Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Suché kartáčování prospěje zdraví i kráse

Suché kartáčování prospěje zdraví i kráse

Suché kartáčování prospěje zdraví i kráse

6. září 2022 od Helena Hladíková

6. září 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Masáž kartáčem nasucho neboli dry brushing představuje skvělý způsob, jak dosáhnout krásné a zdravé pokožky a zároveň prospět zdraví celého organismu. A nejlepší na tom je, že vám zabere jen pár minut.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Procedura suchého kartáčování, na kterou nedají dopustit ani mnohé slavné celebrity, je velmi jednoduchá, ale její účinky pro tělo i pleť jsou maximálně přínosné. Mezi ty nejpřínosnější patří:
  • stimulace krevního oběhu a lepší prokrvení kůže
  • posílení, zjemnění a vyhlazení pokožky
  • stimulace lymfatického oběhu
  • odstranění odumřelých kožních buněk a otevření pórů
  • chvíle relaxace
prevence celulitidyMasáž nasucho je rovněž ideální prostředek boji proti celulitidě, kterou s blížící se plavkovou sezonou řeší spousta žen. Rozproudění lymfy totiž dokáže zamezit zadržování vody v těle a zároveň zlepšit odvod odpadních látek. Vedlejšími, ale velice důležitými efekty jsou pak posílení imunitního systému a celkové zlepšení stavu pokožky. Naprostým bonusem v každodenním shonu je pak chvilka celkové relaxace, kterou si můžete během masáže dopřát.
 

Co k suchému kartáčování budete potřebovat?

K provádění suchého kartáčování nepotřebujete nic víc než kartáč s přírodními štětinami a delší rukojetí, abyste bez větší námahy dosáhly na zadní části těla. Při výběru kartáče pamatujte na to, že štětiny by neměly být příliš tvrdé. Komu kartáč nevyhovuje, může používat masážní sisalovou rukavici.
 
Tip redakce:
Zhruba každých 14 dní vyčistěte kartáč jemným šamponem nebo ho namočte do vody s pár kapkami oleje tea tree.  Zkuste třeba
Floré Bylinný esenciální olej tea tree olej (koupit v e-shopu)Sušte ho položený štětinami dolů.

kartáč na tělo

Kdy suché kartáčování provozovat?

Masáž provádějte před sprchou nejlépe ihned po ránu, protože vám pěkně rozproudí krev, což by před spaním nebylo zrovna to pravé. Masírujte 2–3x týdně po dobu asi 10 minut a zpočátku pokožku příliš nedřete. Velký tlak nemá takový efekt a kůže bude akorát podrážděná. Po čase, až si pokožka zvykne, můžete přitlačit natolik, kolik vám to bude příjemné. Všechny tahy provádějte směrem k srdci .

Krok za krokem, jak na suché kartáčování: 

  1. Dlouhými tahy od kotníků k trupu.
  2. Pak pokračujte ke stehnům a hýždím, které promasírujte krouživými pohyby.
  3. Přejděte k bříšku a krouživými pohyby postupujte po směru hodinových ručiček.
  4. Poté se začněte věnovat pažím. Masáž provádějte od hřbetu ruky přes vnější stranu k ramenům a následně stejným způsobem i po vnitřní straně.
  5. Na zádech postupujte od středu k ramenním kloubům.
  6. Na závěr se věnujte oblasti dekoltu, který často nechtěně prozrazuje věk - kde masírujte jen krátce a skutečně velmi jemně.

masážní pomůckyPo kartáčování dopřejte pokožce speciální péči

Po skončení masáže se vždy osprchujte, a pokud chcete pro svou pokožku udělat ještě více, natřete se kvalitním vyživujícím mlékem. V této chvíli jsou totiž kožní póry krásně otevřené, a kůže je tak nejlépe připravená přijmout blahodárné látky. Zkuste třeba Ameté Tělové mléko Argan Oil (koupit v e-shopu), které obsahuje arganový olej  nebo Ziaja Olivový olej Tělové mléko (koupit v e-shopu), které obsahuje zase olivový olej. Nepromeškejte tento jedinečný okamžik a věnujte své pokožce ještě pár minut navíc. Poděkuje vám za to zdravým vzhledem a jedinečnou hebkostí.    
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít