Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak vybrat tělový olej aneb Dodejte tělu koktejl výživných látek

Jak vybrat tělový olej aneb Dodejte tělu koktejl výživných látek

Jak vybrat tělový olej aneb Dodejte tělu koktejl výživných látek

4. července 2017 od Lucie Kubíková

4. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Máte pocit, že ať děláte, co děláte, je vaše pleť pořád suchá, povadlá a unavená? Nebo naopak máte teď v létě pleť opálenou a zdravou a chcete si ji co nejdéle zachovat? Zkuste letos udělat změnu a sáhněte po pečujících tělových olejích!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Proč byste se měla zaměřit právě na oleje? „Jde o to, že jsou tyto oleje na rozdíl od pleťových mlék obvykle vyrobeny na přírodní bázi, bez použití barviv, umělých či konzervačních složek, proto jsou maximálně šetrné i k citlivé pokožce,“ vysvětluje Bára Doležalová, stylistka a vizážistka. „Díky technologii lisování za studena v nich zůstávají zachovány všechny vitaminy i minerály. Můžete se spolehnout na to, že se do pleti vstřebají jen kvalitní živiny. Olejové směsi nepotřebují konzervanty, umělou parfemaci či antibakteriální složky. Olej sám o sobě představuje konzervant, voní a celá řada z nich má protizánětlivé vlastnosti.“


Pozor na správné používání oleje

„Každý olej se vyznačuje něčím významným, je potřeba si najít právě ten vhodný a ideální pro svou pleť. Nedá se s určitostí říct, že by některý olej byl vhodný spíš jen na suchou či spíš na smíšenou pleť. Chce to vyzkoušet a vybrat si olej, který je svými vlastnostmi a obsahem účinných látek nejbližší právě vám,“ vysvětluje stylista a vizážistka Bára Doležalová.

Velmi univerzální jsou například kokosový nebo konopný olej, které v panensky čisté podobě využijete nejen v péči o pleť, ale také v kuchyni. Téměř výhradně „pro krásu“ se pak používá třeba olej arganový nebo ricinový. Na ten pozor – sice skvěle funguje jako sérum pro růst vlasů, nehtů a řas, ale zároveň je to poměrně prudké projímadlo.

Letní olejové šílenství


Pamatujte i na správnou aplikaci

Nejvhodnější je používat oleje po koupání nebo sprchování, ale pozor! Vyfrotýrovat si tělo úplně do sucha není v tomto případě ten nejlepší nápad. „Ideálně by se mělo nakapat pár kapek do dlaní, ve kterých třením olej následně zahřejeme. Tím se uvolní všechny látky obsažené v oleji a zefektivní výsledky olejové péče. Olej by se měl nanášet lehkým vklepáním a následným vmasírováním do vlhké pleti a volně nechat vpít bez otírání. Stejné je to i s nanášením olejů na tělo,“ vysvětluje Bára Doležalová.


Olej snese i mastná pleť

Pokud se bojíte, že po použití pleťového oleje bude vaše pleť mastná, jsou vaše obavy zbytečné. „Oleje obecně pomáhají regulovat vylučování mazu. Díky tomu pleť působí jako vláčná a vypnutá. Tenká ochranná vrstva, kterou oleje po nanesení na pleť vytvářejí, odráží škodlivé vlivy zvenčí, a to bez pocitu mastné kůže,“ vysvětluje Bára Doležalová. 


Vyberte ten pravý pro vás


Pro všechny

Jedním z nejuniverzálnější pleťových olejů je olej kokosový – třeba ten extra panenský, od Purity Vision. Obsahuje kyselinu laurovou, která mimo jiné chrání imunitní systém proti virům a infekcím, dále kyselinu kaprinovou, kaprylovou a myristovou. Tyto kyseliny pomáhají ničit kvasinky a plísně. Navíc obsahuje vitamin A, C a E. Je výborný na suchou pleť celého těla, na popraskané paty, atopický ekzém i jako prevence proti striím. A navíc zabraňuje i stárnutí pokožky.


Pro unavenou pleť

Smícháte-li kokosový olej s konopným olejem nebo s extrakty z aloe vera, získáte obzvlášť výživný koktejl látek, který vaši pleť zbaví pocitů napětí a únavy. Super Kokos s aloe vera nebo s konopným olejem vyrábí Herba Medicus.


V těhotenství

Pokud jste těhotná a obáváte se strií nebo pokud už jich na těle přece jen pár máte, můžete sáhnout po osvědčeném přípravku Bi-Oil. Do olejového základu je tu přimíchán ještě měsíčkový, levandulový, heřmánkový a rozmarýnový olej, takže na své si přijde i dehydrovaná a stárnoucí pokožka. Nejen pro těhotné se jistě hodí Masážní olej Hipp Mama Sanft. Kombinace 100% čistých přírodních olejů (jojobového, mandlového a řešetlákového) uklidňuje, ošetřuje a zvlhčuje pokožku, navíc příjemně voní.


Pro suchou pleť

Směsí olejů je i přípravek Ultimate Beauty Oil od Garnier. Obsahuje makadamiový, růžový a mandlový olej a k tomu také arganový, který má hydratační účinky, zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při řešení problémů s akné i na pokožku podrážděnou sluncem. Je výborným pomocníkem i na suché a poškozené vlasy, které jsou po použití krásně hebké, neskutečně lesklé a vyživené.

Letní olejové šílenství


Olejové krémy

Možná se vám nechce přecházet komplet na oleje a přitom vás láká vyzkoušet jejich účinky? Nevadí, můžete volit z mnoha výrobků s jejich přídavkem. Máte suchou kožku? Sáhněte po Nivea Tělovém oleji Smooth Sensation s vysokým obsahem avokádového oleje. V něm najdete velké množství vitaminů (A, C, B1, B2, B6, D, E, K) i minerálů (draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo). Kosmetická řada Dove Nourishing Secrets sází na příměsi meruňkového, kokosového, marulového, růžového nebo avokádového oleje.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít