Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dokonalý účes podle tvaru obličeje

Dokonalý účes podle tvaru obličeje

Dokonalý účes podle tvaru obličeje

13. listopadu 2017 od Anna Adlerová

13. listopadu 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Podle tvaru obličeje můžete vybírat různé věci. Ať už se jedná o doplňky, které vám budou slušet, o techniky stínování obličeje pomocí make-upu nebo třeba vhodný účes. Správně zvoleným stylingem můžete obličej rafinovaně dotvarovat. Chcete vyvážit jeho nedostatky? Naučte se, jaký styling je pro vás ten pravý, a odhalte svoji nejkrásnější tvář!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Oválný, hranatý, nebo kulatý…? Víte, jaký typ obličeje máte zrovna vy?  Pokud si nejste jisté, namalujte si obrys tváře rtěnkou na zrcadlo a zjistěte, jakému tvaru se nejvíce podobá, a nebo zkuste náš návod, jak přesný tvar zjistit. Indikátorem pro vás budou poměry stran obličeje, zaoblené nebo ostré hrany či špičatá brada.


Kulatý obličej

Kulatý obličej má všechny strany zhruba stejně dlouhé se zaoblenými tvary a širokými lícními kostmi. Určitě se vyvarujte účesů s ofinou, v nichž váš obličej zapadne. Vy ho naopak potřebujete trochu prodloužit. K tomu vám dobře poslouží účesy, které mají objem v horní části. Objemu od kořínků vlasů dosáhnete objemovými spreji, jako je třeba Toni&Guy Sibling 3D Volumiser Spray.

Kulatý obličej

Naopak ve spodních částech kolem tváře budou lepší vlasy bez objemu. Vyzkoušejte třeba různé obdoby falešných culíků s natupírovanou sekcí nad čelem. Na dlouhovláskách budou dobře vypadat i rozpuštěné vyžehlené vlasy. Ty zkuste ozvláštnit natupírováním sekce nad čelem a sepnutím sponkou na temeni.  Dobrým přítelem na cesty a zároveň nouzovým řešením pro umaštěné kořínky vlasů pro vás bude suchý šampon ve spreji. Vyzkoušejte například úžasně voňavé suché šampony Miracle Dry Shampoo od Aussie.


Hranatý obličej

Pokud máte širokou tvář s ostře řezanou čelistí a vyrovnanými poměry stran obličeje, vaším typem je čtverec. Tento typ obličeje nejlépe vytvarujete pomocí vln a kudrlinek v okolí čelisti, které váš obličej krásně zjemní a vybalancují. Zaměřte se na vlnitý styling.

Hranatý obličej

Kupte si kvalitní kulmu nebo žehličku na vlasy a ujistěte se, že vždy kolem obličeje alespoň nějaký ten vlnitý pramínek budete mít. Vhodné jsou i vysoko vyčesané drdoly, culíky a copy, ale nikdy nezapomínejte na pár pramínků, které by rámovaly obličej. S těmi nikdy neuděláte chybu. A pokud je ještě natočíte, bude to úplně perfektní. Pokud dodržíte toto jednoduché pravidlo, obličej se vám zjemní a bude připomínat oválný typ. Vlnky vám krásně podrží spreje na podporu vln, které pomohou vlny definovat, a prodlouží i jejich výdrž. Vsaďte třeba na Curl Sculpting Spray od Toni&Guy.

Sluší vám zkrátka jistá asymetrie! Ať už se jedná o pěšinku na bok, nebo ofinu sčesanou do patky k jedné straně. Dobrou volbou jsou pro vás provzdušněné vyfoukané vlasy fénem. Rozhodně zapomeňte na upláclé vlasy k hlavě a rovnou pěšinku uprostřed hlavy.


Špičatý obličej

Tento typ má čelo výrazně širší než oblast čelisti. Abyste tuto dysbalanci vyrovnali, dbejte na to, abyste měly největší objem vlasů v oblasti čelisti a nejmenší tam, kde je obličej nejširší, tedy v oblasti čela. Budou vám slušet podtočené a vyfoukané účesy, které dodají objem do spodní části. Nebo vlasy natočené na natáčky či kulmou zhruba od poloviny hlavy. Pokud budete volit ofinu, vsaďte ofinu do očí s dlouhými prameny. Kratším vlasům prospívá ležérní, třeba i jemně rozcuchaný vzhled. K uhlazenějšímu elegantnímu stylingu se hodí ofina sčesaná k jedné straně obličeje. Pro tento uhlazený styl vám určitě přijde vhod uhlazující krém sloužící jako prevence krepatění vlasů Toni&Guy Prep Leave in Conditioner.

Špičatý obličej

Polodlouhým vlasům sluší různé typy drdůlků. Kolem obličeje si ale nechte pár delších pramínků, které obličej hezky prodlouží. Majitelky dlouhých vlasů pak mají možnosti poměrně široké. Zvlášť u sestříhaných vlasů si můžete vybrat, jestli dáte přednost tomu vlasy vyfoukat do objemu, podtočit nebo vyžehlit dohladka. Dodržovat byste měly jen pravidlo pěšinky na boku, která vám zaručí ten správný šmrnc!


Oválný obličej

Jedná se o ideální typ obličeje, kterému se snaží všechny ostatní typy správným stylingem přiblížit. Poznáte ho podle širšího čela, užších lícních kostí a nevýrazné brady.  Krátkovlasé ženy si mohou dovolit experimentovat. Zkuste sčesat ofinu ke straně a zbytek vlasů rozcuchat nebo jednotlivé pramínky nastylovat do různých směrů. K tomu vám bude dobrým pomocníkem tvarovací pasta Creative Stick it up gum od Toni&Guy. Vlasy krásně zpevní v požadovaném tvaru a dodá jim oslňující lesk.

Oválný obličej

Mikádo udržujte nadýchané, jakoby rozfoukané. Klidně můžete trochu navlnit pár pramenů. Dlouhovláskám pak sluší taktéž vlasy zvlněné, ale pokud je máte sestříhané, vsaďte třeba na jemné podtočení k obličeji fénováním. Nezapomeňte přitom použít ochranný sprej proti teplu. Keratinový Heat Spray od Syoss ochrání vlasy až do teploty 230 °C a současně prodlouží výdrž vašeho vyfoukaného účesu až na 3 dny.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít