Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nakrátko: Letní účesy podle celebrit

Nakrátko: Letní účesy podle celebrit

Nakrátko: Letní účesy podle celebrit

19. července 2017 od Karolína Hornová

19. července 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Pavel Kabelák

Krátkými vlasy loni šokovala něžná Emma Watson. Letos už se to účesy pro krátké vlasy jen hemží. Kterými celebritami se pro krátké střihy vlasů můžete inspirovat a jak účesy tvořit? Radí profesionální kadeřník Pavel Kabelák.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Něžná blondýnka Michelle Williams: Romantika nakrátko a bez práce

Herečka vystřídala už mnoho krátkých účesů i odstínů blond. Začátkem roku se ukázala v novém sestřihu s překládanou patkou a vypadala opět božsky. Její účes je důkazem toho, že i krátký sestřih může působit romanticky a něžně. A jak ho komentuje kadeřník? „Tento typ účesu je velice oblíbený, je takřka bezúdržbový a je vhodný pro různé věkové kategorie. Základem je kvalitní střih, dobře zvolená péče na ošetření vlasu a minimum stylingu na úpravu,“ pochvaluje si Pavel Kabelák a dodává: „Barevně bych doporučoval spíše jemné tóny a plastické probarvení podle typologie zákazníka.“ Účes snadno upravíte do původní podoby stylingovým gelem a fixačním lakem.

Nakrátko: letní účesy podle celebrit


Cara Delevingne zase šokovala: Na ježka to může slušet i vám

Tentokrát to nebylo charakteristickým hustým obočím, ale účesem, který chce hodně odvahy. A podle Petra Kabeláka také jisté genetické dispozice… „Toto je extravagantní styl, jehož základem je dobrý tvar hlavy. Zákaznice musí mít výrazné rysy, střih musí korespondovat se stylem a osobností klientky, popisuje odborník a zdůrazňuje, že takto výrazný sestřih si můžete dovolit podtrhnout i neméně extravagantní barevností: „Co se týče barvy, určitě jsou na místě výrazné a dominantní odstíny.“ Velkou výhodu má tento účes, i co se týče údržby: „Stylingu v tomto případě není potřeba,“ říká kadeřník. Stačí dostatek kuráže.

Nakrátko: letní účesy podle celebrit


Odbarvená Katy Perry: Nespoutaná osobnost, vyjádřená účesem

Zpěvačka také není žádná slečinka, co sedí v koutě. Svými sestřihy a účesy to dala už několikrát najevo. Letos v květnu se ukázala v krátkém sestřihu s odbarvenou kšticí. „Tento styl účesu patří do kategorie takzvaného rozverného stylu,“ komentuje to Pavel Kabelák. „Doporučil bych ho spíše mladším zákaznicím. Podtrhuje osobnost klientky a její nespoutanost. Barevně nejsou dány limity, jen se musí brát ohled na typologii zákaznice,“ dodává. Jde tedy o ideální účes na aktuálně velmi módní experimenty s pastelovými barvami. Co se týče stylingu, doporučuje třeba tvarující a matující pastu, která udělá dojem „učesaná větrem“.

Nakrátko: letní účesy podle celebrit


Královna Tilda Swinton: Elegantní vlnění

Jednou z již dlouho vládnoucích královen krátkých účesů je herečka Tilda Swinton. Svoji vlnu neodhodila ani letos a opět upoutává účesem v lehce pánském stylu, který se s mírnou úpravou skvěle hodí i na slavnostní příležitosti. „Tento typ večerního účesu je lehce extravagantní, je vytvořen z krátkých vlasů, kde na koruně jsou vlasy delší,“ komentuje odborník a dodává, že vytvoření takového účesu není zdaleka tak problematické, jak by mohlo vypadat: „Důležité je před úpravou natužení koruny vlasů – lze použít třeba „push-up“ tužicí pudr či pěnu. Následně tupírovacím hřebenem vlasy po sekcích natupírovat, zpracovat do finálního účesu a zafixovat lakem.

Nakrátko: letní účesy podle celebrit


Šarmantní Audrey Tautou: Učesaná-neučesaná po francouzsku

Krátké vlasy, to zdaleka nemusí být jen účes „na kluka“.  Pro začátek (nebo pokud nemáte dostatek kuráže pro extravagantní sestřih) se můžete inspirovat třeba francouzským šarmem herečky Audrey Tautou. Pokud nemáte přirozeně vlnité vlasy, vsaďte na trvalou, která letos opět v plné síle přišla do módy. „Opět jde o bezúdržbový styl, jehož základem je kvalitní střih. Účes vyzařuje něžnost a romantičnost,“ říká Pavel Kabelák. Barevně doporučuje spíše přírodní odstíny podle typologie zákaznice. Pro oslňující vzhled radí kvalitní péči na vlasy a stylingový tvarující přípravek do vlhkých vlasů, které necháte přirozeně uschnout nebo vyfoukáte fénem s difuzérem.

Nakrátko: letní účesy podle celebrit


 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Pavel Kabelák

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Pavel Kabelák
Profesionální kadeřník a majitel kadeřnického salonu
7
"Jméno mého kadeřnictví není jen název – 'mít šmrnc' je moje motto."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít