Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Olej na nehty: nepostradatelný pomocník

Olej na nehty: nepostradatelný pomocník

Olej na nehty: nepostradatelný pomocník

3. července 2023 od JaS

3. července 2023 4 minuty čtení
Připravil/a JaS

Péče o nehty často vůbec nefiguruje na pomyslném seznamu kosmetických úkonů, které běžně děláme. Jejich vzhled tomu pak odpovídá. Nehty jsou křehké, suché a třepí se. Stejně špatně vypadá i kůžička kolem nich. Přitom by stačilo málo - pravidelně je promašťovat olejem. Posloužit může kokosový či olivový olej z kuchyně, nebo si můžete pořídit speciální nehtový olejíček v drogerii.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Suché ruce a nehty jsou poměrně rozšířeným neduhem. Přispívají k tomu každodenní povinnosti, jako je vaření, uklízení nebo prostě povinná hygiena, při nichž ruce chtě nechtě namáčíme do vody. A když se k tomu v zimních měsících přidá chlad a mráz, platí diagnóza „ruce jako struhadlo“ takřka na každého.

 

Jak se vyhnout třepení a lámání nehtů?

Používání krémů na ruce je ještě jakž takž běžné a zažité, a proto ženy zpravidla nosí nějaký přípravek v kabelce. Stejně tak se většina z nás chrání rukavicemi. Oleje na nehty už ale zdaleka tak rozšířené nejsou. Přitom jde o osvědčený způsob, jak se vyhnout pověstnému třepení a lámání, ale hlavně bolestivým záděrám kůžičky. Ty, jakmile se jednou objeví, bývají chronické. Většinou totiž kůžičku kolem nehtů instinktivně zastřihneme, což ale vede k tomu, že se tvoří nové záděry.

 

Jak se zbavit bolestivých záděr?

Právě preventivní aplikace oleje však může záděry a lámání pomoci vyřešit. Olej má tu výhodu, že se dobře vstřebává, a „pracuje“ tedy prakticky ihned po nanesení. Prospívá nehtům, které se po něm přestávají třepit, ale i okolní kůži, které dodává potřebnou vlhkost a změkčuje ji.

Složení takového nehtového oleje bývá různé. Může obsahovat kombinace olejů (třeba jojobový, avokádový, hroznový, mandlový či kokosový) a také vitaminy, nejčastěji vitamin E. Jakkoli se složení jednotlivých přípravků liší, zpravidla všechny by měly více či méně zlepšovat stav kůže i nehtu. Pokud ale potřebujete nehtům akutně ulevit a nemáte žádný speciální zrovna po ruce, klidně sáhněte po olivovém nebo kokosovém oleji, který máte doma v kuchyni.

 

Co který olej umí?

Abyste získala představu, jak by mělo vypadat ideální složení přípravku pro vaše nehty, je dobré seznámit se s účinky jednotlivých komponentů.

  • Jojobový olej především hydratuje. 
  • Avokádový olej také hydratuje a obzvláště rychle proniká do nehtu a kůže a pomáhá dostat se rychleji a hlouběji pod kůži i ostatním složkám.
  • Mandlový olej změkčuje kůžičku a činí ji tvárnější.
  • Olej z rýžových otrub pomáhá udržet vlhkost v pokožce a zlepšuje její pružnost.

 

Jak správně olej aplikovat?

  1. Nejprve je potřeba zbavit nehet důkladně laku, posléze ruce umýt mýdlem a usušit.
  2. Pak už stačí jen aplikovat přípravek na nehet i okolní kůžičku a důkladně vmasírovat.
  3. Ideální je dopřát nehtům takovou péči třeba každý večer před spaním.
  4. Samozřejmě ne vždy je čas na tak kompletní ošetření včetně odstranění laku. I minimalistická varianta péče – pouhé nanesení oleje – je samozřejmě krok ku předu.


Naše tipy: 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaS

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít