. Sprej jsem zkoušela zrovna v období extrémních veder, kdy bylo takřka nemožné mít ráno vlasy jako čerstvě umyté, ale i tak kupodivu obstál. Myslím, že za normálních podmínek bude na mých vlasech fungovat ještě lépe. 


Hodnocení: 4/5

 


Pantene PRO-V Sprej na vlasy pro intenzivní obnovu Intensive Repaire

Eva Suchomelová, redaktorka

Okamžitě zajistí lesk a hebkost vlasů a chrání je proti poškození, způsobenému jejich úpravou. Dá se použít na vlhké i suché vlasy a neoplachuje se.Pantene Intensive Repair

Můj názor:

Mé dlouhé vlasy se i přesto, že nejsou husté, často cuchají. Navíc po létě byly vysušené a polámané, proto jsem uvítala možnost vyzkoušet tuto intenzivní obnovující péči ve spreji. Před použitím se musí protřepat, aby se obě složky přípravku spojily. Vyzkoušela jsem sprej na suché vlasy a po nastříkání jsem je pročesala rozčesávacím kartáčem. Po prvním nastříkání se veškerá tekutina vsákla do vlasů, takže po pročesání byly už úplně suché. Aplikovala jsem tedy přípravek ještě jednou a tentokrát už trvalo asi 15 minut, než se přípravek do vlasů vstřebal a mokrý efekt zmizel. Přípravek není primárně určen pro podporu nebo zvětšení objemu vlasů. Vlasy jsou jakoby nadýchané při aplikaci v předklonu a několik desítek minut po ní. Pak objem ztratí. Po použití byly vlasy hebké na dotek a vypadaly oživeně. Perfektně a bez problémů se rozčesávaly a dlouho po použití přípravku příjemně voněly.
 
Rozčesávání: 100 %
Vlasy se mi po aplikaci krásně rozčesávaly, a to i přes jejich přirozený sklon se cuchat.
 
Efekt na vlasech: 90 %
Viditelně se zlepšil vzhled mých vysušených a po létě poničených vlasů, krásně se leskly a dlouho jemně voněly.
 
Objem: 20 %
Výrobce neslibuje objem vlasů, takže jsem tento efekt ani neočekávala. Při aplikaci v předklonu se vlasy trochu nadýchnou, ale efekt většího objemu mizí po několika desítkách minut, pokud jej nepodpoříte fénováním, natáčkami či jiným způsobem.


Hodnocení: 4/5

 


L´Oreál Paris Botanicals Bezoplachový kondicionér Fresh Care

Kateřina Novotná, asistentka redakce

Kondicionér určený pro suché, barvené vlasy, vytváří lesk a jemnost vlasů po celý den.  Neobsahuje silikony a parabeny, je obohacen o výtažek z muškátu a svěží květinovou vůni.
Botanicals Fresh care (L´Oreál Paris)

Můj názor:

Mám vlasy namáhané častým barvením a úpravami s použitím pudrového tužidla, které vlasy vysouší. Kondicionér se dobře nanáší, příjemně voní a vlasy jsou po něm jemnější, výrazně lesklejší a hydratované. Dobře se po něm rozčesávají a v případě zaplétání do copu se s nimi dobře pracuje. Doporučila bych jej spíše na delší vlasy a tvarování vln.
 
Rozčesávání: 90 %
Usnadnil rozčesání a tvarování do účesu.
 
Efekt na vlasech: 90 %
Vlasy jsou po aplikaci jemnější a dobře tvarovatelné, výrazně víc lesklé. Dobře se s nimi pracuje pro vytvarování účesu, zaplétání. Lesk a zdravý vzhled vydrží skutečně celý den a květinová vůně je příjemným bonusem.
 
Objem: 100 %
Sprej vlasy oživí a dodá jim lesk a zdravější vzhled.


Hodnocení: 4/5

 


Gliss Kur Regenerační expres balzám Total Repair

Jana Kantorová, šéfeditorka

Regenerační balzám dodává vlasům intenzivní péči. Kúra posiluje vlasovou strukturu od kořínků až ke konečkům a dodává jim potřebnou pružnost. Okamžitě po aplikaci usnadňuje rozčesávání a zároveň redukuje lámavost vlasů. Vlasy po aplikaci zůstávají na dotek jemnější a září intenzivním leskem.
Total Repair (Gliss Kur)

Můj názor:

Mám velmi jemné vlasy, které jsou navíc po porodu druhé dcery v žalostném stavu - vysušené s roztřepenými konečky. Dlouho jsem tak hledala produkt, který by je regeneroval, dodal jim výživu a zároveň způsobil, že se vlasy budou lesknout. Bezoplachový kondicionér mě mile překvapil. Krásně voní, snadno se nanáší, je účinnější než běžný kondicionér, po delším používání jsou vlasy lesklejší, silnější a necuchají se. Ubylo roztřepených konečků a mnohem méně mi vlasy vypadávají. Přestože se může balzám nanášet i na úplně suché vlasy, osvědčilo se mi nastříkat ho do vlhkých vlasů vysušených pouze ručníkem. Vadil mi totiž mokrý efekt, který balzám na několik minut způsobil. A hlavně jsem chtěla využít i benefitu snadnějšího rozčesávání vlasů.

Rozčesávání: 100 %
S rozčesáváním mám běžně problém i při používání běžného kondicionéru. Tento mě ale dokonale přesvědčil. Po nanesení do vlasů vysušených ručníkem je lze velmi snadno a rychle rozčesat.

Efekt na vlasech: 95 %
Hned po prvním použití jsem na vlasech viděla rozdíl. Byly příjemné na dotek a leskly se. Bohužel lesk nevydržel celý den, ale i tak jsem pozitivní účinek na vlasech viděla dlouho.

Objem: 10 %
Výrobce balzámu neslibuje dodání objemu, a proto jsem ho ani neočekávala. Produkt tak sice objem nedodává, ale mile mě překvapilo, že na rozdíl od masek na vlasy je balzám nezatěžuje a nezpůsobuje plihnutí.


Hodnocení: 4/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít